۴
۰
plusresetminus
پنجشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۵۷

اوضاع اینترنت موبایل در ایران چگونه است؟

ایتنا - در ایران دیگر کمتر کسی از اهمیت استفاده از اینترنت غافل است و فناوری اطلاعات به پدیده‌ای ضروری در زندگی افراد تبدیل شده است.
اوضاع اینترنت موبایل در ایران چگونه است؟

متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۲۲.۷۲ مگابیت‌برثانیه است که رتبه ایران را به ۷۹ از میان ۱۴۱ کشور رسانده و اینترنت ثابت نیز با متوسط سرعت دانلود ۱۰.۱۰ مگابیت‌برثانیه در رتبه ۱۵۳ از میان ۱۷۶ کشور قرار دارد.

به گزارش ایتنا از ایسنا، سرعت اینترنت از مواردی است که همواره برای کاربران دغدغه بوده و یکی از فاکتورهای کیفی خدمات اینترنتی محسوب می‌شود. در ایران در حالی که تا چندین سال پیش برخی معتقد بودند فناوری اطلاعات و اینترنت، جزو کالاهای لوکس است و اینترنت ۱۲۸ کیلوبیتی برای دسترسی مردم کافی است، اکنون دیگر کمتر کسی از اهمیت استفاده از اینترنت غافل است و فناوری اطلاعات به پدیده‌ای ضروری در زندگی افراد تبدیل شده است.

طی سال‌های گذشته، روند استفاده از اینترنت از سرعت‌های کیلوبیتی در اینترنت دایال‌آپ، رفته‌رفته جای خود را به فناوری ADSL داد که سرعتی به مراتب بیش‌تر داشته و سرعت‌هایی تا ۵۲۱ کیلوبیت بر ثانیه و حتی ۱۶ مگابیت را هم پوشش می‌داد و اکنون نوبت به فیبر نوری است که جایگزین ADSL شود و سرعت‌هایی به مراتب بالاتر را برای کاربران به ارمغان بیاورد. در این میان اینترنت موبایل هم در چند سال گذشته از روند روبه‌رشدی برخوردار بوده و بخش اعظمی از استفاده کاربران اینترنتی در این بخش جای می‌گیرد.

وب‌سایت Speedtest شاخص‌های جهانی اینترنت را در کشورها بررسی می‌کند. در ماه ژانویه سال ۲۰۲۰، متوسط جهانی سرعت دانلود اینترنت موبایل در تمامی کشورها، ۳۱.۹۵ مگابیت‌برثانیه و متوسط جهانی سرعت آپلود، ۱۱.۳۲ مگابیت‌برثانیه بود. متوسط جهانی سرعت دانلود اینترنت پهن‌باند ثابت نیز در تمامی کشورها، ۷۴.۲۳ مگابیت‌برثانیه و متوسط جهانی سرعت آپلود، ۴۰.۷۹ مگابیت‌برثانیه اعلام شد. همچنین اینترنت موبایل ایران با متوسط سرعت دانلود ۲۷.۵۳ مگابیت‌برثانیه در رتبه ۷۰ قرار داشت، همچنین در بخش اینترنت پهن‌باند ثابت نیز ایران با متوسط سرعت دانلود ۱۸.۴۱ مگابیت‌برثانیه، جایگاه ۱۲۲ جهانی را کسب کرده بود.

در حال حاضر و طبق آخرین آمار منتشرشده تا ماه مارس ۲۰۲۰، متوسط جهانی سرعت دانلود اینترنت موبایل، ۳۰.۴۷ مگابیت‌برثانیه و متوسط جهانی سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۱۰.۷۳ مگابیت‌برثانیه است. همچنین در حوزه اینترنت ثابت، متوسط جهانی سرعت دانلود، ۷۴.۶۴ مگابیت‌برثانیه و متوسط جهانی سرعت آپلود ۴۰.۰۷ مگابیت‌برثانیه است.
 


رتبه یک تا پنج اینترنت موبایل در جهان تا ماه مارس ۲۰۲۰، به ترتیب به امارات متحده عربی (۸۳.۵۲ مگابیت‌برثانیه)، کره جنوبی (۸۱.۳۹ مگابیت‌برثانیه)، قطر (۷۸.۳۸ مگابیت‌برثانیه)، چین (۷۳.۳۵مگابیت‌برثانیه) و کانادا (۷۳.۱۶ مگابیت‌برثانیه) تعلق دارد. همچنین رتبه یک تا پنج اینترنت پهن‌باند ثابت در جهان، به ترتیب به سنگاپور (۱۹۷.۲۶ مگابیت‌برثانیه)، هنگ‌کنگ (۱۶۸.۹۹ مگابیت‌برثانیه)، رومانی (۱۵۱.۵۵ مگابیت‌برثانیه)، تایلند (۱۴۹.۹۵ مگابیت‌برثانیه) و سوییس (۱۴۸.۲۴ مگابیت‌برثانیه) تعلق دارد.


 
وضعیت اینترنت ثابت و موبایل در ایران


متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۲۲.۷۲ مگابیت‌برثانیه و متوسط سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۱۰.۹۷ مگابیت‌برثانیه است که رتبه ایران را به ۷۹ از میان ۱۴۱ کشور رسانده و در مقایسه با رتبه ۷۰ در ژانویه سال جاری میلادی، حاکی از افت ۹ رتبه‌ای است. طبق این آمار، اینترنت موبایل ایران در حال حاضر از باهاماس و لائوس کندتر و از تونس و آنگولا سریع‌تر است.



همچنین در حوزه اینترنت ثابت، متوسط سرعت دانلود در ایران، ۱۰.۱۰ مگابیت‌برثانیه و متوسط سرعت آپلود ۵.۶۸ مگابیت‌برثانیه است که رتبه ایران را به ۱۵۳ از میان ۱۷۶ کشور رسانده و در مقایسه با ژانویه سال جاری میلادی که اینترنت ثابت ایران در رتبه ۱۲۲ قرار داشت، سقوطی ۳۱ پله‌ای را تجربه کرده است. 

 


اگرچه به دلیل شیوع کرونا در جهان، بسیاری از کشورها با مشکل اینترنت مواجه شدند و از سرعت و کیفیت خدمات شکایت دارند، اما از طرفی اشباع ظرفیت شبکه موبایل و افزایش مصرف کاربران اینترنت ثابت در ایران هم نارضایتی‌های بسیاری را سبب شده است و باید دید  با وجود وعده‌هایی که برای بهبودی وضعیت داده می‌شود، در آینده این وضعیت چه تغییری خواهد کرد.
کد مطلب: 60702
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Germany
با درود، ایتنای عزیز رایتل از پریشب اعتبار صورتحساب مشترکین دائمی رایتل به بهانه ی بروزرسانی خالی کرده و خطوط یک طرفه مسدود کرده! و در قبال رفع مسدودیت به مردم میگه افزایش اعتبار کنید!!!!! 4ماه نتونستن یا نمیخوان قسمت صورتحساب بروزرسانی کنن تا پول مشترکین بچاپن! مدیر عامل جدیدش هم یاسر رضا خواه رفته قایم شده و جواب مشترکین اصلا نمیده
feedback
Germany
ایتنا به داد ما مشترکین دائمی رایتل برس بدبختمون کردن! به من بستانکار هم بودن نزدیک به 60هزار تومن اونم بالا کشیدن
feedback
Germany
ایتنا برو پیج اینستاگرام رایتل پست آخرش کامنت مردم ببین تا بفهمی راست میگم، یعنی صد رحمت به ال کاپو، چهل دزد بغداد !!!!
a
feedback
Iran, Islamic Republic of
اگر در سرعت رتبه جهانی نداریم ، در عوض در کم فروشی و گران فروشی بدون شک در رتبه های اول هستیم ، ماهیانه حجم درخواستی این بنده حقیر در ماه چهل گیگ بود ، و معمولا بیستم یا بیست و دوم هر ماه از طرف اپراتور محترم اعلام اتمام حجم مصرفی می شد ، حجم درخواستی را به هشتاد گیگ ماهیانه تغییر دادم ، اما کماکان در همان تاریخ های قبلی یعنی بیستم تا بیست و دوم باز هم اعلام اتمام حجم شده و به جبر خرید حجم اضافه می کنم ، بیشتر مصرف بنده استفاده از سایت های داخلی مانند همین وب سایت ایتنا می باشد ، حتی گاهی از ماهها تا دهم ماه هم یا مصرف نمی کنم یا کمترین میزان از اینترنت استفاده می کنم ، جالب اینکه باز هم سر موعد تاریخ همیشگی اعلام اتمام حجم اینترنت دریافت کرده و مجبور به خرید مجدد می شوم ، با هر کی هم تماس میگیرم ، فقط خلاصه و مفید میگن استفاده کردی ، کی؟ کجا؟ چطور؟ نمی دانم ، به نظرم اپراتور ها یک شماره حساب بدن و بگن ماهیانه بیست تومن بریز حساب ، اینجوری نه وقت اونا گرفته میشه و نه اعصاب ما خورد و نه خطا و اشتباهی متذکر ، رتبه جهانی را ندیده گرفته و رتبه محاسبات را بررسی کنید تا که دعای خیر مشترکین نثار شما شود.به خدا قسم که اعصاب برایمان نمانده ، هر جور مصرف کنیم ، بازم در همان تاریخ میگن حجم شما رو به اتمام است ، شایدم در این روزها خبری هست و ما نمی دانیم .
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام