پلاستیکها علیرغم کاربرد فراوان، به یکی از چالشهای زیستمحیطی بزرگ جهان تبدیل شدهاند. اکنون تیمی از پژوهشگران ژاپنی از مرکز علوم مواد نوظهور RIKEN و دانشگاه توکیو موفق به ساخت نوعی پلاستیک شدهاند که در آب شور تنها طی چند ساعت تجزیه میشود و هیچ اثر مخربی از جمله میکروپلاستیکها بر جای نمیگذارد.
به گزارش
ایتنا و به نقل از
تکاسپات، این پلاستیک جدید با وجود دارا بودن استحکام مشابه با پلاستیکهای نفتی سنتی، در تماس با نمک تجزیه میشود و به ترکیبات اولیهاش بازمیگردد. سپس باکتریهای طبیعی این ترکیبات را مصرف کرده و بهطور کامل حذف میکنند. در آزمایشی که در آزمایشگاهی در نزدیکی توکیو انجام شد، نمونهای از این پلاستیک شفاف در کمتر از یک ساعت در آب شور ناپدید شد. از آنجا که خاک نیز حاوی نمک است، تخمین زده میشود که پلاستیکی با ضخامت ۵ سانتیمتر طی ۲۰۰ ساعت زیر خاک تجزیه شود.
بنا بر گزارش رویترز، این ماده غیرسمی برای انسان است، در برابر آتش مقاوم است و دیاکسیدکربن تولید نمیکند. همچنین در صورت اعمال پوشش مناسب، میتواند همانند پلاستیکهای معمولی استفاده شود. با این حال، هنوز آماده تولید انبوه نیست و تیم پژوهشی تمرکز خود را بر یافتن بهترین روش پوششدهی معطوف کرده است.

تاکوزو آیدا، سرپرست این پروژه، اعلام کرده است که شرکتهای بزرگ بستهبندی علاقه زیادی به این نوآوری نشان دادهاند. او اظهار امیدواری کرد که این کشف به جهانی بدون آلودگیهای مضر کمک کند. آیدا تأکید کرد: «کودکان نمیتوانند سیارهای را که در آن زندگی میکنند انتخاب کنند، این مسئولیت ماست که بهترین محیط ممکن را برای آنها بهجا بگذاریم.»
با توجه به پیشبینیهای برنامه محیطزیست سازمان ملل مبنی بر سه برابر شدن آلودگی پلاستیکی طی ۱۵ سال آینده، این کشف میتواند تحولی در مقابله با بحران زیستمحیطی کنونی باشد.