کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

نوشیدن قهوه بدون کافئین بی‌ضرر است؟

23 فروردين 1403 ساعت 0:34

ایتنا - برای افرادی که از کافئین اجتناب می‌کنند، نوشیدن قهوه بدون کافئین گزینه‌ای بی‌ضرر به نظر می‌رسد، اما برخی گروه‌های حامی سلامتی با این نظر مخالف‌‌اند و از سازمان غذا و داروی ایالات متحده درخواست کرده‌اند تا با توجه به نگرانی‌ها درباره سرطان‌زا بودن یک ماده شیمیایی کلیدی در فرایند کافئین‌زدایی، استفاده از آن را ممنوع کند.




به گفته سازمان ایمنی و بهداشت شغلی آمریکا OSHA، این ماده شیمیایی متیلن کلراید است؛ یک مایع بی‌رنگ که در فرایند‌های صنعتی خاص از جمله پاک‌ کردن رنگ، داروسازی، تولید پاک‌کننده رنگ، تمیز کردن فلزات و چربی‌زدایی به کار می‌رود.

دکتر ماریا دوآ مدیر ارشد خط‌مشی شیمیایی صندوق دفاع از محیط زیست که یکی از پنج گروه و فرد پشت دو پویش درخواست افزودن مواد غذایی و رنگ‌های مجاز به سازمان غذا و دارو است، می‌گوید که برنامه ملی سم‌شناسی موسسه ملی بهداشت، سازمان حفاظت از محیط‌زیست و سازمان بهداشت جهانی مدت‌ها است که متیل کلراید را به عنوان یک ماده سرطان‌زا شناسایی کرده‌اند.

او می‌‌‌افزاید که متیل کلراید علاوه‌بر سرطان‌زا بودن ‌می‌تواند به آسیب‌های دیگر مانند مسمومیت کبدی منجر شود و مواجهه بیشتر با این ماده، بر اعصاب تاثیر دارد و در برخی موارد کشنده خواهد بود. البته با توجه به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، این خطرات در صورت مواجهه خارجی حاد با مقدار زیادی از این ماده شیمیایی، یا بلعیدن این ماده شیمیایی به‌تنهایی به‌وجود می‌آید.

طبق قانون سازمان غذا و دارو، استفاده از متیلن کلراید به عنوان حلال برای کافئین‌زدایی از قهوه مجاز است اما بقایای آن که در قهوه بوداده بدون کافئین و قهوه فوری (آماده) بدون کافئین باقی می‌ماند، نباید بیشتر از ۰.۰۰۱ درصد باشد. هرگونه فراورده غذایی که بقایای متیلن کلراید موجود در آن بالاتر از حد تعیین‌شده باشد، برای فروش یا مصرف غیرمجاز است.


کد مطلب: 78379

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/78379/نوشیدن-قهوه-بدون-کافئین-بی-ضرر

ايتنا
  https://www.itna.ir