کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کلاهبرداران سایبری چگونه شما را به دام می‌اندازند؟

12 مهر 1400 ساعت 2:20

ایتنا - مجرمان سایبری با ایجاد صفحات جعلی و انجام تبلیغات فریبنده در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های واسط با روش‌های مختلف از قبیل هدایت کاربر به صفحات درگاه جعلی بانک و سرقت اطلاعات بانکی، دریافت وجه و عدم ارسال کالا و یا ارسال کالای معیوب و نظایر آن اقدام به کلاه‌برداری از شهروندان می‌کنند.



با افزایش خریدهای اینترنتی و خرید از فروشگاه‌های اینستاگرامی، کلاه‌برداری از شهروندان هم افزایش یافته است و به همین منظور، کاربران برای خرید امن آنلاین باید از سایت‌‎های دارای نماد الکترونیکی خرید اینترنتی انجام داده و نسبت به کلاه‌برداری با درج نماد اعتماد الکترونیکی جعلی نیز احتیاط به خرج دهند.

به گزارش ایتنا از ایسنا، در سال‌های اخیر با توجه به افزایش نفوذ اینترنت، شاهد افزایش استفاده از فروشگاه‌های الکترونیکی به‌منظور تأمین نیازهای کاربران در فضای مجازی هستیم. خریدهای آنلاین علاوه بر داشتن مزایای زیاد از قبیل صرفه‌جویی در وقت، مقایسه قیمت‌ها، تنوع و کیفیت کالا و نیز پیشگیری از ابتلا به کرونا در این ایام، خطراتی را نیز موجب شده و عدم احتیاط و خریده‌ای عجولانه می‌تواند کاربران را متحمل ضررهای مالی کند.

مجرمان سایبری با ایجاد صفحات جعلی و انجام تبلیغات فریبنده در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های واسط با روش‌های مختلف از قبیل هدایت کاربر به صفحات درگاه جعلی بانک و سرقت اطلاعات بانکی، دریافت وجه و عدم ارسال کالا و یا ارسال کالای معیوب و نظایر آن اقدام به کلاه‌برداری از شهروندان می‌کنند. به همین دلیل پلیس فتا به شهروندانی که قصد خرید الکترونیکی را دارند،‌ هشدار می‌دهد که خرید از سایت‌های دارای نماد اعتماد الکترونیکی بهترین راه برای جلوگیری از کلاه‌برداری‌های اینترنتی است.

قانونمند کردن، ساماندهی، احراز هویت و تائید صلاحیت از مهم‌ترین مزایای نماد اعتماد الکترونیک است و وب‌سایت‌های دارای ای‌نماد متعهد هستند رضایت کاربر را در تمام مراحل خرید اینترنتی جلب کرده و به‌درستی به وظایف خود عمل کنند. پلیس فتا نماد اعتماد الکترونیکی را لازمه کسب‌وکارهای اینترنتی می‌داند و از وب‌سایت‌های اینترنتی می‌خواهد نسبت به دریافت آن اقدام کنند.

برخی از فروشگاه‌های غیرمجاز ممکن است اقدام به جعل نماد اعتماد الکترونیک کنند که کاربران می‌توانند با کلیک کردن روی تصویر لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی، صفحه مجوز مربوطه را مشاهده کنند و به این نکته نیز توجه داشته باشند که صفحه‌ای که مجوز دارد حتماً باید با آدرس enamad.ir آغاز شده باشد و آدرس اینترنتی (URL) سایت فروشگاه با آدرسی که در این صفحه معرفی می‌شود، باید یکسان باشد.


کد مطلب: 66316

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/66316/کلاهبرداران-سایبری-چگونه-دام-می-اندازند

ايتنا
  https://www.itna.ir