۱
۰
plusresetminus
يکشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۵۵

آنچه درباره ویروس DNS Changer باید بدانید

ایتنا - احتمال آلودگی کاربران ایرانی به این ویروس اندک بوده و بیش از یک سوم از ۳۰۰ هزار کامپیوتر آلوده به ویروس DNS Changer در کشور آمریکا هستند.
آنچه درباره ویروس DNS Changer باید بدانید

ویروس DNS Changer که این روزها یکبار دیگر در خبرها مطرح شده است، حدود ۵ سال قبل برای اولین بار مشاهده و شناسایی گردید.

بر اساس گزارش ایتنا از شرکت مهندسی شبکه گستر،  نویسند‌گان و گردانندگان این ویروس توانسته بودند که یک شبکه مخربی از کامپیوترهای آلوده به این ویروس ایجاد کنند.
سال گذشته، پلیس FBI آمریکا گردانندگان این ویروس را دستگیر کرد و اختیار سرورهای مرتبط با ویروس DNS Changer را در اختیار گرفت.
مدتی قبل نیز، پلیس FBI مسئولیت نگهداری این سرورها را به یک موسسه غیرانتفاعی به نام Internet System Consortium واگذار کرد.

اکنون طبق دستور محاکم قضایی آمریکا، این سرورها در روز دوشنبه ۱۹ تیرماه برچیده خواهند شد و نزدیک به ۳۰۰ هزار کامپیوتر در جهان که همچنان به ویروس DNS Changer آلوده هستند، قادر به دسترسی و استفاده از اینترنت نخواهند بود.

ویروس DNS Changer قادر بود که درخواست های اینترنتی کاربر آلوده را از طریق یک تعداد سرور به سایت های جعلی و مخرب هدایت کند.
این کار از طریق سوءاستفاده از سرویس DNS صورت می گرفت.
با تغییر آدرس سرور DNS مورد استفاده کامپیوتر، درخواست های ارسالی از آن کامپیوتر بجای هدایت به سرورهای DNS واقعی و معتبر در اینترنت، به یکی از سرورهای تحت کنترل افراد خلافکار فرستاده می شد.
طبق تنظیمات صورت گرفته توسط این افراد مجرم بر روی این سرورهای DNS جعلی، کاربر به سایت‌های مورد نظر این افراد هدایت شده و در این سایت‌ها انواع بدافزارها و دیگر برنامه‌های مخربی و مزاحم بر روی کامپیوتر قربانی نصب و اجرا می‌گردید و یا اقدام به جمع آوری اطلاعات شخصی کاربر از روی کامپیوتر آلوده می‌شد.

طی چند ماه گذشته، پلیس FBI و مسئولان موسسه غیرانتفاعی فوق با ارسال پیام هایی به کاربران آلوده، سعی در اطلاع‌رسانی و هشدار به آنان را داشته اند. همچنین سایت‌های پرطرفدار مانند Google و Facebook در صورت تشخیص آلودگی بر روی کامپیوتر کاربران، هشدارهایی را بر روی صفحه نشان می‌دهند.
بعلاوه برای اطمینان از اینکه کامپیوتر شما آلوده به ویروس DNS Changer نیست، می توانید به سایت http://www.dns-ok.us مراجعه کنید.
در صورتی که در این سایت، تصویر زیر به رنگ سبز دیده می شود، کامپیوتر شما سالم است. اگر تصویر به رنگ قرمز است، احتمالا کامپیوتر شما آلوده به ویروس DNS Changer شده است.
البته باید توجه داشت که این ویروس می‌تواند روتر(router)ها را نیز آلوده کند، لذا در صورتی که درخواست‌های اینترنتی شما از چنین روترهایی رد شود، با آنکه کامپیوتر شما سالم است، تصویر زیر بعنوان علامت آلودگی، به رنگ قرمز نمایش داده خواهد شد. 

کنترل DFS
در صورت آلودگی به ویروس DNS Changer می‌توانید برای کسب اطلاعات فنی بیشتر به "هشدار ویروس DNS Changer" که در خرداد ماه امسال از سوی شرکت شبکه گستر برای مشترکین خود ارسال شد، مراجعه کنید.

همچنین در سایت DNS Changer Working Group که اختصاصا برای اطلاع‌رسانی و مبارزه با این ویروس توسط گروهی از مراکز علمی و شرکت‌های امنیتی راه‌اندازی شده، اطلاعات کامل و ابزارهای شناسایی و پاکسازی متعددی ارائه شده است.

ناگفته نماند که احتمال آلودگی کاربران ایرانی به این ویروس اندک بوده و بیش از یک سوم از ۳۰۰ هزار کامپیوتر آلوده به ویروس DNS Changer در کشور آمریکا هستند.
با این حال، در صورت نیاز به راهنمایی و توضیحات بیشر در این زمینه، می‌توانید با گروه پشتیبانی شبکه گستر (۸۵-۸۱ ۲۴ ۲۰ ۸۸) تماس حاصل نمائید.
 
کد مطلب: 22733
نام شما
آدرس ايميل شما


امیر
feedback
مرسی بابت اطلاعرسانی صادقانه
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام