۲
۰
plusresetminus
پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۰۸

جدول وضعیت وزارت ارتباطات در 7کشور

ایتنا - بررسی ادغام وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات با دیگر وزارتخانه‌ها در کشورهای پیشرفته نشان می‌دهد که مباحث مربوط به وزارت ارتباطات هیچ رابطه‌ای با وزارتخانه‌هایی چون مسکن و راه ندارد .
جدول وضعیت وزارت ارتباطات در 7کشور
بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی وزارت ارتباطات با وزارتخانه زیربنایی دولت ادغام شد.


به گزارش ایتنا به نقل از مهر طرح ادغام وزارت ارتباطات با وزارت راه و ترابری برای اولین بار در اسفند ماه سال ۸۳ مطرح شد اما نتیجه نهایی این تصمیم بعد از ۷ سال، دیروز چهارشنبه با ادغام سه وزارتخانه راه، مسکن و ارتباطات تحت عنوان تصویب لایحه وزارتخانه امور زیربنایی و ارتباطات ابعاد جدیدی به خود گرفته است.

بررسی ادغام وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات با دیگر وزارتخانه‌ها در کشورهای پیشرفته نشان می‌دهد که مباحث مربوط به وزارت ارتباطات هیچ رابطه‌ای با وزارتخانه‌هایی چون مسکن و راه ندارد و کشورهای پیشرفته بیشتر این وزارتخانه را با وزارتخانه‌هایی همچون علوم و اقتصاد ادغام کرده‌اند.

در این گزارش ادغام وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات ۷ کشور آلمان، ژاپن، دانمارک، ایتالیا، هلند، کره جنوبی و سوئیس مورد بررسی قرار گرفته که براساس آن مشخص شده است در کشور آلمان وزارتخانه اقتصاد و فناوری، در ژاپن وزارت کشور و ارتباطات، در دانمارک وزارت ارتباطات و علوم و فناوری، در ایتالیا و هلند وزارت ارتباطات و اقتصاد، در کره وزارت اطلاعات و ارتباطات و در سوئیس وزارت راه، ارتباطات و محیط زیست وجود دارد و شکی نیست که عواملی چون رشد اقتصادی و عوامل جمعیتی، فرهنگی و محیطی در تصمیم برای ادغام این وزارتخانه‌ها با یکدیگر بسیار موثر است.

کار‌شناسان معتقدند که همزیستی ارتباطات و اقتصاد چه به صورت یک وزارتخانه تلفیقی و چه به صورت سازمان‌های وابسته به وزارتخانه در کشورهای توسعه یافته خبر از اهمیت پتانسیل‌های نهفته فناوری ارتباطات و اطلاعات در رشد اقتصادی می‌دهد.

وضعیت ارتباطات و حمل و نقل در کشورهای پیشرفته
 آلمان یکی از کشورهای توسعه یافته‌ای است که علاوه بر اینکه از نظر اقتصادی در شمار مهم‌ترین کشورهای دنیا قرار دارد بلکه از نظر توسعه فناوری، حفظ محیط زیست، بهداشت و تحقیقات و آموزش در میان کشورهای پیشرفته جای دارد.
در دولت فدرال این کشور در مجموع ۱۴ وزارتخانه فعال هستند که از این تعداد وزارت اقتصاد و فناوری، وزارت غذا، کشاورزی و محافظت از مصرف کننده، وزارت بهداشت، وزارت محیط زیست، وزارت حفاظت از طبیعت و ایمنی هسته‌ای و وزارت آموزش و تحقیقات پنج وزارتخانه‌ای هستند که در توسعه فناوری و تحقیقات علمی و همچنین حفظ محیط زیست کوشا هستند.

کشور ژاپن نیز یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا در عرصه دانش و فناوری و به خصوص فناوری اطلاعات و فناوری اطلاعات و ارتباطات به شمار می‌رود. در دولت نخست وزیری ژاپن ۱۱ وزارتخانه فعال هستند.
به دلیل مهم بودن موضوع فناوری برای کشوری چون ژاپن دو وزارتخانه به این موضوع اختصاص داده شده است. به طوری که بخش علوم و فناوری در وزارتخانه آموزش، فرهنگ، ورزش و علوم و فناوری گنجانده شده و بخش IT و ICT زیر نظر وزارت کشور و ارتباطات قرار گرفته است. در این کشور وزارت زمین، زیرساخت و حمل و نقل وزارت مجزایی است که وظیفه آن تنها سازماندهی امورات ترابری، زمین شهری و توریسم بوده و در امور بخش گسترده‌ای چون ICT دخالت نمی‌کند.

دانمارک یکی از کشورهای اروپایی حوزه اسکاندیناوی است که در شمار کشورهای توسعه یافته جای دارد و در این کشور وزارت علوم، فناوری و نوآوری و وزارت حمل و نقل دو وزارت کاملا مستقل است و هر یک وظایف مخصوص به خود را به عهده دارد.
به نحوی که فعالیت اصلی وزارتخانه علوم، فناوری و نوآوری در فضاهای تحقیقات، فناوری اطلاعات (IT)، نوآوری، مخابرات و آموزش عالی است. این وزارت شامل آژانس تله کام و IT ملی، آژانس علوم دانمارک و آژانس دانشگاه، فناوری و نوآوری بوده و همچنین توسعه موسسات و دانشگاه‌ها در دانمارک از دیگر اهداف مهم این وزارتخانه هستند.

ایتالیا نیز یکی از کشورهای توسعه یافته گروه ۸ است که در این کشور وزارت ارتباطات یکی از اعضای مجموعه بزرگ وزارت توسعه اقتصادی است و وزارت زیرساخت‌ها و حمل و نقل وزارت مستقلی است که به ساماندهی امور حمل و نقل می‌پردازد. به طوری که حتی برخلاف ژاپن که توریسم در وزارت حمل و نقل گنجانده شده است در این کشور به دلیل اهمیتی که به این صنعت مهم داده می‌شود وزارت جداگانه‌ای به امور گردشگری و جذب توریست بین المللی اشتغال دارد.

هلند یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و منطقه یورو است که در چارت وزارتخانه‌های دولت این کشور در مجموع ۱۳ وزارت فعال هستند و از این میان دو وزارت «حمل و نقل، کارهای عمومی و مدیریت آب» به صورت یک وزارتخانه مستقل بوده و بخش فناوری ارتباطات و اطلاعات به صورت یک آژانس و یک هیئت ریز نظر وزارت امور اقتصادی قرار می‌گیرد.

همچنین کره جنوبی یکی از کشورهای توسعه یافته در بخش فناوری اطلاعات و فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح جهانی است و پس از ژاپن دومین کشور آسیایی است که در این عرصه رشد چشمگیری داشته است. به دلیل اهمیتی که این کشور برای علم، فناوری و فناوری اطلاعات قائل است وزارت علم و تکنولوژی و وزارت اطلاعات و ارتباطات به صورت مستقیم و وزارت آموزش، وزارت محیط زیست و وزارت دانش اقتصادی به صورت غیر مستقیم در توسعه علم و فناوری فعال هستند. از این میان وزارت دانش اقتصادی وظیفه توسعه فناوری اطلاعات و فناوری ارتباطات و اطلاعات در رشد تجارت را عهده دار است.

سوئیس نیز کشوری فدرال است و بنابراین در این کشور به جای واژه وزارت از دپارتمان استفاده می‌شود. در این کشور در مجموع پنج وزارتخانه وجود دارد که عبارت از دپارتمان فدرال دفاع، حوادث غیر مترقبه و ورزش، دپارتمان فدرال محیط زیست، حمل و نقل، انرژی و ارتباطات، دپارتمان فدرال امور اقتصادی، دپارتمان قدرت دولت متحده، دپارتمان فدرال امور خارجه است.

کد مطلب: 18322
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
قیاس کردن ایران با سوئیس یا دانمارک از بیخ و بن اشتباه است.
امیر رجائی زاده
feedback
United Kingdom
آخه کسایی که نمی دونند ارتباطات چیه.
چرا میان ادغام میکنند.
ارتباطات و امور زیر بنایی چه ربطی به هم دارند.
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام