۰
plusresetminus
دوشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۲ ساعت ۰۰:۴۷

افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیه با مصرف بیش از حد نمک

ایتنا - مطالعه اخیر محققان دانشگاه تولین آمریکا نشان می‌دهد مصرف بیش از حد نمک خطر ابتلا به بیماری کلیوی مزمن (CKD) را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.
افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیه با مصرف بیش از حد نمک

بیماری CKD ناشی از آسیب طولانی‌مدت به کلیه‌هاست که منجر به نارسایی مزمن کلیوی شده و بیمار مجبور به انجام دیالیز می‌شود.

مصرف زیاد نمک با اختلال در تنظیم مایعات بدن و آسیب به عروق خونی، باعث افزایش فشارخون می‌گردد.

فشارخون بالای مزمن نیز خود به نوبه خود سبب آسیب به کلیه‌ها و افزایش خطر بروز بیماری‌های قلبی و دیابت نوع دو می‌شود.

طبق این مطالعه که روی بیش از ۴۶۰ هزار نفر در بازه سنی ۳۷ تا ۷۳ سال انجام شده، افرادی که همیشه یا حتی گهگاه به غذایشان نمک اضافه می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به CKD قرار دارند. هرچه میزان افزودن نمک به غذا بیشتر باشد، احتمال ابتلا به این بیماری نیز بالاتر خواهد رفت.

بنابراین کاهش مصرف نمک تا حد توصیه شده سازمان بهداشت جهانی یعنی کمتر از ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز، می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از بروز بیماری‌های مزمن کلیوی، فشارخون و بیماری‌های قلبی داشته باشد.
کد مطلب: 76381
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام