۰
plusresetminus
دوشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۰۵

ناسا سیاره مریخ را بمباران کرد!

ایتنا - ماموریت منحرف کردن مسیر یک سیارک که در سپتامبر ۲۰۲۲ از سوی ناسا انجام شد ممکن است موفقیت بزرگی باشد، اما آسیب‌های جانبی آن تا چند هزار سال دیگر، دامان مریخ و ساکنان احتمالی آن را خواهد گرفت.
ناسا سیاره مریخ را بمباران کرد!

تجزیه و تحلیل جدیدی از زباله‌های پرتاب‌شده از سیارک دیمورفوس هنگامی که فضاپیمای DART ناسا با آن برخورد کرد، نشان داد که برخی از سنگ‌ها ممکن است در مسیر برخورد با مریخ قرار گرفته باشند و تا چند هزار سال دیگر، دهانه‌های برخوردی تازه‌ای روی سیاره سرخ شکل بگیرند.

در حال حاضر این موضوع چندان مهم به نظر نمی‌رسد، زیرا هیچ انسانی در مریخ زندگی نمی‌کند که نگران پرتاب سنگ‌ها باشد؛ اما اگر مدار سنگ‌ها با مدار مریخ اشتراک پیدا کند، مأموریت‌های سرنشین‌دار آینده با مشکل نگران‌کننده‌ای مواجه خواهند شد.

تیم تحقیقاتی متشکل از مارکو فنوچی از آژانس فضایی اروپا و آلبینو کاربوگنانی از موسسه ملی اخترفیزیک ایتالیا در مقاله‌ای در ماهنامه انجمن سلطنتی نجوم به این مساله پرداختند. آنها بر روی 37 تخته سنگ شناسایی‌شده با تلسکوپ فضایی هابل در اندازه‌های بین 4 تا 7 متر (13 تا 23 فوت) تمرکز کردند.

 

بر اساس محاسبات این دانشمندان، چهار تخته‌سنگ به اندازه‌ای به مریخ نزدیک می‌شوند که می‌توانند مستقیماً به آن برخورد کنند، دو عدد از آن‌ها تا 6000 سال و دو عدد از آن‌ها تا 15000 سال دیگر به سطح مریخ برخورد می‌کنند. این سنگ‌ها مستقیماً به صورت یک‌تکه به پایین سقوط می‌کنند و دهانه‌های کوچکی را تا پهنای 300 متر (984 فوت) حفر می‌کنند.

علی‌رغم اینکه مریخ برخلاف زمین، جو رقیقی دارد و سپری برای دفاع در برابر این سنگ‌های نسبتاً کوچک (در مقیاس نجومی) ندارد، اما این تاثیرات واقعاً دنیای کسی را تکان نخواهد داد، چراکه سطح مریخ پوشیده از سنگ‌ها و دهانه‌های برخوردی است.

اگرچه این حادثه اتفاقی غیرمنتظره به نظر می‌رسد، اما نتایج آن می‌تواند برای ماموریت‌های آینده به سطح مریخ نگران‌کننده باشد. ناسا با این عمل اتفاقی، مریخ را به طور ناخواسته بمباران کرده است.
کد مطلب: 78422
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام