۰
plusresetminus
پنجشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۲۵
نظرخواهی ایتنا پیرامون عملکرد وزارت ارتباطات:

الیشایی: وزارت آی‌سی‌تی نتوانسته از توانایی صنف استفاده کند

ایتنا - رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های نرم‌افزاری: با حذف شدن خیلی از بخش‌های وزارتخانه اتفاق خاصی نمی‌افتد.
فرهاد الیشایی، رئیس هیات مدیره انجمن شرکت های نرم افزاری
فرهاد الیشایی، رئیس هیات مدیره انجمن شرکت های نرم افزاری

اشاره:
سایت ایتنا به منظور بررسی عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، یک نظرسنجی عمومی و نظرخواهی از کارشناسان، و همچنین بررسی میدانی را در دستور کار قرار داده که نتایج آن بتدریج منتشر می‌گردد.
در این بررسی که همزمان با پایان دوره ۴ ساله آقای محمود واعظی به عنوان وزیر پیشین ICT و ابتدای دوره وزارت آقای محمد جواد آذری جهرمی به عنوان وزیر جدید صورت می‌پذیرد، ایتنا تصمیم گرفته است با همکاری ماهنامه دنیای کامپیوتر و ارتباطات، نظرات جمعی از فعالین صنف و صنعت و کارشناسان حوزه ICT و روزنامه‌نگاران باسابقه این عرصه را در مورد دوره ارزیابی فعالیت وزیر پیشین و همچنین انتظارات از وزیر جدید را جویا شود.
در مرحله نخست، نظرسنجی عمومی سایت ایتنا با طرح این سوال که: «شما عملکرد محمود واعظی در وزارت ارتباطات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟» در همه صفحات سایت فعال شده است که از همه کاربران دعوت می‌گردد که در آن مشارکت نمایند. نظرات کارشناسان نیز بتدریج در سایت و سپس بصورت یک پرونده ویژه در ماهنامه دنیای کامپیوتر و ارتباطات به چاپ خواهد رسید.

 
گفت‌وگوی ایتنا با فرهاد الیشایی، رئیس هیات مدیره انجمن شرکت های نرم افزاری و مدیرعامل گروه شرکت های شماران:

■ عملکرد ۴ ساله آقای واعظی به عنوان وزیر ICT را چگونه ارزیابی می‌کنید و به نظر شما نقاط مثبت و منفی عملکرد ایشان چه بود؟
علی‌القاعده کارنامه و عملکرد، زمانی بررسی می‌شود که برنامه مدونی از قبل وجود داشته باشید و بعد بررسی می‌کنیم که چقدر به برنامه رسیده‌ایم و چه کارهایی انجام شده است. متاسفانه در ایران خیلی برنامه‌گرا نیستیم و برنامه‌ها بیشتر جنبه شعاری دارند تا اقدام با مدت، زمان، هزینه و درآمد مشخص.
پس این نوع ارزیابی شاید خیلی دقیق نباشد و چون شاخصی وجود ندارد، ارزیابی خیلی خوب، دقیق و کارشناسانه نباشد. اما چون شما خواستید من بی‌پاسخ نمی‌گذارم.
ایستادگی آقای واعظی در قبال فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی مورد اقبال عمومی قرار گرفته ولی چون من صنفی نگاه می‌کنم، سوالی مطرح می‌کنم که آیا فعالیتی که انجام داده‌اند در توان صنف و جامعه انفورماتیک ما بوده و به اندازه توانایی‌های صنف بوده است؟ از نظر من این سئوال جواب مثبتی نخواهد داشت؛ و برنامه‌های انجام شده در حد توان صنف نبود و وزارتخانه نتوانسته از توانایی صنف استفاده کند، چون یکی از محورهای توسعه را ICT می‌دانیم، در بخش IT فعالیت‌ها خیلی ضعیف بوده، البته کارهایی مثل توسعه زیرساخت در حوزه CT انجام شده که چون کارشناس مخابرات نیستم نمی‌توانم نظر دهم.

■ انتظار شما از وزیر بعدی (آقای جهرمی) چیست و چه توصیه ای به ایشان دارید؟
کوچک شدن دولت از خواسته‌های صنف و مردم است. وزیر ICT می‌تواند کوچک شدن دولت را از این وزارتخانه شروع کند. با حذف شدن خیلی از بخش‌های وزارتخانه اتفاق خاصی نمی‌افتد و با این کار می‌توان صرفه‌جویی زیادی در هزینه‌ها ایجاد کرد.
از وزیر می‌خواهیم وزیر ICT باشد و به فناوری اطلاعات هم حداقل به اندازه مخابرات توجه کند. امروز دنیا به IT اهمیت بیشتری می‌دهد و در همین حوزه هست که می توان درآمدهای زیادی ایجاد کرد و دولت ما متاسفانه بلد نیست از حوزه IT درآمدزایی کند. اکثر افرادی که در وزارتخانه هستند از پست و تلگراف مانده‌اند و توجه به CT در بدنه وزارتخانه بیشتر است. اما قطعاً وزیر می‌تواند این نگاه را تغییر دهد و وزیر ICT باشد.
 
کد مطلب: 49967
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام