۰
plusresetminus
دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۵
با هدف کاهش هزینه‌های جاری و تغییر ساختار صورت می‌گیرد

موج تازه تعدیل نیرو در کمپانی‌های بزرگ فناوری

ایتنا- تاوان اشتباه استیو بالمر، تعدیل بسیاری از نیروهای مایکروسافت است.
موج تازه تعدیل نیرو در کمپانی‌های بزرگ فناوری


با اینکه به نظر می‌رسد نرخ بیکاری در ایالات متحده امریکا و سایر کشورهای جهان پس از طی دوره رکود اقتصادی، رو به بهبود است ولی سال ۲۰۱۵ برای صنعت آی.تی جهان به دور از تعدیل نیرو و افزایش نرخ بیکاری نبوده است.


هرچند برخی کمپانی‌های بزرگ و شناخته شده مانندHP در طول چندسال به تعدیل نیرو پرداخته‌اند و به همین دلیل این موضوع چندان به چشم نمی‌آید ولی برخی از شرکت‌ها و غول‌های دنیای فناوری، سال ۲۰۱۵ و گاهی هم ۲۰۱۴را با تعدیل نیرو می‌شناسند.

«ساتیا نادلا» مدیرعامل مایکروسافت که خود را میراث دار بخشی از اشتباه‌های استیو بالمر، مدیر پیشین این کمپانی بویژه خرید نوکیا با بهای ۲/۷میلیارد دلارمی‌داند در قالب ایمیلی به کارمندان خود، از تعدیل ۷هزار و ۸۰۰ کارمند خبر داد.

نادلا که در جولای سال گذشته یکی از بزرگ‌ترین تعدیل نیرو را در تاریخ تکنولوژی و فناوری رقم زد و ۱۴درصد از نیروهای مایکروسافت معادل ۱۸هزار نفر را در چند موج مختلف تعدیل کرد تا بیشتر به یک شرکت نرم‌افزاری و طرفدار تلفن همراه تبدیل شود، این‌بار نیز خود را آماده کرده است تا در طول ۶ماه آینده حدود ۷درصد نیروی انسانی مایکروسافت(۷۸۰۰نفر) که بیشتر در بخش تلفن هوشمند فعالیت دارند را از گردونه این شرکت خارج کند.

البته این تعدیل، در سال مالی ۲۰۱۶(از اول جولای ۲۰۱۵ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۶) انجام خواهد شد.

بزرگ‌ترین گروهی که سال گذشته تحت تأثیر این تعدیل دوره‌ای قرار گرفت، کارمندان سابق نوکیا بودند و ۱۲ هزار و ۵۰۰ کارمند از این حوزه و همچنین بخش‌های دیگری همچون سیستم‌عامل مایکروسافت، گروه تحقیقاتی، مالی، فروش، بازاریابی و آی‌.تی تحت تأثیر این تصمیم قرار گرفتند.

البته مایکروسافت در زمان مدیریت «استیو بالمر» در سال ۲۰۰۹ نیز شاهد تعدیل ۵هزار و ۸۰۰ کارمند بود که وی، این اقدام را پاسخی به رکود اقتصادی جهان عنوان کرد. «ساتیا نادلا» نیز تصمیم برای تعدیل نیرو را در نتیجه مشکلات پیشین این شرکت می‌داند و می‌گوید: تیم مایکروسافت تا کنون مجبور شده است دست به انتخاب‌های سختی بزند و اخراج کارکنان نیز یکی از همین تصمیم‌های سخت است.

انتظار می‌رود با دور تازه اخراج کارکنان، این تعدیل نیرو بیشتر در بخش سخت‌افزار تلفن هوشمند باشد و همچنین شغل‌های پاره وقت نیز تا ۲۰درصد کاهش یابد.

هرچند مایکروسافت هنوز هم به ساخت گوشی‌های لومیا ادامه می‌دهد و با ارائه ویندوز ۱۰ جهان در انتظار روزهایی خوش برای صنعت تلفن همراه مایکروسافت است ولی این تعدیل جدید دامان دفاتر مایکروسافت در فنلاند یعنی خانه نوکیا و واحدهای فروش و بازاریابی آن را هم گرفته و گفته می‌شود بیش از نیمی از کارمندان این شرکت در فنلاند، حداقل ۲هزار و ۳۰۰ کارمند اخراج خواهند شد.

همچنین گفته می‌شود مایکروسافت واحد سن دیه‌گو و برخی از امکانات و تسهیلات پکن که در زمینه سخت افزار گوشی‌های ویندوزفون کار می‌کنند را نیز در برنامه تعطیلی دارد.

صرفه جویی۳۰۱میلیون دلاری در اریکسون

اما این تعدیل نیرو تنها به مایکروسافت محدود نمی‌شود و به نظر می‌رسد کمپانی‌های فناوری دیگر هم به دلایل مختلف در این راستا گام برداشته‌اند.

به عنوان مثال کمپانی بزرگ اریکسون نیز به دلیل مشکلات فراوانش، در اوایل سال جاری میلادی اعلام کرد که قصد دارد به عنوان بخشی از برنامه کاهش هزینه و افزایش کارآیی خود ۲هزار و ۲۰۰ نفر از کارکنان خود را تعدیل کند.

گفته می‌شود این موضوع تاکنون درباره هزار و ۷۰۰نفر اعمال شده است که بیشتر کارمندان تعدیل شده هم از بخش R&D یعنی پژوهش و تحقیقات بوده‌اند که در ماه ژوئن، این کمپانی را ترک کردند.

همچنین گفته می‌شود که این کمپانی، به دنبال تعدیل نیروهای سوئدی خود تا مرز ۱۰درصد است.

شاید اخراج نیرو برای بسیاری ناخوشایند باشد ولی مطمئناً برای کمپانی اریکسون که با کم کردن تعداد نیروهایش تنها در سه ماهه دوم سال جاری میلادی، حدود ۳۰۱میلیون دلار صرفه جویی در هزینه‌ها داشته است، کاری درست محسوب می‌شود. محققان انتظار دارند با این تعدیل نیرو شاهد صرفه جویی ۱۰۸میلیارد دلاری در این کمپانی تا سال ۲۰۱۷ میلادی باشند.

ناکامی لنوو
یکی دیگر از کمپانی‌هایی که در سال جاری میلادی با تعدیل همراه شده، کمپانی بزرگ چینی لنوو است.

این کمپانی با وجود افزایش درآمد در سه ماهه نخست سال جاری، کاهش چشمگیری در سود خود داشته است و در واکنش به این مشکل، به دنبال بازسازی تجارت خویش است به همین دلیل در نظر دارد ۳هزار و ۲۰۰ نفر از کارکنان خود معادل ۱۰درصد از کل نیروهای کار این شرکت بزرگ فناوری را تعدیل کند.

این کاهش سود در نتیجه کمتر شدن میزان فروش کامپیوترهای رومیزی خانگی و همچنین تبلت رقم خورده است و حتی در چین نیز شاهد رشد بسیار کند فروش این محصولات هستیم.

«یوانکینگ یانگ» مدیرعامل کمپانی لنوو در نامه‌ای به کارمندان خود نوشته است که در سه ماه گذشته ما با بدترین بازار ممکن در طول سال‌های فعالیت این کمپانی مواجه بوده‌ایم و برای داشتن یک رشد دائمی‌و پایدار مجبوریم در بخش‌های مختلف این کمپانی دست به تصمیم‌های جدی و گاه غم‌انگیز بزنیم.

ما هزینه کردها را در حوزه تجاری کامپیوترهای رومیزی خانگی کمتر خواهیم کرد تا به سود بیشتری دست پیدا کنیم و به عنوان شرکتی سریع‌تر و قوی‌تر در جهان خودنمایی کنیم.

کمپانی لنوو در حوزه کامپیوترهای خانگی رومیزی، در سه ماهه نخست سال جاری میلادی ۵/۱۳میلیون دستگاه به فروش رسانده که نشانه سیر نزولی سالانه ۷درصد است.

هرچند لنوو نسبت به کل بازار که با روند نزولی ۱۲درصدی فروشPC همراه است، وضع بهتری دارد ولی به هرحال این موضوع یک شکست برای این کمپانی محسوب می‌شود.

کمپانی لنوو در سال ۲۰۱۵ نیز تنها حدود ۵/۲میلیون دستگاه تبلت به فروش رسانده است اما این، همه مشکل نیست.

لنوو که پیش از این با خرید شرکت موتورولا از گوگل تصمیم گرفت پا را از دنیای لپ‌تاپ و تبلت و سخت‌افزار فراتر بگذارد و به عرصه تولیدکننده‌های گوشی هوشمند نیز وارد شود، به نظر می‌رسد نتیجه دلخواهش را نگرفته است.

با اینکه گوشی هوشمندMoto G موتورولا بسیار پرطرفدار شده است و بزودی قرار است ازMoto X Pure Edition نیز رونمایی شود ولی این اخبار خوشایند نتوانسته است به شرکت لنوو که در اکتبر ۲۰۱۴ این بخش گوگل را با بهای ۹۱/۲میلیارد دلار خریداری کرد، کمک چندانی کند و برای حل مشکلات کوچک و بزرگ خود مجبور به انتخاب سختی شده و تصمیم گرفته است ۲۵درصد از نیروهای خود را در شیکاگو تعدیل کند.

هر چند میزان فروش گوشی هوشمند این کمپانی به ۱/۲میلیارد دلار رسیده و ۲/۱۶میلیون دستگاه تلفن هوشمند به فروش رسانده است ولی لنوو از نظر سهام، رشد چندانی نداشته و با نیم درصد کاهش به ۷/۴درصد رسیده است که خود معضلی بزرگ برای این کمپانی صاحبنام به شمار می‌رود و به همین دلیل به تعدیل نیرو برای کاهش هزینه‌های جاری خود روی آورده است.

اینترنت اشیا در کانون توجه
HTC هم کمپانی حوزه فناوری دیگری است که گفته می‌شود به دلیل کاهش میزان فروش در بازار گوشی‌های هوشمند، قرار است ۱۵درصد تعدیل نیرو داشته باشد و به این ترتیب میزان هزینه‌های جاری خود را تا ۳۵درصد کاهش دهد.

قرار است بخش‌های تازه‌ای در این کمپانی ایجاد شود که تلفن‌های هوشمند پیشرفته، واقعیت مجازی و اینترنت اشیا در کانون توجه آنها قرار دارد.

شرکت کانادایی بلک‌بری هم از احتمال تعدیل نیرو به تعدادی نامشخص و نامعلوم در این شرکت خبر داد چراکه در بازار تلفن هوشمند در حال حاضر تنها ۳/۰درصد بازار را تحت کنترل گرفته و در اختیار دارد در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۴ حدود ۵/۰ درصد بود.

این برند، چهارمین گوشی هوشمند جهان محسوب می‌شود و بعد از ویندوزفون که ۷/۲ درصد بازار تلفن هوشمند را در سال ۲۰۱۵ در اختیار گرفته، قرار دارد.

گفتنی است سیستم‌های‌عامل Ios و اندروید هم به ترتیب ۳/۱۸ و ۷۸درصد بازار تلفن هوشمند را در سال ۲۰۱۵ در اختیار گرفته‌اند.

کمپانی بلک‌بری که ۶هزار و ۲۲۵ کارمند تمام وقت دارد از ابتدای سال جاری تاکنون، حدود ۸/۱۶درصد کاهش درآمد داشته است و در گام نخست تلاش دارد تا دفاترش را در سوئد ببندد که گفته می‌شود به این ترتیب حداقل ۱۰۰ شغل از بین می‌رود.

ماجرای تعدیل نیرو در شرکت‌های دیگر از جمله سیسکو، سونی، NetApp، Qualcomm و... وجود دارد که هریک از این تعدیل‌ها ممکن است به دنبال تغییر ساختار و هدف اصلی شرکت، کسب سود بیشتر و کاهش هزینه‌های جاری صورت بگیرد.

باید منتظر ماند و دید تا پایان سال ۲۰۱۵ کدام کمپانی‌های بزرگ فناوری از تعدیل نیرو در امان می‌مانند.

منبع : روزنامه ایران
کد مطلب: 37672
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام