۵
۰
plusresetminus
پنجشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۵۲
الجزیره:

اینترنت، قذافی را سرنگون کرد

ایتنا – قذافی دیکتاتوری بود که فیس‌بوک را مسخره می‌کرد ولی همین موجود مجازی، سرانجام تومار حکومت 42 ساله وی را در هم پیچید.


معمر قذافی دیکتاتور لیبی، چند روز پس از سقوط زین‌العابدین بن علی در تونس، فیس‌بوک را به باد مسخره گرفت، اما وی چندی بعد، از بیم دچار شدن به سرنوشت همتایان مصری و تونسی خود، کاربران لیبیایی این شبکه اجتماعی را به «بازداشت و زندان» تهدید کرد.

به گزارش ایتنا به نقل از الجزیره، پیش از شعله‌ور شدن آتش انقلاب ۱۷ فوریه در لیبی، اینترنت به صحنه جنگ بین هواداران و مخالفان سرهنگ قذافی تبدیل شده بود.

در این عرصه نبرد، مخالفان رژیم مستبد قذافی می‌کوشیدند با ترفندهای مختلف و البته با رعایت جوانب احتیاط، مشت آهنین سرهنگ دیکتاتور را باز کنند و چهار دهه حکمرانی وی بر لیبی را خاتمه بخشند.

بر اساس این گزارش، پس از آن که اینترنت به اصلی‌ترین عامل بروز انقلاب‌های تونس و مصر تبدیل شد، رژیم قذافی با درک این موضوع به میدان نبرد اینترنتی قدم گذاشت و برای مقابله با صفحه ۱۷ فوریه در فیس‌بوک، ۳۰۰ صفحه در اینترنت به وجود آورد.

این صفحات که نام‌های مختلفی داشتند، همگی به هواداری از قذافی می‌پرداختند و در همه آنها از مخالفت با ندای شورش و انقلاب در لیبی، سخن گفته می‌شد.

یادآور می‌شود فعالان سیاسی در لیبی ۱۷ فوریه را «روز خشم» اعلام کردند و از مردم خواستند در آن روز به خیابان‌ها بریزند.

این فعالان به همین منظور، صفحه‌ای با همین نام در شبکه اجتماعی فیس‌بوک ایجاد کردند.

الجزیره در ادامه گزارش خود آورده است: برخی شخصیت‌های معارض برای شناسایی نشدن از سوی سرویس‌های اطلاعاتی لیبی، با اسامی مستعار در اینترنت قلم می‌زدند.
از جمله این افراد می‌توان به «فخور فرسون» اشاره کرد.

این روزنامه‌نگار که نام واقعی‌اش «عمر التواتی» است، در سال ۲۰۱۰ پس از سه سال بازداشت همراه با شکنجه از زندان آزاد شد و از همان زمان تصمیم گرفت علیه قذافی اعلان جنگ کند و اقدامات وی را در اینترنت منتشر سازد.

گزارش‌ها و افشاگری‌های التواتی، در روشن ساختن چهره سفاک رژیم قذافی نزد جهانیان موثر بود.

دقیقاً به همین دلیل بود که قذافی پیش از سقوط و قبل از آن که در زادگاهش دستگیر و کشته شود، به انحای مختلف کوشید دسترسی به اینترنت را در لیبی، دشوار و یا غیرممکن سازد.

به عنوان مثال رژیم لیبی در اسفند سال گذشته، به منظور جلوگیری از سازماندهی اعتراضات و با هدف قطع ارتباط بین فعالان ضددولتی، تمامی خطوط اینترنتی این کشور را برای چند روزی قطع کرد.

پیش از آن، گزارش‌های دریافتی خبر از فیلتر شدن فیس‌بوک، توییتر و شبکه الجزیره در لیبی می‌داد.
 
کد مطلب: 21161
نام شما
آدرس ايميل شما


مرتضی
feedback
سایت ایتنای عزیز این حرفها چیه .خدا خوب خداییه و مردم امروزها هم فهمیده تر. شاید اینترنت یکی از عوامل سرنگونی قزافی بود نمونه قزافی ها زیادن همین امروز هم در گوشه و کنار کشورهای دنیا هستند کسانی که با دیکتاتوری کامل جلوی پیشرفت و تکنولوژی های حدید رو میگیرند ... قزافی چون از اینترنت ترسید با بستن و فیلتر کردن سایتها و اینترنت سعی بر ایجاد فضای خفقان آور داشت و میخواست به قول خودش جلوی اخبار و خبرهای جدید و بدون سانسور رو بگیره ولی همون هم یکی از عوامل سقوطش شد .دیر و زود داره به قول معروف ولی سوخت و سوز نداره ...
فاطمه السادات
feedback
Iran, Islamic Republic of
دیکتاتورها سقوط کرده و می کنند.
مثل بن علی و مبارک . اینترنت هم نباشه با کمی تأخیر ولی انجام میشه. فیسبوک خدمت بزرگی به بشریت کرده است.
feedback
دقت کردین که گوگل دیگه رسما فیلتر شده؟
حتی گوگل ترنسلاتور هم که دیکشنری محبوب من بود هم فیلتر شده
ببین چه خاکی به سرمون شد
محسن
feedback
United States
دلیل سقوط قذافی هواپیماها و نیروهای ناتو بود نه اینترنت ...
feedback
Iran, Islamic Republic of
اینترنت، سقوط دیکتاتورها. چه عبارات قشنگی.
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام