۰
plusresetminus
يکشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۴
شورای عالی فضای مجازی بررسی کرد

ساماندهی پیامک‌های انبوه

ایتنا- انتظاری: فضای مجازی نیز دارای هنجارهایی هست که باید مورد توجه قرار گیرد.
ساماندهی پیامک‌های انبوه


ساماندهی پیامک‌های انبوه و خدمات ارزش افزوده پیامکی در جلسه شورای عالی فضای مجازی کشور مطرح و پس از بحث و بررسی، ضرورت توجه و پرداختن به آن مورد تأیید همه اعضا قرار گرفت.


به گزارش ایتنا از ایسنا، جلسه شورای عالی فضای مجازی کشور شامگاه شنبه به ریاست رییس جمهوری و با حضور سران قوا و اعضای حقیقی و حقوقی آن، برگزار شد.

پس از طرح کلیاتی در مورد جوانب مختلف موضوع ساماندهی پیامک‌های انبوه و خدمات ارزش افزوده پیامکی، ادامه مذاکرات در مورد این دستور، به جلسه بعدی این شورا موکول شد.

شورای عالی فضای مجازی در هفدهم اسفندماه سال ۹۰ با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی و با هدف برنامه‌ریزی و هماهنگی به منظور صیانت از آسیب‌های ناشی از فضای مجازی و بهره‌ گیری حداکثری از فرصت ها در این فضا تشکیل شد.

شورای عالی فضای مجازی از ۱۴ عضو حقوقی شامل رئیس‌جمهوری (رئیس شورای عالی فضای مجازی)، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه قضاییه، رئیس سازمان صداوسیما، دبیر شورا و رئیس مرکز ملی فضای مجازی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، وزیر علوم و تحقیقات و فن‌آوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر اطلاعات، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده ناجا و دادستان کل کشور و هشت عضو حقیقی تشکیل می‌شود.

اعضای حقیقی این شورا هر سه سال یک بار انتخاب می‌شوند و در حال حاضر حمید شهریاری، سید جواد مظلومی، ‌مسعود ابوطالبی، ‌کامیار ثقفی، رسول جلیلی، علی‌رضا شاه‌میرزایی، محمد سرافراز و مهدی اخوان بهابادی اعضای حقیقی این شورا هستند.

این شورا که از روزهای نخست فعالیتش را به عنوان تعیین کننده خطی مشی و سیاست‌های اصلی فضای مجازی، در حوزه اینترنت و شبکه اطلاع‌رسانی آغاز کرد، در ابتدای دولت یازدهم این فعالیت‌ها را در امتداد اقداماتش در دولت دهم بدون حاشیه خاصی ادامه داد.

در همین راستا شورای عالی فضای مجازی دو جلسه رسمی با حضور تمامی اعضای حقیقی و حقوقی در مرداد و بهمن ماه سال ۹۲ تشکیل داد که به تصویب مصوبه‌هایی در دو حوزه نقاط تبادل ترافیک داخلی و شبکه ملی اطلاعات انجامید. هر دوی این مصوبه‌ها به نوعی با شبکه ملی اطلاعات ارتباط دارند.

نخستین مصوبه شورای عالی فضای مجازی در آبان ماه سال ۹۱ و در ارتباط با وظایف، اختیارات و اعضای کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور به امضا رسید و پس از آن این شورا ۹ مصوبه دیگر را در جلسات رسمی در حوزه‌های طرح‌های کلان مرکز ملی فضای مجازی، خدمات سلامت در فضای مجازی، حمایت از ترافیک داخلی تعریف شبکه ملی اطلاعات را تصویب کرد.

آخرین مصوبه این شورا در زمینه تعریف و الزامات حاکم بر تحقق شبکه ملی اطلاعات در بهمن ماه سال ۹۲ به امضا رسید و پس از آن این شورا هیچ جلسه رسمی دیگری تشکیل نداد.

چندی پیش محمدحسن انتظاری - دبیر شورای عالی فضای مجازی - در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که با توجه به بحث‌های متعددی که طی ماه‌های گذشته در زمینه‌ی سرعت اینترنت و فیلترینگ شبکه‌های مختلف مطرح شده در نهایت رویکرد شورای عالی فضای مجازی از چه قرار است، اظهار کرد: تاکید ما بر قانون‌مند بودن است به نحوی که آنچه که در جامعه به عنوان هنجار پذیرفته شده در این فضا هم باید مورد توجه قرار گیرد.

انتظاری ادامه داد: درواقع به نوعی می‌توان گفت که فضای مجازی هم مانند زندگی واقعی ماست و بنابراین لازم است همان طور که در زندگی معمول خود می‌خواهیم مردم از حداکثر استفاده، آسایش و رفاه بهره‌مند باشند و بهترین استفاده را از زندگی ببرند، در فضای مجازی هم همین گونه است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی در ادامه با اشاره به سرعت بالای رشد تکنولوژی گفت: فضای مجازی با سرعت بالایی در حال ورود به زندگی ماست و لازم است تا قبل از ورود این تکنولوژی فکری درباره‌ی آن کرده باشیم. اکنون برخی دستگاه‌ها خیلی با این موضوع همراه نیستند، اما اگر بخواهیم ساده‌تر صحبت کنیم باید گفت که تصمیم‌گیری در این زمینه در شورای عالی انجام می شود و در جلسات شورا هر فرد نظرات خود را می گوید و در نهایت به نفع مردم است که در این فضا قانون وجود داشته باشد.

وی در ادامه در پاسخ به این مطلب که با وجود گذشت حدود دو سال این شورا درباره موضوعاتی مانند پیوست فرهنگی هنوز به نتیجه نرسیده و این طور به نظر می‌رسد که سرعت تصمیم‌گیری آن با سرعت ورود تکنولوژیهای جدید منطبق نیست، توضیح داد: همان‌طور که اشاره شد سرعت ورود و رشد تکنولوژی بسیار بالاست و در واقع تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر این که این شورا به طور ماهانه تشکیل جلسه بدهد نیز برهمین اساس است که تصمیمات شورا با تغییرات همگام باشد.

وی ادامه داد: ما اتفاقا پیوست فرهنگی را در کمیسیون محتوا تدوین کرده‌ایم و برای بقیه موارد نیز آمادگی داریم که با همان سرعت ورود تکنولوژی مسائل مربوط به آنها را در شورا حل و فصل کنیم. اما این شورای راهبردی که اصولا یک ظرفیت فوق العاده و هوشمندانه است تا مردم هرچه سریع‌تر به بهره‌برداری خوب و مناسب از فضای مجازی برسند و ما نیز امیدواریم این شورا کار خود را متناسب با ماموریت هایی که دارد انجام دهد.

انتظاری در ادامه در پاسخ به این سوال که درحال حاضر قوانین مد نظر شورای عالی در زمینه شبکه‌های اجتماعی موبایلی تدوین نشده اما با این حال مردم از این شبکه‌ها بهره می گیرند و از نظر اقتصادی نیز استفاده از این نرم افزارها برای آنها مقرون به صرفه است، اظهار کرد: این موضوع باید در جلسات شورای عالی فضای مجازی مورد بحث‌های جامع قرار گیرد. پیشنهادات ما در دبیرخانه مرکز ملی فضای مجازی و کمیسیونهای مربوطه برای طرح در شورای عالی آماده شده و بحث ما نظام فضای مجازی سالم و مطلوب است.

وی ادامه داد: در این میان فیلترینگ یکی از ابعاد است که بعد سلبی محسوب می‌شود اما ما بحث‌های ایجابی مختلفی هم داریم که آنها هم درجهت رفع نگرانی‌ها و ایجاد فضای مناسب و مساعد مورد توجه قرار گیرد. یعنی فقط فیلترینگ نیست و حتی بحث‌های ایجابی از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و اولویت دارند، بر همین اساس باید مجموعه این موضوعات کنار یکدیگر دیده شوند. به هرحال پیشنهادات ما در این زمینه آماده است و ما در انتظار تشکیل جلسه شورای عالی فضای مجازی هستیم.
کد مطلب: 33068
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام