۴
۰
plusresetminus
يکشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۴۴

"تحریم دیجیتال" را هم دور بزنید

ایتنا - می‌توان تمام سایت‌هایی را که اقدام به بستن IP کاربران ایرانی کرده را شناسایی و نسبت به دورزدن این سایت‌ها از مبداء اینترنت کشور اقدام لازم را به عمل آورد.


علی شمیرانی - تحریم‌ موضوعی است که بالغ بر سه دهه ذهن و فکر دولت‌ها و مردم ایران را به خود مشغول کرده است.
در سال‌های اخیر اما گستره این تحریم‌ها به بی‌سابقه‌ترین و جزئی‌ترین موارد در زندگی ایرانی‌ها نیز رسیده است.
تقریباً روزی نیست که بیننده یا شنونده برنامه‌های خبری باشیم و چیزی از تحریم‌های جدید و تحریم‌های در دست بررسی از سوی آمریکا و اروپا نشنویم.

این تحریم‌ها اما شکل دیجیتال هم یافته و شرکت‌های خارجی نیز وارد این عرصه شده‌اند.
همین اواخر سامسونگ هم بخش نرم‌افزاری خود را برای کاربران گوشی‌های این شرکت مسدود کرد تا در سیاستی دوگانه یعنی فروش محصول آری و ارائه‌ خدمات نه! به خیل گسترده شرکت‌های تحریم‌کننده دیجیتال ایران همچون نوکیا، اپل، گوگل، مایکروسافت، اچ‌پی، اوراکل، ادوب و ده نام ریز و درشت دیگر بپیوندد.

عجیب‌تر آن‌که از طرف غربی‌ها سرمایه‌گذاری‌های کلان و متعددی برای دور زدن فیلتر و ارائه فیلترشکن‌ها شده تا کاربران ایرانی بتوانند آزادانه به هر آنچه می‌خواهند دسترسی داشته باشند!
این روزها اما بعد از قطع VPN استفاده از فیلترشکن‌ها نیز در کشور تقریباً غیرممکن شده است. موضوعی که سردرگمی بخش قابل ملاحظه‌ای از کاربران ایرانی را در پی داشته است.

اندکی بی‌انصافی است اگر بگوییم با رشد ضریب نفوذ اینترنت در ایران تمام کاربران داخلی برای ورود به شبکه‌های اجتماعی و استفاده از سایت‌های غیراخلاقی و معاند از فیلترشکن‌ها استفاده می‌کنند.
این روزها کم نیستند کاربرانی که برای به‌روزرسانی نرم‌افزارها، استفاده از ابزارهای تحلیل‌گر و منابع خارجی برای تحقیقات خود نیازمند دسترسی به سایت‌هایی هستند که یا از بیرون مسدود شده‌اند.

اگر سایت‌های فیلتر شده از داخل را فاکتور بگیریم در حال حاضر کم نیستند سایت‌هایی که از ‌آن سوی آب‌ها برای ایرانی‌ها مسدود بوده و با شناسایی موقعیت یک کاربر ایرانی پیام "متاسفیم اما شما امکان استفاده از این خدمات را ندارید" را نمایان می‌کنند.
جالب آنکه شرکت‌های غربی باز هم در سیاستی دوگانه آنجا که امکان دریافت و ردگیری اطلاعات کاربران ایرانی را دارند نسبت به مسدودسازی خدمات خود اقدامی نمی‌کنند، برای مثال انواع و اقسام شبکه‌های اجتماعی و خدمات رایگان ایمیل برای ایرانی‌ها باز است. اما آنجا که ظن استفاده ایرانی‌ها از اطلاعات و خدمات ایشان می‌رود، سریعاً نسبت به مسدود‌سازی این خدمات اقدام می‌شود و بعد هم با ظاهری متاثر خود را تابع سیاست‌های بین‌المللی عنوان می‌کنند!
نمونه این خدمات نیز کم نیستند و گوگل ارث، خدمات نرم‌افزاری، نرم‌افزارهای تحلیل‌گر و غیره نیز از این دست هستند.

از این ‌رو بد نیست تا دولتمردان و مسئولان ذیربط در عرصه دیجیتال کشور با یک حرکت ابتکاری زمینه دور زدن تحریم‌های دیجیتال مخالفان ایرانی‌ها را نیز فراهم آورند.
به این منظور می‌توان تمام سایت‌هایی را که اقدام به بستن IP کاربران ایرانی کرده را شناسایی و نسبت به دورزدن این سایت‌ها از مبداء اینترنت کشور اقدام لازم را به عمل آورد. 

مسئولان باور‌ کنند کم نیستند کاربرانی که برای استفاده از این خدمات مجبور به استفاده از فیلترشکن هستند.
اما حال که قضیه تحریم‌های دوگانه دیجیتالی برای ما روشن است چرا در کنار دورزدن تحریم‌های دنیای واقعی نسبت به بازگشایی این سایت‌ها برای کاربران ایرانی از محل اینترنت ورودی کشور اقدام نشود؟
اقدامی که بی‌شک از نظر فنی امکان‌پذیر است.
 
 
کد مطلب: 26130
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
از لحاظ شدن که بله میشه. ولو دوستان تصمصم گیر زیاد دغدغه فراهم کردن دسترسی ندارند. دغدغه ایشان قطع دسترسی است.
مسعود
feedback
بعید می دونم آقایان کمیته فیلترینگ کاری انجام بدهند. متاسفانه مسئولین ما همیشه بسیار عقب تر مردم هستند. انشاءالله برای بعد از افق 1404 برای این مشکل به زعم خودشان نه چندان مهم شاید کاری کردند.
feedback
احسنت
مرتضی
feedback
متاسفانه برای مسئولین مهم نیست که کاربران اینترنت مشکلی دسترسی به بعضی از سایتهای بروز رسانی رو داشته باشند یا نه اگر هم مشکلی نباشه مشکل رو ایجاد میکنند اول از همه که گفته میشه تحریمها نه تنها باعث دردسر و مشکل نشده بلکه باعث پیشرفت شده در صورتیکه انگار خودشون تو کشور زندگی نمیکنند تا متوجه بشن که این تحریمها چه بلایی رو سر ملت آورده و داره همینطور میاره.
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام