کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

اوپن سورس شدن باعث نجات ادورا شد

18 خرداد 1397 ساعت 2:33

موزه تاریخ کامپیوتر پس از حدود پنج سال کشمکش با کوالکام، به عنوان مالک IP ادورا، بالاخره توانست چراغ سبز لازم برای منبع باز شدن این نرم افزار قدیمی Mac که زمانی محبوبیت زیادی داشت را به دست آورد.


 
Eudora، به عنوان یکی از نخستین کلاینت‌های اصلی ایمیل، با انتشار کد منبعش توسط «موزه تاریخ کامپیوتر» از نابودی نجات یافت.
 
به گزار سرویس اخبار تکنولوژی از رایورز به نقل از اینکوایرر، موزه تاریخ کامپیوتر پس از حدود پنج سال کشمکش با کوالکام، به عنوان مالک IP ادورا، بالاخره توانست چراغ سبز لازم برای منبع باز شدن این نرم افزار قدیمی Mac که زمانی محبوبیت زیادی داشت را به دست آورد.
 
ادورا در سال 1988 توسط استیو دورنر، زمانی که وی در دانشگاه ایلینویز کار می کرد، ایجاد شد. با افزایش رواج استفاده از ایمیل در دنیای رایانش، ادورا نیز چنین روندی رادر اواسط دهه 1990 تجربه کرد. کوالکام لیسانس این نرم افزار را از دانشگاه ایلینویز دریافت کرد و دورنر را استخدام نمود.
 
با کوالکام، ادورا از منشاء Mac خود گسترش یافته و برای استفاده با ویندوز و پلتفرمهای دیگر دستخوش تغییراتی شد. ولی پس از 15 سال، کوالکام تصمیم گرفت که دیگر از آن پشتیبانی نکند چرا که پروژه های دیگر عمده آن اولویت پیدا کردند و ادورا در سبد محصولاتش جایگاه گذشته خود را از دست داد. در این میان، افزایش اقبال به کلاینت ایمیل Outlook مایکروسافت احتمالا یکی از عواملی بود که سبب شد کوالکام ادورا را کنار بگذارد.


 
ولی به لطف تلاشهای موزه تاریخ کامپیوتر، به نظر می رسد که ادورا پتانسیلی برای حیات مجدد یافته است، که این خبری خوش برای علاقه‌مندان به نرم‌افزارهای قدیمی نیز می تواند به شمار برود.
 
لن شاستک، رییس و عضو هیات امنای موزه تاریخ کامپیوتر، توضیح داد که «نهایتا، [کوالکام] تصمیم گرفت که علاوه بر اعطای لیسانس، مالکیت کد، نشان‌های تجاری ادورا، کپی‌رایت‌ها، و نام‌های دامنه ادورا را به موزه تاریخ کامپیوتر (CHM) انتقال دهد.
این توافق انتقال به ما این اجازه را می دهد که کد آن را تحت لیسانس منبع باز بسیار آزاد BSD منتشر کنیم، که باعث می شود همه بتوانند از آن برای اهداف شخصی یا تجاری استفاده کنند.»
 
به نظر می رسد در حال حاضر منبع باز شدن رواج یافته باشد، به طوری که تسلا نهایتا بخشی از کد Autopilot خود را منبع باز کرد و موزیلا حتی رویکردی عجیب‌تر در پیش گرفته و از تکنیک‌های توسعه منبع باز برای برخی محصولات متفرقه استفاده کرده است.
 
 
 


کد مطلب: 53026

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/53026/اوپن-سورس-شدن-باعث-نجات-ادورا

ايتنا
  https://www.itna.ir