۰
plusresetminus
سه شنبه ۶ شهريور ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۵۹
بدون پوست مصنوعی؛

ربات‌ها اکنون می‌توانند تماس دست انسان را احساس کنند

ایتنا - دانشمندان روشی کشف کرده‌اند که بدون نیاز به پوست مصنوعی گران‌قیمت، به ربات‌ها حس لامسه می‌دهد.
ربات‌ها اکنون می‌توانند تماس دست انسان را احساس کنند

گروهی از مرکز هوافضای آلمان در عوض [به‌کارگیری پوست مصنوعی] از هوش مصنوعی برای تفسیر پیام‌های دریافتی از حسگرهای داخلی ربات استفاده کرده است تا نیرو و فشار خارجی را به‌درستی تشخیص دهد.

این پژوهشگران گفتند که روش جدید نیاز به پوست‌ها و حسگرهای زیست‌سنجی گران‌قیمت را از بین می‌برد، و در عین حال باعث می‌شود که «انتقال از روش‌های متداول به سمت سازگاری، انعطاف‌پذیری، و کنترل حسی» امکان‌پذیر شود.

طرح مفهومی که این گروه ساخته است دکمه‌های مجازی، کلیدها و نوارهای لغزنده‌ای را شامل می‌شود که می‌توان آزادانه در هر جایی از ساختار ربات قرار داد، و جابه‌جا و پیکربندی کرد.

این تنظیم به ربات امکان می‌دهد بدون نیاز به حسگرهای لمسی خاص، تعامل‌های فیزیکی را تشخیص دهد.

دقت الگوریتم‌های یادگیری ماشینی به این معنا بود که ربات حتی قادر بود تشخیص دهد که چه زمانی اعداد روی سطحش ترسیم می‌شوند، که احتمالا شیوه‌های کاملا جدیدی برای تعامل انسان‌ها با ربات‌ها را ممکن می‌کند.

پژوهشگران در مطالعه‌ای که جزئیات این پیشرفت فناوری را شرح می‌داد، نوشتند: «ما توانستیم به ربات این امکان را بدهیم که محیط اطراف را با حساسیت احساس کند و مسیرهای لمسی را که انسان روی سطحش اعمال می‌کرد به‌درستی در فضا و زمان مکان‌یابی کند.»

«این امر فرصت‌های کاوش‌نشده و جدیدی از لحاظ تعامل حسی و انعطاف‌پذیر میان انسان و ربات فراهم می‌کند.»

«حس لامسه درونی که ما در این کار پژوهشی پیشنهاد کردیم می‌تواند پایه‌ای برای رده پیشرفته‌ای از تعامل فیزیکی میان انسان و ربات باشد که تاکنون ممکن نبوده است، و انتقال از روش‌های متداول به سمت سازگاری، انعطاف پذیری و کنترل حسی را امکان‌پذیر می‌کند.»

این پژوهش، با عنوان «حس لامسه درونی برای تعامل فیزیکی حسی میان انسان و ربات»، روز چهارشنبه در نشریه «علوم رباتیک» (Science Robotics) منتشر شد. 
کد مطلب: 80509
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام