۱۱
۰
plusresetminus
سه شنبه ۵ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۴۹

توفیق اجباری استفاده از اینترنت ملی؛ موفق یا ناموفق؟

ایتنا - ​​​​​​​اگرچه قطعی اینترنت بین‌الملل اعتراض‌های فراوانی به دنبال داشت و آسیب‌های زیادی نیز وارد کرد، اما ارتباط کاربران با خدمات آنلاین بومی به واسطه شبکه ملی اطلاعات برقرار بود و این موضوع موجب شده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تحقق ۸۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات دفاع کند.
توفیق اجباری استفاده از اینترنت ملی؛ موفق یا ناموفق؟

اگرچه قطعی اینترنت بین‌الملل اعتراض‌های فراوانی به دنبال داشت و آسیب‌های زیادی نیز وارد کرد، اما ارتباط کاربران با خدمات آنلاین بومی به واسطه شبکه ملی اطلاعات برقرار بود و این موضوع موجب شده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تحقق ۸۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات دفاع کند.

به گزارش ایتنا از ایسنا، اتصال ایران به شبکه جهانی اینترنت از شنبه شب (۲۵ آبان)، به دلیل ناآرامی‌های ایجادشده در پی اجرای طرح اصلاح و سهمیه‌بندی بنزین و به منظور جلوگیری از امکان سوءاستفاده های احتمالی از این ابزار ارتباطی قطع شد. پس از آن، اتصال اینترنت ثابت و خانگی، دانشگاه‌های بزرگ کشور و و برخی شرکت‌های فعال و نیازمند به ارتباطات اینترنتی از روز پنج‌شنبه (۳۰ آبان) آغاز شد.

اتصال مجدد اینترنت به تدریج ادامه یافت تا به تدریج در استان‌ها ارتباطات بین‌الملل دوباره از سر گرفته شود؛ هرچند هنوز برخی اخبار حاکی از قطعی اینترنت در برخی از استان‌ها است. برقراری اینترنت همراه نیز از دو روز گذشته به صورت تدریجی آغاز شد که البته هنوز محدودیت بسته‌های اینترنتی در تمامی کشور برطرف نشده است.

اما در حالی که کاربران اینترنت در هفته گذشته در بی‌خبری نسبی از شبکه جهانی ارتباطات قرار داشتند، سایت‌های داخلی و کسب‌وکارهای آنلاین فعال در حوزه تاکسی اینترنتی، خدمات فروش، خدمات بانکی و اپ‌استورهای ایرانی به واسطه بهره‌گیری از زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات و استفاده از سرورهای داخلی، قادر به ادامه فعالیت و ارایه خدمت به کاربران خود بودند. این موضوع موجب شد در حالی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفته‌هایش همواره از دسترسی آزاد به اینترنت حمایت می‌کند، قطعی اینترنت به دستور شورای امنیت را فرصتی برای ادعای وزارت ارتباطات در زمینه سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات و ارائه خدمات پایه‌ای مورد نیاز کشور بر مبنای این شبکه بداند.

طرح شبکه ملی اطلاعات در کشور از اواخر سال ۱۳۸۴ مطرح و مهم‌ترین دلیل پیاده‌سازی این شبکه در آن سال‌ کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت اعلام شد، اما در سال‌های بعد عملا اجرای این طرح با کندی صورت گرفت؛ تا این‌که در دوره وزارت محمود واعظی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم، اجرای این طرح پیگیری و در نهایت در اواخر همان دولت فازهای اول، دوم و سوم آن افتتاح و رونمایی شد.

در سند «ضرورت تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات» که سایت مرکز ملی فضای مجازی منتشر کرده، آمده که شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت ارتباطی کل فضای مجازی، شبکه همه شبکه‌های کشور است. شبکه ملی اطلاعات متشکل از زیرساخت‌های ارتباطی با مدیریت مستقل کاملاً داخلی، شبکه‌ای حفاظت‌شده نسبت به اینترنت و شبکه‌ای با امکان عرضه انواع محتوا و خدمات ارتباطی سراسری برای آحاد مردم است.

این شبکه در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی کامل از دیگر اقدامات آموزشی، حقوقی و قضایی به نحو مطلوب و مطمئن، تامین‌کننده نیازهای ارتباطی برای انواع ذی‌نفعانی است که حداقل یکی از آنها در داخل کشور قرار دارد. شبکه ملی اطلاعات امکان ارائه انواع خدمات و محتواهای فضای مجازی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی و دفاعی را در کشور فراهم می‌کند.

از طرفی به گزارش خانه ملت، برنامه‌ریزی شده تا کمیسیون صنایع و معادن مجلس، روز دوشنبه (۴ آذر ماه) میزبان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باشد تا آذری جهرمی گزارشی درخصوص میزان پیشرفت پروژه شبکه ملی اطلاعات ارایه کند. این در حالی است که آذری‌جهرمی قبلا در گفت‌وگو با خانه ملت، با بیان این‌که هیچ چیزی جای اینترنت را نمی‌گیرد، اظهار کرده بود: شبکه ملی اطلاعات و اینترنت هر کدام جای خود را دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین درخصوص اینکه آیا اینترنت ملی پاسخگوی نیاز کشور هست، گفت: نیازهای پایه‌ای مورد نیاز کسب‌وکارهای کشور طبق سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات پیشرفت کرده و در گذشته گزارش داده بودیم که ۸۰ درصد از این سند اجرایی شده است. قطع یک هفته‌ای اینترنت در سراسر کشور به دستور شورای امنیت کشور فرصتی بود که ادعاهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات ثابت شود و مشخص شد که با استفاده از شبکه ملی اطلاعات خدمات پایه وجود دارد.

با وجود این، بخش خصوصی همچنان معتقد است با وجود آمادگی نسبی در لایه شبکه و زیرساخت و برقراری خدمات پایه، دچار کمبود در لایه خدمات و محتوا بودیم و این موضوع باعث وارد آمدن خسارات گسترده به کسب‌وکارها از جمله وجود اختلال در خدمات کسب‌وکارهای بالغ‌تر به دلیل عدم آمادگی سرویس‌دهندگان متوسط و کوچک، ایجاد هزینه‌های مالی و انسانی چند برابری برای کسب‌وکارها یا کاهش شدید جریان ورودی مشتریان کسب‌وکارها شده است.
کد مطلب: 58930
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
توفیق اجباری نیست...ظلمی هست که به ما تحمیلش میکنند
feedback
Iran, Islamic Republic of
ایتنا پیگیر حق ما باش، چرا اینترنت موبایل وصل نمی کنن؟ مهلت بسته های ما داره تموم میشه چرا هیچکس عین خیالش نیست؟
feedback
Iran, Islamic Republic of
اینترنت ملی به هیچ درد ما نخورد! اصلا پارسی جو و یوز چه محتوایی دارن که جایگزین گوگل شدن؟؟
ایتنا مگه خبرنگار نداره؟ پس چرا پیگیر اتصال اینترنت موبایل نیستید؟ چرا کسی از رحمانی فضلی وزیر کشور این مسئله رو مطالبه نمی کنه؟
ترنج
feedback
Iran, Islamic Republic of
مجبوریم استفاده کنیم حق طبیعی مارو گرفتین
RASOUL
feedback
Iran, Islamic Republic of
اینترنت بین الملل حق مسلم ماست اینترنت بین ملل خط قرمز ماست مگه ما تو جنگل داریم زندگی میکنم کلی بازی های انلاین جهانی هست اونجا چی مگه ما زندانی هستیم پیشتون خدا شاهده من اولین نفر ی هستم اگ اینترنت ملی کنن من میرم همین ترکیه زندگی کنم بخاطر اینترنت لطفا نظرمو چاپ کن
یک شهروند
feedback
Iran, Islamic Republic of
در بین احاد مردم اینقدر احساس رضایتمندی از این اجبار به استفاده از اینترنت ملی بالا بوده که پیشنهاد میکنم برای حفظ این نشاط تا پایان برگزاری انتخابات این وضعیت ادامه داشته باشه.
feedback
Iran, Islamic Republic of
بیخود
feedback
United Arab Emirates
خخخخخخ خیلی باحال بود. اصلا برای ایجاد رضایتمندی بیشتر، کلا همیشه همینطوری قطع باشه
م.ر
feedback
Iran, Islamic Republic of
در محدود کردن 80 میلیون نفر به حق مسلمشون موفقیتی نمیبینم
محمد
feedback
Russian Federation
بله توفیق اجباری
حقمونه از ماست که بر ماست
از ابتدایی ترین نیاز هم بی بهره شدیم
اقایون تو توییتر قرش میدن مردمم به چپشون نیستن این حقیقته
عباسیان
feedback
United Arab Emirates
حقیقت این است که تا وقتی سه مورد را بصورت بومی و کاملا فراگیر نداشته باشیم، این حرفها هیچ فایده ای ندارد: 1- موتور جستجو 2- نرم افزارهای ارتباطی و شبکه های اجتماعی و 3- ایمیل

اما نکته مهمتر این است که مردم ما بدلیل عدم اعتماد به حکومت در زمینه های امنیتی، قضایی و محدوده شخصی (کاری به درستی یا غلطی این نگاه ندارم) ترجیح میدهند در زمینه 1- ایمیل و 2- شبکه های اجتماعی و ارتباطی، تا حد ممکن از امکانات خارجی استفاده کنند. چرا که کشورهای خارجی که مالکان این سیستمها هستند، اولا به دلیل دارا بودن زبان انگلیسی، آنقدر کاربران فراوانی از تمام دنیا دارند که مدیران آن شبکه ها توان کافی برای بررسی و دخالت در محدوده فعالیتهای شخصی افراد را ندارند و ثانیا هم توان برخورد قضایی با متخلفانی را که از سیستم آنها استفاده می کنند ندارند.

اما سیستمهای بومی، کاملا قابل رصد و دخالت هستند و استفاده کنندگان آن نیز توسط نهادهای امنیتی، قضایی و حکومتی در دسترس و قابل پیگرد هستند.

با توجه به مجموع این موارد، من فکر نمیکنم تا زمانیکه نظام مقدس جمهوری اسلامی بتواند اعتماد عمومی مردم را در زمینه عدم دخالت و عدم ورود به حوزه فعالیتهای شخصی افراد از طریق این شبکه های اجتماعی و ارتباطی و ایمیل بومی جلب کند، موفقیتی درباره متقاعد کردن مردم به استفاده از امکانات بومی در این زمینه ها بدست بیاید. چرا که این بی اعتمادی هم در اثر تبلیغات منفی دشمنان نظام و هم در اثر دیدن برخی شواهد از سوی مردم، خیلی عمیق است و نیاز به مدت زمان طولانی برای ترمیم دارد.
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام