۰
plusresetminus
سه شنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۲۱:۰۷

گوشی مسافری یا قاچاق؛ مسئله این است

ایتنا - بر اساس آمار گمرک، روزانه 20 هزار دستگاه گوشی در سامانه مسافری ثبت می شود؛ این در حالی است که تحلیل این آمار نشان می دهد که سهم واردات از طریق کانال‎های رسمی به شدت کاهش یافته و به کمتر از یک هفتم واردات مسافری رسیده است.
گوشی مسافری یا قاچاق؛ مسئله این است
ماجرای این چرخش در واردات تلفن همراه از روند افزایش قیمت ارز در سال قبل آغاز شد و تاکنون به بیش از چهار برابر افزایش یافته است که این روند افزایش نرخ ارز، روی همه بازارها از جمله بازار گوشی‏‌های موبایل هم تاثیر گذاشت به نحوی که اکنون شاهد افزایش نجومی قیمت این دستگاه‎ها هستیم.

از سوی دیگر مشکلاتی که سال گذشته دامان واردکنندگان را گرفت روی واردات موبایل بار دیگر تاثیر گذاشت و دستگیری واردکنندگان اصلی موبایل به کشور باعث شد تا واردات گوشی روند کندتری به خود بگیرد. البته این روند باعث شد تا شاهد واردات گوشی به شکل مسافری باشیم؛ روندی که زمانی با نام “قاچاق” شناخته می‎شود و سعی شد با اجرای طرح رجیستری جلوی واردات گوشی از کانال‏‌های غیر رسمی گرفته شود.

اما این روزها به شکلی کاملا موجه این گوشی‎ها از گمرکات کشور وارد شده و اگرچه همانند گوشی‎های قاچاق گارانتی ندارند اما با ثبت در سامانه رجیستری و پرداخت عوارض و مالیات و گمرکی، (پرداخت حق دولت) شکل قانونی به خود می‎گیرند.

البته هر از چند گاهی شاهد تغییر قوانینی در زمینه واردات گوشی‎های مسافری هستیم که سامانه ثبت این گوشی‎ها چند روزی از دسترس خارج می‎شود و دوباره با اعتراض بازاریان و واردکنندگان با تغییراتی به کار خود ادامه می‎دهد. به این ترتیب میزان واردات این گوشی‌ها روزانه به 20 هزار دستگاه رسید. 

این در حالی است که میزان واردات گوشی از طریق کانال‏های رسمی به حدود یک هفتم مبادی مسافری است و به گفته مدیران ذیربط بیشتر نیاز بازار از طریق همین گوشی‎های مسافری تامین می‎شود.

جالب است بدانید که گوشی‎هایی که این روزها به اسم مسافری وارد بازار می‎شوند و بدون گارانتی و خدمات پس از فروش در اختیار مشتری قرار می‎گیرند قیمتی کمتر از گوشی‎هایی دارند که از طریق واردات رسمی به بازار و دست مشتری می‎رسند و این یعنی دقیقا همان روند واردات و عرضه گوشی‎های قاچاق است که در گذشته مرسوم بود. 

اما به گفته رئیس اتحادیه دستگاه‎های مخابراتی و تلفن همراه، تقاضا برای گوشی تلفن همراه از ماهانه یک میلیون دستگاه در سال گذشته به 400 تا 500 هزار دستگاه کاهش یافته است. 

این در حالی است که تا پیش از سال 97 میزان مصرف گوشی در بازار کشور سالانه حدود 10 تا 12 میلیون دستگاه بود که به این ترتیب می‎توان نتیجه گرفت که افزایش قیمت گوشی باعث کاهش قدرت خرید شده و با افت شدیدی در طول دو سال اخیر مواجه شده است.

این در حالی است که روند افزایش قیمت همچنان ادامه دارد و احتمالا در طول سال جاری شاهد کاهش بیشتر تقاضا در این بازار خواهیم بود و این موضوع باعث کوچک‎تر شدن بازار از سویی و جمع شدن بسیاری از کسب و کارها خواهد شد. 

همچنین از آنجا که واردات گوشی برای واردکنندگان قانونی به‌صرفه نیست، هر روز میزان واردات رسمی هر چه بیشتر کاهش پیدا می‎کند و احتمالا در آینده نزدیک تمام واردات بازار را همان گوشی‎های مسافری یا قاچاق در شکل جدید، تشکیل خواهند داد که از گمرکات کشور با ثبت در سامانه ثبت و پرداخت عوارض گمرکی و مالیات وارد بازار کشور می‎شوند و بدون گارانتی و خدمات پس از فروش در اختیار مشتری قرار می‎گیرند.

منبع: فناوران
کد مطلب: 56185
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام