۲
۰
plusresetminus
سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۲۱
مدیر کل نظارت بر سرویس‌های IT تاکید کرد:

کاربران می‌توانند برای اختلالات اینترنت خسارت بگیرند

ایتنا- اپراتورها و شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت موظفند برای قطعی‌ها و کاهش کیفیت‌های غیرمجاز مطابق با SLA خسارت‌های لازم را پرداخت کنند و در چنین شرایطی اگر زمانی این اپراتورها تمکین نکنند، سازمان تنظیم مقررات وارد عمل خواهد شد.
کاربران می‌توانند برای اختلالات اینترنت خسارت بگیرند


قطعی‌ها و اختلالات اینترنت در برخی روزها، این سوال را ایجاد می‌کند که آیا بر اساس قوانین، شرکت‌های ارائه‌کننده اینترنت به دلیل این مشکلات ملزم به پرداخت خسارت به کاربران می‌شوند یا خیر؟ 


به گزارش ایتنا از ایسنا، مدیر کل نظارت بر سرویس‌های فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در این باره گفت: طی روزهای اخیر با قطعی کلی اینترنت مواجه نبوده‌ایم و در زمینه افت کیفیت و اختلالات ایجاد شده نیز در صورت مستندسازی، کاربران می‌توانند از اپراتورها خسارات خود را دریافت کنند.

علیرضا اصغریان گفت: از سال گذشته زنجیره پرداخت خسارت موافقتنامه سطح سرویس (SLA) مطابق مصوبه شماره ۹۰ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اجرایی شد که بر اساس آنها اپراتورها ملزم می‌شوند در صورت اختلال و قطعی غیر مجاز بر اساس جداول تعیین شده نسبت به پرداخت خسارت به کاربران خود اقدام کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر پایین‌ترین سطحی که برای خدمات می‌توان در نظر گرفت سطح برنز است که جداول مربوط به این سطوح بر روی سایت سازمان تنظیم مقررات ارتباطات (بخش مصوبات کمیسیون - مصوبه شماره ۹۰) نیز قرار دارد و کاربران می‌توانند جهت آشنایی بیشتر با این سطوح به این بخش مراجعه کنند. در حالت کلی نیز سرویس پایه تمام افرادی که در قرارداد خود قید نکرده‌اند، چه نوع بسته‌ای می‌خواهند برنز محسوب می‌شود. 

قطعی کلی اینترنت نداشته‌ایم
مدیر کل نظارت بر سرویس‌های فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در ادامه درباره اینکه آیا بابت قطعی‌های روزهای گذشته خسارتی به کاربران تعلق خواهد گرفت، اظهار کرد: طی این مدت اگرچه با اختلالاتی مواجه بودیم اما قطعی سرویس نداشتیم. 

البته در بخش‌هایی ممکن است به دلیل اختلالات ایجاد شده کیفیت خدمات کاهش پیدا کرده باشد که بر اساس مستندسازی‌هایی منطبق با SLA، شرکت‌های ارائه‌کننده اینترنت ملزم به پرداخت خسارت به کاربران می‌شوند که البته به دلیل آنکه این شرکت‌ها هم پهنای باند مورد نیازشان را از شرکت ارتباطات زیرساخت تامین می‌کنند، می‌توانند از این شرکت خسارت بگیرند.

اما اصغریان در پاسخ به این مطلب که با وجود تمام این تفاسیر به نظر می‌رسد هنوز نظارت جدی نسبت به پرداخت خسارت به کاربران وجود ندارد، گفت: همواره شرکت‌های ارائه‌کننده اینترنت بر این باورند که ما نسبت به آنها سختگیرانه عمل می‌کنیم و این موضوع به نوعی گویای نظارت‌های سختگیرانه ماست اما با این حال هیچ‌گاه نمی‌توان ادعا کرد که همواره نظارت صد درصدی وجود دارد.

او ادامه داد: چنین موضوعی نه در ایران و نه در هیچ نقطه دیگری از جهان محقق نمی‌شود اما با این حال ما نهایت تلاش خود را به کار می‌گیریم تا نظارت درستی برروی خدماتی که به کاربران ارائه می‌شود وجود داشته باشد.

هر قطعی به معنای دریافت خسارت نیست
وی همچنین عنوان کرد: طی سال‌های گذشته همواره مصادیقی برای پرداخت خسارات وجود داشته و ما این رقم‌ها را در خبرها اعلام کرده‌ایم. اما باید این موضوع را کمی شفاف‌تر توضیح دهیم و بگوییم هر قطعی و کندی به معنای پرداخت خسارت نخواهد بود و کاربران بسته به نوع سرویسی که از اپراتورها می‌گیرند، به آنها اجازه می‌دهد که حدی مجاز از قطعی و اختلال داشته باشند.

مدیر کل نظارت بر سرویس‌های فناوری اطلاعات رگولاتوری همچنین عنوان کرد: بنا بر مصوبه ۹۰ کمیسیون تنظیم مقررات، تعرفه‌های مختلفی که برای خسارت سرویس‌های مختلف پیش‌بینی شده، بر روی سایت این سازمان اعلام شده است اما با این وجود هر قطعی به این معنی نیست که کاربر می‌تواند خسارت بگیرد.

اپراتورها تمکین نکنند وارد عمل می‌شویم
اصغریان افزود: اپراتورها و شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت موظفند برای قطعی‌ها و کاهش کیفیت‌های غیرمجاز مطابق با SLA خسارت‌های لازم را پرداخت کنند و در چنین شرایطی اگر زمانی این اپراتورها تمکین نکنند، سازمان تنظیم مقررات وارد عمل خواهد شد.

او در عین حال گفت: تاکنون نیز برخی اپراتورها بوده‌اند که بدلیل عدم پرداخت خسارات کاربران ضمن اجبار آنها به پرداخت خسارت با دریافت اخطار و یا تعلیق پروانه اعمال مقررات شده‌اند.

کاربران سطح آگاهی خود را ارتقاء دهند
مدیر کل نظارت بر سرویس‌های فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در بخش دیگری از صحبت‌های خود تاکید کرد: به هر حال ما جنبه‌های سخت‌گیرانه‌ای را در نظارت‌های خود اعمال می‌کنیم اما سخت‌گیری‌های ما بر اساس قوانین است و در این میان لازم است خود کاربران هم سطح آگاهی خود را ارتقاء داده و در نوع سرویسی که می‌گیرند دقت کنند تا بدانند چگونه می‌توانند اعلام خسارت کرده و خسارت خود را دریافت کنند.

او تاکید کرد:علاوه بر این لازم است مشترکان پیش از عقد قرارداد از اپراتور خود بخواهند توضیحات لازم را ارائه کنند تا در مواقعی که حس می‌کنند ممکن است ‌آسیب ببینند حقوق خود را پیگیری کنند.

اصغریان درباره اختلالات اخیر اینترنت کشور هم اظهار کرد: هرچند در هفته گذشته در بخش زیرساخت مشکلاتی وجود داشت لیکن قطع ارتباط نداشتیم و اپراتورهایی که امکان مدیریت شبکه خود را داشتند و نسبت بین خرید و فروش پهنای باند را رعایت کرده بودند، با مشکل خاصی مواجه نبودند؛ در همین زمان امکان بروز اشکال در شبکه سایر اپراتورها نیز غیر ممکن نبوده و کاربران با ابزارهایی که اپراتورها در اختیار آن‌ها می‌گذارند می‌توانند از این موضوع اطلاع پیدا کنند.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط پیش آمده آیا شرکت ارتباطات زیرساخت هم ملزم به پرداخت خسارت به سایر اپراتورها می‌شود، توضیح داد: اپراتورها بر اساس موافقتنامه سطح سرویس (SLA) خود با شرکت زیر ساخت می‌توانند درخواست دریافت خسارت کنند و شرکت مذکور نیز موظف به پرداخت خسارت مطابق SLA است.
کد مطلب: 24929
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
سازمان تنظیم مقررات وارد عمل خواهد شد و قیمت اینترنت را 50 درصد بالا میبرد؟
هومن
feedback
امروز 27 دی ماه حدود 20 روزه که دو خط اینترنتی که از مخابرات و مبین نت گرفتم تقریبا کار نمیکنه.
جالبه که سایت های خارجی نظیر www.proxim.com در دسترس نیستند ولی بعضی وقتها سایتهای داخلی مثل سایت ایتنا یا نارنجی یا خبرگذاری ها باز میشوند (اینترنت ملی؟).

بعد از نصف روز سر و کله زدن با وایمکس مبین نت تازه تونستم با هزار بدبختی سایت mobinnet.net را بازکنم و به قسمت تست سرعت برم. پس از آزمون سرعت دانلود حدود0.77 مگابیت برثانیه بود. در حالی که سایت خود مبین نت پس از چندین بار ریفرش کردن باز شد. بقیه هم اصلا باز نمیشوند.

مخابرات هم پس از اینکه هر بار 12 یا 13 نفری که جلوتر از من بودند (بنازم به این خدمات) کارشان تمام شد 3 بار موفق شدم صحبت کنم ولی همچنان آدرسهای 8.8.8.8 و 4.2.2.4 بیش از 50% پکت لاس دارند.

الان هرچقدر سعی کردم سایت مَتما به دلیل کندی بیش از حد اینترنت با هیچ کدام از دو خط من بالا نمیاد. هرچند تا جایی که یادمه اصولا ADSL مخابرات , وایمکس مبین نت جزو آزمونهایشان نبود. مطمعن نیستم.

من از سال 1372 در بخش IT فعالیت میکنم و در سال 1375 یکی از اولین وب سرورهای ایران را راه اندازی کردیم که حدود هزار نفر مشترک داشت. در سال 1376 اولین کافی نت وزارت نفت هم توسط ما راه اندازی شد. در زمان وزارت آقای غرضی مشاور معاونت دیتای مخابرات (آقایان بنانج و شیخ عطار) بودم. ذکر این سوابق فقط بدین جهت است که کارشناسان مخابراتی بدانند که با یک همکار قدیمی طرف صحبت هستند. لذا از استدلال هایی نظیر اینکه تجهیزات خودم اشکال دارد پرهیز کنند. من به عنوان نمونه برای تست کیفیت WiFi از یک دستگاه اسپکتروم آنالایزر 5000 دلاری استفاده میکنم و با مبانی SNR, Refraction, Distortion و غیره آشنایی کامل دارم.

ایکاش سایت مستقل غیر دولتی ایی وجود داشت که نظرات کاروران اینترنت را در این رابطه با نظرسنجی مستمر به صورت روزانه منعکس میکرد.