کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

بر اساس نتایج یک مطالعه،

سالمندان فعلی از نظر روانی و فیزیکی جوان‌تر از همیشه هستند

6 مهر 1399 ساعت 10:08

ایتنا - فاکتورهای مختلفی در عصر مدرن تاثیرگذاری مثبتی بر روند سالمندی دارند، که باعث کند شدن افت عملکرد و در نتیجه طولانی شدن مدت زمانی می‌شوند که یک فرد می‌تواند مستقل باقی بماند.


یک مطالعه که به تازگی دانشگاه Jyväskylä منتشر کرده دریافته است که سالمندان در حال حاضر از نظر روانی و فیزیکی جوانتر از همسالانشان در 30 سال پیش هستند.
 
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلش‌گیر، این محققان بر بزرگسالان 75 تا 80 ساله متمرکز بودند و داده‌های مربوط به عملکرد شناختی و فیزیکی آنها را با همین داده‌ها درباره بزرگسالانی که در دهه 1990 در این گروه سنی قرار داشتند مقایسه کردند، و دریافتند که همه چیز، از استقامت تا حافظه کاری و حتی سرعت قدم زدن، در سالمندان عصر حاضر «به طرز معناداری بهتر» هستند.
 
روشن است که عملکرد یک فرد در طی سالهای سالمندی وی به سرعت شروع به زوال می‌کند، که منتج به سستی و شکنندگی و افزایش وابستگی به دیگران می‌شود. با این حال، فاکتورهای مختلفی در عصر مدرن تاثیرگذاری مثبتی بر روند سالمندی دارند، که باعث کند شدن افت عملکرد و در نتیجه طولانی شدن مدت زمانی می‌شوند که یک فرد می‌تواند مستقل باقی بماند.
 
فاکتورهای مختلفی بر بهبودهای مشاهده شده در نسل مدرن در مقایسه با نسلی که سه دهه پیش در همین سن بود تاثیرگذار هستند. مدت طولانی‌تر صرف شده برای تحصیلات و بهبود دسترسی به آموزش به بزرگسالان مسن‌تر کمک کرده تا عملکرد شناختی خود را در سطح جوان‌تری حفظ کنند، به عنوان مثال، در زمانی که چیزهایی مانند بهبود تغذیه، بهداشت، مراقبت از سلامت، بهبود شرایط کاری، و موارد مشابه منتج به بهبود عملکرد فیزیکی در سال‌های طلایی یک فرد شده‌اند.
 


 
یکی از پژوهشگران این پروژه، محقق فوق‌دکترا به نام ماتی مانوکا، اینگونه توضیح داده است:
 
گروه 75 تا 80 ساله‌های فعلی در دنیایی متفاوت از همتایانشان که سه دهه پیش متولد شدند رشد یافته‌اند. تغییرات مطلوب بسیاری وجود داشته است. اینها شامل بهبود تغذیه و بهداشت، بهبودها در مراقبت از سلامت و سیستم آموزشی، بهبود دسترسی‌پذیری به آموزش و بهبود شرایط کاری است.
 
این یافته‌ها از این بابت دلگرم‌کننده هستند که مردم دنیا به طرز فزاینده‌ای به سمت مسنتر شدن می‌رود، که نشانگر آن است که چنین افزایشی در طول عمر همچنین با افزایش‌های عمومی در اینکه یک فرد تا چه زمانی یک بزرگسال توانمند و مستقل باقی بماند همراه شده است. با این وجود، سالمندی نهایتا تاثیر خودش را می‌گذارد و با افزایش سن افراد، نیازشان به مراقبت توسط دیگران به طور مشابه در سال‌های آخرشان افزایش خواهد یافت، و به طور بالقوه فشار بیشتری بر سیستم مراقبت از سلامت عمومی وارد کند.
 
 


کد مطلب: 62468

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/62468/سالمندان-فعلی-نظر-روانی-فیزیکی-جوان-تر-همیشه-هستند

ايتنا
  https://www.itna.ir