۱۷
۱
plusresetminus
چهارشنبه ۶ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۳۹

تداوم قطعی اینترنت دیگر قابل تحمل نیست

ایتنا - رییس سازمان فناوری اطلاعات: قطع اینترنت را می‌توان تا چند روز تحمل کرد، اما اکنون که اوضاع آرام است این شک به ذهن متبادر می‌شود که گویا عده‌ای علاقه‌مند نیستند اینترنت در ایران وجود داشته باشد.
تداوم قطعی اینترنت دیگر قابل تحمل نیست

شمار روزهای قطع اینترنت در ایران از انگشتان دو دست هم بیشتر شده است. کسب‌وکارها، ارتباطات، خبرنگارها، دانشگاهیان و جمعیت زیادی از افراد تحت تاثیر این مسئله هستند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام کرد: شاید بتوان قطعی اینترنت را برای حفظ امنیت ملی و آرام شدن اوضاع کشور تا چند روز تاب آورد، اما ۱۰ روز اختلال در ارتباط در کشور تحمل‌کردنی نیست.

در دولت یازدهم و دوازدهم علاوه بر افزایش سرعت، تعداد مشترکین را از ۳۵۰ هزار موبایل متصل به اینترنت به ۷۰ میلیون رساند. طبیعی است که با این افزایش تکنولوژی سبک زندگی ما تغییر کند. وابسته باشیم به چیزی به اسم اینترنت. همه چیزمان وابسته باشد. از کار و زندگی‌ گرفته تا سرگرمی‌هایمان. از پیشرفت تحصیلی گرفته تا نوشتن مقاله برای نشریات بزرگ علمی جهان. در کنار تمام این‌ها کسب و کار ایجاد شد تا کمی از بار «بیکاری» که رفع آن سالهاست به مسئله اول کشور تبدیل شده، کم کند.

در این ۱۰روز قطعی اینترنت در ایران و بی‌خبری از زمان اتصال دوباره اینترنت همراه موبایل، تمام این مسائل تحت‌الشعاع قرار داده است. چند روزی است اینترنت ADSL خانگی وصل شده، اما بر اساس آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بیش از ۶۰ میلیون نفر از افراد کشور صرفا از اینترنت موبایل استفاده می‌کنند
معاون وزیر ارتباطات: بیش از ۶۰ میلیون نفر صرفا از اینترنت موبایل استفاده می‌کنند که قطع است، این آمار یعنی که اینترنت ایران هنوز هم قطع است
که اینترنت‌شان قطع است. این آمار مسئله مهمی را مطرح می‌کند؛ این که اینترنت ایران هنوز هم قطع است.

به گزارش ایتنا رئیس سازمان فناوری روز چهارشنبه در گفت‌وگو با ایرنا پس از روزها بی‌خبری از وزارتخانه ارتباطات، گفت: شاید بتوان برای حفظ امنیت ملی و جلوگیری از ناآرامی فضا، چند روز قطعی اینترنت در حوزه فناوری ارتباطات را تاب آورد، اما ادامه پیدا کردن این روند، سوء استفاده افراد از این موقعیت و ایجاد فرصت برای این که نهادهای امنیتی کم‌کاری خودشان در حوزه عدم مدیریت این اتفاقات را با قطعی اینترنت جبران کنند، قابل پذیرش نیست.

امیر ناظمی افزود: بهتر است نهادهای امنیتی به کار اصلی خودشان یعنی حفظ امنیت بپردازند تا لازم نباشد برای این کار اینترنت مردم قطع شود. تا به این واسطه تعداد زیادی از مردم کسب و کارهای خود را از دست بدهند، ارتباط آدم‌ها از بین برود، بخش دانشگاهی نتواند فعالیت خود را ادامه دهد، بخش خبری نتواند خبررسانی کند. یعنی یک کشور را تعطیل کنیم چون آن نهاد نتوانسته کار خود را انجام بدهد.

وی خاطرنشان کرد: قطعی اینترنت را می‌توان تا چند روز تحمل کرد، اما هم اکنون که اوضاع آرام است و اغتشاشی مشاهده نمی‌شود، این شک به ذهن متبادر می‌شود که گویا عده‌ای علاقه‌مند نیستند اینترنت در ایران وجود داشته باشد و با هر بهانه‌ای درصدد قطع اینترنت هستند. تصمیم ما این بود که در این مورد خویشتن‌داری کنیم تا بگوییم همراه تصمیمات هستیم و امنیت برای‌مان اهمیت دارد اما فکر می‌کنم عده‌ای از خویشتن‌داری ما سوء استفاده می‌کنند.

به دنبال بروز ناآرامی‌ در برخی شهرهای کشور
معاون وزیر ارتباطات: عده‌ای از خویشتن‌داری ما سوءاستفاده می‌کنند
در اعتراض به افزایش قیمت بنزین، از حدود ساعت ۱۶ عصر شنبه ۲۵ آبان، اینترنت بین‌الملل ابتدا از سیم‌کارت‌های تلفن همراه کوچ کرد و پس از آن این قطعی به وای‌فای‌های خانگی رسید. قطع اینترنت زمانی اتفاق افتاد که خبر گرانی بنزین نیمه شب پنجشنبه گذشته‌اش به اطلاع مردم رسید.
به همین واسطه مسئولان برای حفظ امنیت کشور، اینطور صلاح دیدند که دسترسی به اینترنت با محدودیت روبه‌رو شود.
در ساعت‌های ابتدایی حتی خبرگزاری‌های ایران هم تا روز بعد اینترنت نداشتند و تقریبا خبر خاصی روی خروجی‌ها قرار نگرفت. تاکسی‌های اینترنتی در دسترس نبودند و کاری از پیش نمی‌رفت. اما رفته رفته تعدادی از این مشکلات مرتفع شد.

از روز ۲۶ آبان‌ماه که تمام شهرهای ایران با محدودیت اینترنت رو به رو شدند، تلاش‌ها برای اتصال خبرگزاری‌ها به اینترنت آغاز شد. با گذشت تقریبا ۲۴ ساعت بالاخره خبرگزاری‌های ایران به اینترنت متصل شدند.

پس از آن طی دو سه روز گذشته برخی شهرها، دانشگاه‌ها و بخش‌های تجاری نیز اتصال دوباره به اینترنت را تجربه کردند. اما کسب و کارها؟ اغلب‌شان خیر. کسب و کارهایی که تامین معاش کارمندان و تامین خدمت و کالای کاربران برعهده آن‌ها بود یا متصل نبودند، یا اتصال‌شان خیلی گرهی از کارشان باز نمی‌کرد.

در تاریخ دوم آذرماه، اینترنت خانگی کاربران ایرانی وصل شد ولی اینترنت تلفن همراه در اغلب شهرهای کشور، همچنان قطع است.
 
کد مطلب: 58944
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
مجلس باید وزیر ارتباطات دولت روحانی را استیضاح کند.
مریرم رازع
feedback
Iran, Islamic Republic of
مرسی از خبری که دادید
لطفا در اخبار به این موضوع اشاره کنید که اینترنت adsl فقط در 10 استان کشور وصل شدهاینترنت موبایل هم فقط در 10 استان کشور قابل دسترس هست
ما بیشتر از 10 استان دارم
لطفا بگید اینترنت بین المللی adsl و موبایل در همه جای کشور وصل نشده
باتشکر
کوثر
feedback
Iran, Islamic Republic of
خب الان تکلیف ما چیه؟؟
کی قراره نت مارو وصل کنین!؟
Mmmmm
feedback
Iran, Islamic Republic of
خداپدرتوبیامرزه که حرف دل مردم رو زدی.آخه یکی نیست بگه اون خراب شده که پول مفت میگیریدوحسابی دله دزدی میکنیدبایدباقطع کردن اینترنت این کاروبکنیدیعنی مملکت انقدخراب شده که سه چهار... برا۶۰ میلیون نفرتصمیم میگیرن...
مجتبی میرزایی
feedback
Iran, Islamic Republic of
عزیزان ایتنا خواهشا این جمله رو درست کنید که اینترنت ثابت همه جا برقرار شده همچین چیزی نیست اسمی از استان سیستان و بلوچستان کلا نیست برای هیچ اینترنتی حتی اغتشاش هم نشد توی این استان ولی گفتگوی خبری اسمی از این استان وزیر شورای امنیت کشور نگرفت فقط میخوام بگم بنویسید بعضی از استان ها اینترنت ثابت وصل شده نه همه جا
feedback
Iran, Islamic Republic of
الان کرج وصل نشده همه ثابت ها
فردیس هم همینطور
همراه که کلا قطعه
زده بودن ثابت ایرانسل وصل شده که اونم وصل نیست ، فردیس کرج
feedback
Iran, Islamic Republic of
دقیقا
کرج هم ثابت هم همراه قطعه البته ما که نت ثابت نداریم و از همراه استفاده میکنیم بیشتر اذیت میشیم
بعد از دوساعت معطلی مامور گذرنامه پلیس به اضافه ده گفت اینترنت انقدر ضعیفه که هر پرونده چهل چهل و پنج دقیقه طول میکشه
خواهشا و لطفا وصل کتید برای کرج هم .از زندگی افتادیم
?
feedback
Iran, Islamic Republic of
شما که میخواید همه چی تحت کنترلتون باشه اول بیاید دستیابی به منابع مورد نیاز مردم رو از طریق اینترنت ملی محیا کنید بعدش اینترنت بین المللی رو قطع کنید!
مردم چه گناهی کردن که باید تاوان سیاستهای غلط شما رو پس بدن و هم از داخل و هم از خارج زیر فشارهای ناشی از تحریم خارجی و داخلی باشن؟
این کارتون اگه تحریم نیست پس اسمش چیه؟
feedback
Iran, Islamic Republic of
همه از جهرم لیمو میارن دولت وزیر!!
feedback
Iran, Islamic Republic of
دیگه گندشو دراوردن
دوست
feedback
Iran, Islamic Republic of
دیگه دارن شورشو درمیارن...
feedback
Iran, Islamic Republic of
اصفهان پس چی!؟؟؟؟کی قراره اصفهان اینترنتش وصل شه؟
رضا
feedback
Iran, Islamic Republic of
من یه برنامه‌نویسم، قبل از این که دولت برای ما کاری جز سنگ‌اندازی برای استارتاپ‌ها انجام نداده، هرکاری‌ام بوده خودمون دست و پا کردیم و با چنگ و دندان زندگی رو سر پا نگه داشتیم... حالا هم تو این وضعیت اقتصادی مردم بنزین رو سه برابر کردید، نوش جونتون، بالاخره حضرت آقا فرمودن کسی چیزی نگه..! ولی ناموسا شوخی رو تمومش کنید، کل کار ما وابسته به سرویس‌های اینترنتیه و امکان کوچکترین فعالیتی از ما دریغ شده، دو هفته‌ست فقط در و دیوار رو نگاه میکنم.. مطمئنا این شروعی خواهد بود بر قطع دائمی اینترنت در آینده، چون حضرات فقط نمکی هستند بر زخم‌های مردم... تا قبل از اینها هرگز بفکر مهاجرت نبودم چون نمیخواستم آواره جایی باشم و در خاک خودم خدمت کنم ولی الان تنها گزینه من و جوانان مثل من و فعالین حوزه تکنولوژی گزینه فراره
علی
feedback
Iran, Islamic Republic of
احسن، من با دوستان مدرسه ام نسشته بودیم همین تصمیم رو گرفتیم، اگه به زودی وصل نشد، از ایران میریم، سمت اروپا... متاسفم که الان روزگار ما مثل افغانها شده، من که نمیبخشم ، اینترنت جهانی حق هر انسان است،
رضا
feedback
Iran, Islamic Republic of
در عربی مسئول یعنی کسی که مورد سوال واقع میشه و مردم بازخواستش می‌کنن.. این واژه در ایران باشتباه مورد استفاده قرار میگیره و بهتره تو همون کشورهای مدرن عربی بکاربره... چون تو این زندان مسئولی نداریم
پس زین پس بجای ترکیب غریب “مسئول و مردم” از ترکیب ایرانی فاعل و مفعول استفاده کنیم.
pedy
feedback
Iran, Islamic Republic of
چه عجب یه نفر حرف دل مردمو زد
feedback
Iran, Islamic Republic of
اصفهانو وصل کنین لطفا!.
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام