۳
۰
plusresetminus
سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۵

واعظی اظهارات مدیر تلگرام را تایید کرد

ایتنا- وزیر ارتباطات: هیچ کس انتقال سرورها برای قرار گرفتن سی.دی.ان در آنها و در جهت انتقال اطلاعات کانال‌های پرظرفیت را تکذیب نکرده است.
واعظی اظهارات مدیر تلگرام را تایید کرد



محمود واعظی امروز در حاشیه رونمایی از فاز اول دولت الکترونیک و دولت همراه، گفت: هر کسی از سرور برداشتی دارد؛ این موضوع که اینجا گفتند تلگرام سرورهای خود را به ایران منتقل کرده که ایران بتواند آن را فیلتر کند و به اطلاعات آن دسترسی داشته باشد و دخالت کند، به درستی توسط مدیرعامل تلگرام تکذیب شده است، اما آن چیزی که ما به آن اشاره کردیم و براساس توافق انجام می‌شود، این است که سرورها به ایران منتقل شده برای این که سی دی ان در آن قرار بگیرد تا کانال‌های پرظرفیت و پرمصرف به‌جای این که به خارج بروند و برگردند، اطلاعات در همین داخل با سرعت و کیفیت بالا منتقل شود و هیچ کس این موضوع را تکذیب نکرده است.


وی در ادامه با اشاره به تبدیل ارائه‌ی اینترنت از حجم به سرعت، بیان کرد: پیش از این فروش اینترنت به صورت حجمی بود و مردم مجبور بودند مرتب حجم خریداری کنند که موجب آشفتگی بازار شده بود. اپراتورها هم برای فروش حجم بیشتر سرعت را کم و زیاد می‌کردند و این در اختیار مشتریان نبود، بنابراین ما کمیته‌ای را تشکیل دادیم که این موضوع را ساماندهی کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار کرد: در این کمیته متوجه شدیم مشتریان اینترنتی چند دسته هستند؛ بخشی نیازی به حجم و سرعت بالا ندارند که سرعت ۵۱۲ گیگ بر ثانیه برای آنها مناسب است. برای سرعت‌های بالاتر هم همین ارزیابی را انجام دادند. طبق آمار، همین رویه‌ای که اکنون برای استفاده وجود دارد را با توجه به مصرف اینترنت بین الملل و حجم دو برابری برای اینترنت داخل در نظر گرفتیم.

اپراتورها اجازه دارند بسته‌های بی‌نهایت ارائه دهند
واعظی با بیان این که در این مدل کسی که استفاده کمتری دارد، هزینه کمتری می‌پردازد، گفت: ما خودمان این روش را ابداع نکردیم. در حال حاضر در دنیا به همین صورت است که از خرید حجم به سمت خرید اتصال اینترنت و سرعت می‌روند. بدین ترتیب براساس هر یک از این سرعت‌ها و معدل آمار مصرف کاربران، به آن مدل بی‌ نهایت می‌گویند. البته اپراتورها اگر مشتریانی داشته باشند که بخواهند ساعات مصرف برای آنها حذف شده و به صورت بی نهایت استفاده کنند نیز می‌توانند بسته‌هایی را ارائه دهند.

وزیر ارتباطات بعدی، یکی از معاونین کنونی واعظی
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر گزینه‌های مطرح شده برای وزارت ارتباطات، اظهار کرد: ما باید از آقای رییس جمهور تشکر کنیم که یکی از معاونین وزارتخانه را برای سمت وزارت ارتباطات برگزیده‌اند، اما تا زمانی که این اسامی اعلام نشده، حق رییس جمهور است که با توجه به مقتضیات موجود تغییراتی را انجام دهند و نهایتا اسم کاندیدای مورد نظر را خودشان باید اعلام کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: این که در لیست رییس جمهور تقریبا اکثر معاونان وزارتخانه کاندیدای اصلی بوده‌اند نشان می‌دهد که خود رییس جمهور می‌داند کاری که در این وزارتخانه انجام شده، توسط خود وزیر انجام نگرفته بلکه یک کار تیمی بوده و مجموعه مسوولان با هم کار کردند. این بهترین قدرشناسی رییس جمهور از همه مسوولین و مدیران وزارتخانه است که از خود بدنه یک کاندیدا را برگزیدند.

تحقق شفافیت و عدالت با سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات
واعظی با بیان این که یکی از اهداف دولت یازدهم همواره شفافیت و عدالت در دسترسی به اطلاعات است، اظهار کرد: برای این کار هیچ راهی نداریم مگر این که این خدمات و اطلاعات را در بستر الکترونیکی به مردم ارائه دهیم و اصرار دولت هم بر این است. تاکید شخص رییس جمهور و مسوولان بر این که دولت الکترونیکی و دولت همراه در این دولت راه اندازی شود، با هدف شفافیت و دسترسی سریع مردم به اطلاعات و خدمات بوده است. سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات در این راستا تبعیض و رانت را از بین می‌برد و ما عملا در تلاشیم ارتباط مراجعه کننده با کارگزار را قطع کنیم.

وی همچنین با اشاره به پرتاب ماهواره سیمرغ از طریق پژوهشگاه فضایی، ادامه داد: یکی از دلایل این که سازمانی که پرتاب ماهواره را انجام می‌دهد، از یک سال قبل این کار را متوقف کرده بود آزمایش آن برای پرتاب موفق بود و اکنون این پرتاب انجام شده است.

پرتاب ماهواره مغایر با برجام نیست
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: ماهواره دوستی اکنون آماده است و اصرار داریم با پرتاب‌گر ایرانی پرتاب شود. از سوی دیگر پرتاب ماهواره در دنیا متاسفانه سیاسی شده است، اما باید گفت این ادعا که پرتاب ماهواره مغایر با برجام است، رسما صحت ندارد و این موضوع از حقوق ماست و ما می‌توانیم از این امکانات در کشور حداکثر استفاده را بکنیم. امیدواریم ماهواره دوستی به زودی پرتاب شود و ماهواره دیگری که داریم نیز چند ماه پس از آن پرتاب شود.

واعظی با اشاره به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در راستای اقتصاد دانش بنیان، بیان کرد: جهاد دانشگاهی یک نهاد خودجوش است و هدف‌گذاری‌هایی که مسوولان آن برای کشور کرده‌اند، کمتر توسط دیگران مورد توجه قرار گرفته است. در دولت یازدهم عنایت زیادی به جهاد دانشگاهی شده است و جلساتی با کمیسیون‌هایی با موضوعات علمی و خودکفایی با حضور رییس جهاد برگزار کردیم. این روند باید در دولت دوازدهم با نگاه دانش بنیانی که دارد افزایش پیدا کند.

وزیر ارتباطات همچنین در حاشیه افتتاح مرکز داده شماره یک دولت گفت: در یازده شهریور ماه ۹۳، نقشه راه دولت الکترونیک توسط رئیس جمهور به ما ابلاغ شد. براساس آن دو نهاد رسمی کشور یعنی شورای عالی اداری و شورای عالی فناوری اطلاعات هر کدام تلاش هایی بر اساس نقشه راه انجام دادند و نتیجه آن این بود که آنچه مربوط به ساختار اداری کشور بود توسط سازمان امور استخدامی کشوری و شورای عالی اداری انجام شود و آنچه که مربوط به زیرساخت و خدمات مختلفی که باید روی شبکه قرار می گرفت توسط شورای عالی فناوری اطلاعات انجام گیرد که یکی از بازوهای آن شامل سازمان فناوری اطلاعات و وزارت اقتصاد و دارایی بود که براین اساس در وزارت اقتصاد و دارایی این وزارتخانه، دبیرخانه ای تاسیس شد که همه مجوزهایی که در کشور برای تسهیل در کسب و کار ها وجود دارد را ساماندهی کند.

بهره‌برداری ۴۴۰ خدمت از ۵۱ دستگاه
وی با اشاره به اینکه حدود ۳۵ ماه است فعالیت در این زمینه انجام شده است؛ ادامه داد: اگر امروز دولت الکترونیک افتتاح می شود مجموعه ای از دستگاههای دولتی دخیل هستند.

وزیر ارتباطات اظهار کرد: تلاش های انجام شده موجب شد بتوانیم امروز در افتتاح دولت الکترونیک، با حضور ۵۱ دستگاه ۴۴۰ خدمت را بهره برداری کنیم.

وی با بیان اینکه دولت الکترونیکی شروعی برای ادامه همکاری های بین دستگاهی در جهت ارایه خدمت به مردم است افزود: اکنون زیرساختها آماده شده و مرکز داده دولت نشان می دهد که فعالیتهای متنوعی در دیتا سنترهای مختلف و مراکز پایشی ما چگونه ۲۴ ساعته فعالیت می کنند و تمام هفته رصد می شوند.

وی ابراز امیدواری کرد: در افتتاح فاز دوم دولت الکترونیک در دهه فجر امسال، بتوانیم تعداد دستگاه ها و خدمات را بیشتر کنیم.

به گفته واعظی افتتاح دولت الکترونیک موجب می شود مردم از سردرگمی و گرفتن تاییدیه و کپی شناسنامه و عکس رها شوند و امروز با اتصال ۵۱ دستگاهی که به این شبکه متصل هستند از جعل و فساد جلوگیری می شود و دولت را به شفاف سازی نزدیک می کند.

واعظی ادامه داد: ان‌شاء الله بر اساس این ابزارها، دولت الکترونیک شروعی باشد برای کوچک شدن دولت و اینکه دولت چابکی داشته باشیم که ۲۴ ساعته به مردم خدمت ارایه دهد.

وی با ارایه مثال‌هایی به فعالیت دولت الکترونیکی به مردم اشاره کرد و گفت:‌ برای مثال وزارت اقتصاد و دارایی در این سیستم قرار می گیرد تا با شناسایی نیازهای بنگاه‌های تجاری و دستگاه های دولتی، ساماندهی مجوزها را انجام دهد؛ همچنین پست جمهوری اسلامی ایران که براین اساس هر کدام از بانکها و دستگاه‌های مختلف، کدپستی و نشانی را با اسم شناسایی می کنند؛ از سویی دیگر در ثبت احوال دیگر لازم نباشد مردم برای اطلاعات مختلف، مراجعه کنند.

وی ادامه داد: در بخش سلامت همه مردم پرونده سلامت خواهند داشت که در دولت الکترونیک بر بستر شبکه ملی اطلاعات، عملیاتی می شود در زمینه خدمات بیمه و خدمت دفترچه بیمه و ارتباط مستقیم بین بیمه گر و بیمه گذار نیز، دولت الکترونیک ارایه خدمت می کند.
کد مطلب: 49648
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Russian Federation
اینترنت نامحدود رو برو جمع کن!
محسن
feedback
Germany
اینترنت نامحدودش نامحدود نیست. محدوده !!!‌
Mohsen
feedback
Germany
.... امیدوارم در دولت بعدی هیچ جایگاهی نداشته باشه. تو این ۴ سال هیچ کاری برای وزارت ارتباطات نکرد به جز لابی گری و پارتی بازی و پر کردن جیب آقایان.
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام