۰
plusresetminus
شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۰
مهم‌ترین‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته گذشته

از آشتی‌کنان به سبک مخابراتی تا ورود آیفون چینی و ارزانی اینترنت

ایتنا- خلاصه از اخبار دنیای IT در هفته گذشته را بخوانید.
از آشتی‌کنان به سبک مخابراتی تا ورود آیفون چینی و ارزانی اینترنت


برگزاری نمایشگاه تلکام را می‌توان مهم‌ترین رویداد حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته گذشته دانست.


به گزارش ایتنا از ایسنا، حوزه فاوای کشور در هفته‌ای که گذشت میزبان نمایشگاه تلکام بود و در قالب این نمایشگاه مسئولان مختلف به بازدید پرداخته و درخصوص موضوعات مختلف حوزه کاری خود توضیحاتی ارائه کردند.

در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه که در غیاب وزیر ارتباطات به وسیله دبیر شورای‌عالی فضای مجازی برگزار شد، ابوالحسن فیروزآبادی متذکر شد: پس از ورود به عرصه اینترنت اشیا، شاهد بازار بزرگی خواهیم بود که هنوز ابعاد آن مشخص نیست و تنها مشخص است بازار بزرگی پیش روی این بخش قرار دارد.

بر همین اساس افرادی در دنیا موفق خواهند بود که بتوانند دراین فضا کارآفرینی همراه با نوآوری داشته باشند پس لازم است در کشور بیش از آنچه قائلیم، گام برداشته شود.

فرامرز رستگار - رئیس سندیکای مخابرات - هم در این مراسم با اشاره به وضعیت نامناسب شرکت‌های فعال در این حوزه متذکر شد: امروز شرکت‌های فنی مهندسی علاوه بر ارائه محصول باید پشتیبان مخابرات هم باشند و در این میان اگر پرداخت‌های مالی آنها با تاخیر صورت گیرد با مشکلات متعدد مواجه می‌شوند.

عمده مطالبات نیز مربوط به مخابرات است که آنها هم توان پرداخت ندارند بر همین اساس از دولت می‌خواهیم که اگر دلش به حال مخابرات هم نمی‌سوزد، برای بخش صنعتی بسوزد چراکه با کاهش کم تعرفه‌ها علاوه بر حل این مشکلات، اشتغال هم ایجاد خواهد شد.

برقراری بیش از ۱۱ میلیون دقیقه مکالمه بین ایران و عربستان
در این مدت شرکت ارتباطات زیرساخت هم اعلام کرد که از ابتدای ایام حج تا کنون ۱۱ میلیون و ۴۶۲ هزار دقیقه مکالمه بین ایران و عربستان را از مسیر دوصفر بین‌الملل برقرار کرده است.

مدیر کل کنترل و هماهنگی مدیریت شبکه و مهندسی عملیات سوئیچ شرکت ارتباطات زیرساخت در این زمینه اظهار کرد: بر همین اساس حجم ترافیک صادره به عربستان شش میلیون و ۴۲۹ هزار دقیقه و حجم ترافیک وارده از مسیر مستقیم عربستان پنج میلیون و ۳۳ هزار دقیقه بوده است.

همچنین طی این مدت مسئولان ارتباطی مختلف از افزایش حجم ترافیک بین‌الملل میان دو کشور خبر داده و از چند برابر شدن این ترافیک بعد از حوادث عربستان خبر دادند.

در اینترنت موبایل از ارزان‌ترین‌های دنیا نیستیم
برگزاری نشست خبری نصرالله جهانگرد در نمایشگاه تلکام از دیگر اتفاقات هفته‌ای که گذشت است که در قالب این نشست معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال در خصوص قیمت اینترنت در ایران اظهار کرد: پیش از این جایی گفته بودیم قیمت اینترنت ایران از ارزان ترین‌هاست اما در بخش اینترنت موبایل قیمت ما ارزان‌ترین نیست و متوسط است.

اکنون اگر شما بخواهید یک فیلم را با اینترنت موبایل و بدون بسته دانلود کنید هزینه آن گران تمام می‌شود.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات در عین حال عنوان کرد: اما در حوزه اینترنت ثابت از ارزان‌ترین‌ها هستیم که البته کیفیت آن جای بحث دارد و مدتی است وزارتخانه تیمی گذاشته که از نظر فنی و کیفی وضعیت اینترنت را مهندسی کند.

معاون وزیر ارتباطات در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به تخفیف‌هایی که شرکت ارتباطات زیرساخت برای ارائه کنندگان اینترنت در نظر گرفته بود گفت: ما قیمت را در زیرساخت کاهش دادیم اما شرکت‌ها در قیمت نهایی خود تغییری اعمال نکردند و دیدیم این روش جواب نمی‌دهد چراکه شرکت‌ها اینگونه عنوان می‌کنند که هزینه پهنای باند تنها ۲۵ درصد هزینه‌های آنها را دربرمی‌گیرد به همین دلیل حتی اگر زیرساخت هزینه‌های این بخش را ۱۰ برابر هم کم کند شرکت‌ها خیلی هزینه‌های کاربر نهایی را کم نمی‌کنند اما به هر حال هدف دولت کاهش هزینه دسترسی مردم به اینترنت است.

اداره مخابرات با تعرفه‌های سال ۱۳۸۲ شبیه معجزه است

نشست خبری سرپرست شرکت مخابرات ایران نیز در این مدت برگزار شد و در قالب آن اسدلله دهناد ضمن انتقاد از تعرفه‌های فعلی تلفن ثابت اظهار کرد: اساسا دنبال افزایش تعرفه نیستیم.

اما تعرفه‌های مخابرات از سال ۱۳۸۲ تغییر چندانی نداشته و ما دنبال جبران عقب ماندگی هستیم تا مطابق رشد هزینه‌ها از جمله دستمزد که شش برابر شده، درآمد ما با هزینه‌هایمان همخوان شود.

او ادامه داد: اینکه با توجه به افزایش هزینه‌ها، درآمد مخابرات از سال ۸۲ ثابت مانده این شبیه معجزه است.

اکنون میانگین قیمت تمام شده تلفن ثابت یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و میانگین مصرف ماهانه هر خط حدود ۶۰۰۰ تومان است و این هیچ توجیهی ندارد.

آمادگی مخابرات تهران برای اجرای شبکه ملی اطلاعات

مدیرعامل مخابرات استان تهران هم در نشست دیگری در نمایشگاه تلکام از آمادگی این شرکت برای اجرای شبکه ملی اطلاعات خبر داد و گفت: در صورت تامین هزینه‌های مورد نیاز حتی اگر برنامه اجرای این طرح دو ساله در نظر گرفته شده باشد ما می‌توانیم آن را ظرف مدت یک سال و حتی شش ماه اجرایی کنیم.

علیرضا صیدی در ادامه به سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیارد تومانی شرکت مخابرات در سال جاری اشاره کرد و گفت: با توجه به ورود و توسعه شبکه‌های اجتماعی میانگین مصرف تلفن رو به کاهش است و ما تلاش داریم این کاهش را از طریق استقبال بیشتر مردم از سرویس اینترنت که رو به افزایش است جبران کنیم اما با این حال در شرایطی که ما هشت میلیون تلفن ثابت داریم تعداد خط‌های منصوبه اینترنت مخابرات تنها حدود ۹۰۰ هزار خط است.

اولین منتقد بی‌کیفیتی‌ها
رئیس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات هم در جمع خبرنگاران حاضر شد و در خصوص کیفیت خدمات فعلی اپراتورهای موبایل،تلفن ثابت و اینترنت اظهار کرد: خود من اولین نفری بودم که درباره کیفیت این خدمات از مردم عذرخواهی کردم.

ما هم قبول داریم که در زمینه‌ خدمات مشکلات متعددی وجود دارد اما لازم است این مشکلات با تعامل مردم با نهادهای نظارتی برطرف شود.

علی اصغر عمیدیان همچنین متذکر شد: با این وجود اپراتورها و شرکت‌های مختلف روند رو به رشدی را دنبال می‌کنند اما با این وجود هنوز وضعیت خدمات‌دهی آنها به‌طور کامل رضایت‌بخش نیست.

اینترنتی که قرار است ارزان شود
مدیرعامل اپراتور سوم هم در این مدت تاکید کرد: سیم‌کارت‌های رایتل به گونه‌ای طراحی شده که امکان دسترسی به نسل چهار را داراست و برای استفاده از 4G نیازی به تعویض این سیم‌کارت‌ها نیست.

مجید صدری در عین حال اظهار کرد: ارائه خدمات نسل چهار در حال حاضر به‌طور آزمایشی در شهرهای تهران، کیش و مشهد در حال انجام است و طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار بر آن است که تا پایان سال جاری ۱۵ شهر به خدمات نسل چهار دسترسی داشته باشند.

مدیرعامل اپراتور سوم در عین حال از ارائه بسته‌های ارزان قیمت و متنوع اینترنت رایتل خبر داد.

ورود برند معروف به آیفون چینی به ایران

مدیرعامل همراه اول نیز در این هفته از مذاکرات این شرکت با تولیدکننده چینی گوشی های شیائومی خبر داده و اظهار کرد: از جمله اقدامات ما مذاکره با شرکت چینی شیائومی بوده که بر اساس این مذاکرات شرکت ارتباطات سیار به عنوان ارائه کننده انحصاری این گوشی‌ها در کشور فعالیت خواهد کرد.

وحید صدوقی همچنین یادآور شد: این برند سومین برند دنیا محسوب شده و از آن به عنوان آیفون چینی یاد می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه اکنون کمتر از ۱۰ درصد گوشی‌ها نسل ۴ را پشتیبانی می‌کند از تاکید بیشتر همراه اول در توسعه خدمات نسل سه و ارجحیت آن به ارائه خدمات نسل چهار اشاره کرد.

دیدار وزیر در دقیقه ۹۰
اما از مهم ترین رویدادهای نمایشگاه تلکام امسال می‌توان به حضور دقیقه نودی محمود واعظی از این نمایشگاه و مهم‌تر از آن بازدید و حضور او در غرفه مخابرات اشاره کرد.

وزیر ارتباطات کشور که در سفری همراه رئیس‌جمهور برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به آمریکا سفر کرده بود،در آخرین روز نمایشگاه وارد تهران شده و به‌طور مستقیم از فرودگاه راهی تلکام شد تا به بازدید از غرفه‌های مختلف این نمایشگاه بپردازد.

جالب اینکه بر خلاف تصورات همه محمود واعظی با وجود اختلافات و چالش‌هایی که طی ماه‌های گذشته میان مخابرات و وزارت ارتباطات وجود داشت راهی غرفه شرکت مخابرات شده و حتی برای دقایقی هم به همراه مدیران این شرکت دور یک میز نشسته و به صحبتی کوتاه پرداخت.

موضوعی که به اعتقاد برخی کارشناسان می‌توان آن را استارتی برای بهبود روابط این دو بخش دانست.
کد مطلب: 38456
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام