۰
plusresetminus
دوشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۴
اتصال ۵۰ میلیارد شیء به اینترنت؛

انجام پروژه مطالعاتی رصد «اینترنت همه چیز»

اشیاء هوشمند می‌شوند
ایتنا- با استفاده از فناوری اینترنت اشیا زندگی مردم به معنی واقعی دیجیتالی می‌شود.
انجام پروژه مطالعاتی رصد «اینترنت همه چیز»


رئیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران از انجام پروژه مطالعاتی رصد فناوری «اینترنت اشیاء» خبر داد و گفت: مطابق پیش‌بینی‌ها تا ۵ سال آینده ۵۰ میلیارد شیء در دنیا به اینترنت متصل می‌شوند.


به گزارش ایتنا از مهر،محمد خوانساری آخرین اقدامات انجام شده برای عملیاتی کردن پروژه راهبردی «اینترنت همه چیز» را تشریح کرد و گفت: این پروژه با توجه به راهبردی بودن آن، در یک اکوسیستم منسجم مطرح و عملیاتی خواهد شد.

۵۰ میلیارد شی ء به اینترنت متصل میشوند
وی با اشاره به پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای اتصال تمامی اشیاء به شبکه اینترنت، اظهار داشت: براساس این برآوردها که زمان‌های متفاوتی را شامل می‌شود شاید فراگیری فناوری اینترنت اشیاء (IOT ) که نشانه اولیه آن هم‌اکنون وجود دارد، به ۵ سال آینده، سال ۲۰۲۰ و نهایتا به سال ۲۰۲۵ بر گردد و گفته می‌شود حداقل ۵۰ میلیارد شی در این بازه زمانی به شبکه اینترنت متصل خواهند شد.

خوانساری ادامه داد: از این رو، موضوعات مربوط به مباحث پژوهشی این پروژه را مانند سایر موضوعاتی که از نظر عملیاتی برای آینده مهم است، در دستور کار قرار داده‌ایم و با هماهنگی معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آن را اجرایی خواهیم کرد.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینکه سیاست‌های کلان این پروژه از سوی معاونت نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعیین می‌شود، تاکید کرد: با هماهنگی شورای راهبری پروژه‌های راهبردی بخش ICT ، هر بخش سهمی از این پروژه خواهد داشت.

اکوسیستم اینترنت اشیا در کشور ایجاد می‌شود
وی اضافه کرد: پژوهشگاه ICT طی دوسال اخیر در خصوص موضوعات مطالعاتی این طرح اقدامات خوبی داشته است و هم‌اکنون نیز پروژه مطالعاتی رصد IOT را در دستور کار دارد. این پروژه زمینه لازم را برای داشتن اکوسیستم منسجم «اینترنت اشیاء» از فعالیت‌های پژوهشی گرفته تا ورود به بازار توسط شرکت‌های خصوصی دانش بنیان و نیز موضوعات حمایتی، سیاست‌گذاری و پژوهش و فناوری در مورد این طرح، فراهم می‌کند.

خوانساری با تاکید براینکه تحلیل‌ها و رصدهای بین‌المللی نشان می‌دهد که موضوع اینترنت اشیاء، در دنیا موجب تحول اقتصادی و رفتاری بر عادات زندگی مردم می‌شود ادامه داد: با استفاده از این فناوری، زندگی مردم به معنای واقعی دیجیتالی می‌شود. چراکه اشیایی که در اختیار مردم است همه به نوعی به شبکه وصل می‌شوند. اتصال این اشیاء، تغییر در رفتارها و تغییر در تبادل اطلاعات را به همراه خواهد داشت.

وی گفت: با توجه به تحولی که اینترنت اشیاء در سال‌های آتی در دنیا ایجاد می‌کند ما در ایران در حوزه پژوهش، کسب وکار، زیرساخت‌های مخابراتی، پردازشی و فناوری اطلاعات و نیز لایه اتصال به مردم، نیازمند انجام پروژه‌های مطالعاتی هستیم.

تمام اشیاء هوشمند می‌شوند
به گفته خوانساری در آینده نزدیک هر خدمتی که مردم با آن روبه‌رو هستند، از لباس پوشیدنی تا لوازم آشپرخانه و محل کار، به شبکه وصل می‌شوند و هوشمند خواهند شد.

رئیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران تاکید کرد: هوشمندی فضایی را به وجود آورده که احساس فرد در فضای دیجیتال درک می‌شود و انعکاس این احساس به حرکات در محیط دیجیتال تبدیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه کار مطالعاتی برای پیاده‌سازی اینترنت اشیاء از دو سال پیش در قالب ۳ پروژه مطالعاتی آغاز شد که هدف از این مطالعات، رصد فناوری، شناخت چالش‌های کسب و کار، حوزه امنیت اینترنت اشیا، ارتباطات و زیرساخت اینترنت اشیا است. هم‌اکنون نیز پروژه مطالعاتی رصد IOT را در دستور کار داریم .

خوانساری خاطرنشان کرد: در این پروژه سازمان‌های مختلفی محورهای مرتبط را در اختیار دارند؛ به نحوی که سازمان فناری اطلاعات در تعیین نقشه راه اینترنت اشیاء سهیم خواهد بود. رگولاتوری هم در حال تدوین قوانین و مقررات درخصوص موضوعات امنیتی و محرمانگی اطلاعات و مسائل حقوقی این فناوری است. در همین حال معاونت نوآوری و فناوری وزارت ICT نیز موضوعات مرتبط با نوآوری را در این طرح برای ایجاد اکوسیستم هوشمندسازی اشیاء به عنوان هدف نهایی آن، به کار خواهد گرفت.
کد مطلب: 44768
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام