یک روش نوین درمانی مبتنی بر سلولهای بنیادی به نام CALEC با موفقیت ۹۲ درصدی در بازسازی قرنیه و بهبود بینایی همراه بوده است.
به گزارش
ایتنا و به نقل از
سایتکدیلی، این روش که همچنان در مرحله آزمایشی قرار دارد، امید تازهای برای بیماران مبتلا به آسیبهای شدید قرنیه فراهم کرده است.
نحوه عملکرد CALEC شامل برداشت سلولهای بنیادی از چشم سالم بیمار، تکثیر آنها در شرایط آزمایشگاهی طی ۲ تا ۳ هفته و پیوند آنها به قرنیه آسیبدیده از طریق جراحی است. تحقیقات اولیه بر روی چهار بیمار نشان داد که این روش ایمن است، و در مرحله دوم آزمایشها که روی ۱۴ بیمار انجام شد، نرخ موفقیت بالایی به دست آمد. نتایج نشان داد که در سه ماه اول، ۵۰ درصد بیماران بهبود کامل یافتند، و این میزان در ۱۲ و ۱۸ ماه پس از درمان به ۷۹ و ۷۷ درصد افزایش یافت. با احتساب موارد بهبودی نسبی، نرخ کلی موفقیت در ۱۲ و ۱۸ ماه به ۹۳ و ۹۲ درصد رسید.

عوارض جانبی این روش بسیار محدود بوده و تنها یک مورد عفونت باکتریایی ناشی از استفاده طولانیمدت از لنزهای تماسی مشاهده شد که به سرعت درمان شد.
این تحقیق که نخستین مطالعه انسانی روی سلولهای بنیادی قرنیهای است، توسط مؤسسه ملی چشم (NEI) و مؤسسه ملی سلامت (NIH) حمایت مالی شده است.
آینده CALEC شامل گسترش تحقیقات، بررسی روی تعداد بیشتری از بیماران و آزمایشهای کنترلشده برای دریافت تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) است. پژوهشگران همچنین در تلاشاند تا با توسعه یک روش آلوژنیک از سلولهای بنیادی اهداکنندگان، امکان درمان بیمارانی که هر دو چشم آنها آسیب دیده است را فراهم کنند. این روش نوآورانه میتواند نقطه عطفی در درمان نابینایی ناشی از آسیبهای قرنیهای باشد.