کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

در باره آمار کاربران اینترنت

آقای وزیر، آيا خودتان باور داريد؟

21 تير 1391 ساعت 12:18

ایتنا - آيا يک ايراني که در جامعه امروز ايران زندگي مي‌کند مي‌تواند باور کند که از هر ۱۰۰ نفر، ۴۶ نفر يعني نزديک به نيمي از آنها کاربر اينترنت هستند؟




روزنامه خراسان - هفته گذشته وزير ارتباطات در مجلس حاضر شد و به ارائه گزارشي از عملکرد ۳۴ ماهه خود در وزارت ارتباطات به نمايندگان مردم در خانه ملت ارائه داد.
گزارش وزير ارتباطات بسيار گسترده بود و تقريبا همه حيطه‌هاي مرتبط با آي‌تي را در خود گنجانده بود و مثل هميشه ارائه آماري در مورد وضعيت اينترنت در کشور بخشي از گزارش وزير بود؛ همان بخشي که مثل هميشه باعث تعجب و چه بسا روئيدن شاخ بر سر شنونده ‌مي‌شود.

به گزارش ايسنا وزير ارتباطات ضريب نفوذ اينترنت در ايران در سال ۲۰۱۱ برابر ۴۶.۱ درصد و تعداد کاربران اينترنت در ايران ۳۶.۵ ميليون نفر بوده است!

به تعبير ديگر آقاي وزير مدعي است که نزديک به نيمي از مردم ايران کاربر اينترنت هستند؛ اما آيا اين آمار واقعي و قابل باور است؟

به يقين محاسبه اين ضريب نفوذ چندان کار آساني نيست و براي محاسبه ضريب نفوذ با دقت يک دهم بايد نظرسنجي‌ها، همه‌پرسي‌ها و بررسي‌هاي گوناگوني صورت گيرد اما آيا يک ايراني که در جامعه امروز ايران زندگي مي‌کند مي‌تواند باور کند که از هر ۱۰۰ نفر، ۴۶ نفر يعني نزديک به نيمي از آنها کاربر اينترنت هستند؟
آيا از هر ۱۰۰ نفر، ما ۴۶ کاربر رايانه داريم که بتوانيم ادعا کنيم که همان ۴۶ نفر کاربر رايانه، کاربر اينترنت نيز هستند؟

اين آمار پيش از اين نيز با ارقام نسبتا مشابهي تکرار شده است و تکرار و تاکيد بر آن حاکي از آن است که شاخص‌هاي مورد علاقه آقاي وزير کساني را هم که از نزديکي خطوط حامل اينترنت گذر کرده‌اند، کاربر اينترنت به حساب آورده است!
چه بسا که اين خطوط تا چند کيلومتري برخي از روستاها و بخش‌هاي کوچک ايران هم نزديک نشده است.

در حالي که در تعريف جهاني کاربر اينترنت بايد حداقل به اينترنتي با پهناي باند ۲۵۶ کيلوبيت و حداقل در بازه‌هاي ۳ ماهه از اينترنت استفاده کرده باشد.
حال اين که پهناي باند مجاز براي کاربر خانگي در ايران ۱۲۸ کيلوبيت است.

در شهر بزرگي مانند مشهد سري به يک کافي‌نت بزنيد.
روي در و ديوار و تابلوي کافي‌نت‌ها نوشته شده است ''ثبت‌نام کنکور''، ''ثبت‌نام وام ازدواج''، ''ثبت‌نام يارانه'' و موارد ديگر و اين جاست که بايد از خود پرسيد آيا مشتريان کافي‌نت‌ها، به خدمات اينترنت نياز دارند يا آن‌قدر از اين وادي دورند که خدماتي خاص و از پيش تعيين شده و تحت اجبار شرايط را مي‌طلبند؟
ثبت‌نام کنکور، ثبت‌نام وام ازدواج و ديگر خدمات مشابه مسائلي‌ هستند که دقيقا قشر جوان جامعه با آن سر و کار دارند و حال بخش قابل توجهي از اين قشر که به روز‌ترين قشر جامعه نيز محسوب مي‌شوند در شهري مانند مشهد قادر به رفع نيازهاي خود در حيطه اينترنت نيستند.

پس چگونه مي‌توان مدعي شد مسن‌ترها، کودکان و خانم‌هاي خانه‌دار که بخش قابل توجهي از جمعيت ايران هستند، کاربر اينترنت هستند؟

وزير ارتباطات در گزارش خود بارها تاکيد کرد که عصر امروز، عصر ارتباطات است و البته آقاي وزير به خوبي مي‌داند که تلفن و تلگراف سال‌هاست که کهنه شده‌اند.

عصر امروز، به خاطر اينترنت عصر ارتباطات نام گرفته است و جامعه ايراني، تنها نامي از اينترنت شنيده است.

سال‌هاست که کارشناسان و نشريات و گاهي برخي از نمايندگان، به اوضاع بسيار نامناسب اينترنت در ايران اعتراض مي‌کنند و دست آخر آمار عجيب و غريب آقاي وزير که بسيار غيرواقعي و غيرقابل باور به نظر مي‌رسد، تنها نمکي است که روي زخم پاشيده مي‌شود و دليلي است که مانند گذشته، کمتر در جهت ارتقاء کيفيت اينترنت اقدامي اساسي صورت گيرد.

بايد از ايشان پرسيد که آيا خودشان اين آمار را باور دارند؟
 


کد مطلب: 22788

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/note/22788/آقای-وزیر-آيا-خودتان-باور-داريد

ايتنا
  https://www.itna.ir