۰
plusresetminus
سه شنبه ۲۸ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۰۴:۰۸

تقویت سلامت روانی با نیم ساعت ورزش به جای شبکه‌های اجتماعی

ایتنا - طبق مطالعه‌ای جدید، ۳۰ دقیقه کمتر در شبکه‌های اجتماعی وقت گذراندن در روز و در عوض تخصیص دادن آن زمان به فعالیت جسمانی، می‌تواند به طرز چشمگیری سلامت روان را بهبود بخشد.
تقویت سلامت روانی با نیم ساعت ورزش به جای شبکه‌های اجتماعی

این پژوهش که هفته گذشته در مجله «پابلیک هلت» (Public Health) منتشر شد، در مجموع ۶۴۲ داوطلب را بررسی کرد و به این نتیجه رسید که کسانی که ۳۰ دقیقه از زمان استفاده از شبکه‌های اجتماعی (اس‌ام‌یو - SMU) را به مدت دو هفته با ورزش عوض کردند، از احساس «شادتر، رضایت بیشتر، استرس کمتر ناشی از اثرات همه‌گیری بیماری کووید-۱۹، و افسردگی کمتری نسبت به گروه کنترل» برخوردار بودند.

به گزارش ایتنا از ایندیپندنت، دانشمندان، از جمله دانشمندانی در دانشگاه روهر بوخوم (Ruhr University Bochum)  در آلمان، می‌گویند که این اثرات حتی بیش از شش ماه بعد از پایان مطالعه قابل مشاهده بوده است.

پژوهشگران در این مطالعه نوشتند: «ترکیب آگاهانه SMU کمتر و فعالیت جسمانی بیشتر، متعاقبا به انعطاف‌پذیری روانی بیشتر در برابر تاثیرات منفی همه‌گیری، و دستیابی به سطح بالاتری از سلامتی روان در طول شش ماه می‌انجامد.»

دانشمندان ۶۴۲ داوطلب را به‌کار گرفتند و آن‌ها را به شیوه غیرانتخابی در یکی از چهار گروه تقریبا مساوی قرار دادند. اعضای اولین گروه در یک دوره مداخله‌ دو هفته‌ای، استفاده روزانه خود را از شبکه‌های اجتماعی ۳۰ دقیقه کاهش دادند.

اعضای گروه دوم در حالی که طبق معمول از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کردند، زمان فعالیت جسمانی خود را ۳۰ دقیقه افزایش دادند.

دانشمندان گفتند که اعضای گروه سوم هر دو شیوه را با هم ترکیب کردند؛ به این صورت که استفاده از شبکه‌های اجتماعی را کاهش، و فعالیت جسمانی را افزایش دادند، و گروه  کنترل آخر، رفتار‌های خود را در طول مرحله مداخله‌ تغییر ندادند.

 

شرکت‌کنندگان قبل از مرحله مداخله‌ دو هفته‌ای، در طول آن، و تا شش ماه پس از آن، به نظرسنجی‌های آنلاین پاسخ می‌دادند.

در این نظرسنجی ها، آن‌ها مدت، شدت و اهمیت احساسی استفاده‌شان از رسانه‌های اجتماعی را توصیف کردند.

آن‌ها همچنین داده‌های فعالیت جسمانی، رضایت از زندگی، احساس شادی فردی، نشانه‌های افسردگی، بار روانی ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹، و مصرف سیگار خود را به اشتراک گذاشتند.

این پژوهش به این نتیجه رسید که هم کاهش زمان صرف‌شده روزانه در شبکه‌های اجتماعی، و هم افزایش فعالیت جسمانی، می‌تواند تاثیر مثبتی بر سلامتی افراد داشته باشد. 

دانشمندان می‌گویند که ترکیب این دو مداخله می‌تواند بررضایت افراد از زندگی و احساس شادی فردی بیفزاید، و نیز عوارض افسردگی را کاهش دهد. آن‌ها می‌گویند که این اثرات مدتی طولانی، حتی تا شش ماه بعد از پایان مرحله مداخله‌ دو هفته‌ای، نیز باقی می‌ماند.

جولیا بریلووسکایا، از نویسندگان همکار این مطالعه، گفت: «این به ما نشان می‌دهد که هرازگاهی کاهش حضور آنلاین و بازگشتن به ریشه‌های انسانی خود، چقدر حیاتی است.»

دکتر بریلووسکایا افزود: «این معیارها را می‌توان به راحتی در زندگی روزمره افراد پیاده کرد و کاملا رایگان است، و در عین حال به ما کمک می‌کنند تا در عصر دیجیتال شاد و سالم بمانیم.»
کد مطلب: 74723
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام