سايت خبری فناوری اطلاعات (ايتنا) 6 مهر 1398 ساعت 10:07 https://www.itna.ir/news/58288/شیرینی-های-تبریز-بیشتر-قبل-بشناسید -------------------------------------------------- عنوان : شیرینی های تبریز را بیشتر از قبل بشناسید -------------------------------------------------- سفر به تبریز، دنیایی از شیرینی های خوشمزه را پیش روی شما قرار می دهد که هر کدام طعم و بوی متفاوتی دارند، از نوقا و باقلوا و باسلوق... تا شیرینی کنجدی. متن : ---------------- رپرتاژ آگهی ----------------- سفر به تبریز، دنیایی از شیرینی های خوشمزه را پیش روی شما قرار می دهد که هر کدام طعم و بوی متفاوتی دارند و پاسخگوی همه سلیقه ها هستند. این شیرینی ها عبارتند از:   نوقا یکی از شیرینی های لذیذ و پرطرفدار تبریز، نوقا یا لوکاست که از خانواده گز به حساب می آید. مواد تشکیل دهنده نوقا، سفیده تخم مرغ، شکر یا عسل، گردو ، وانیل و … است و گاهی در تهیه آن از نان میکادو نیز استفاده می شود. این شیرینی جایگاه خاصی در سفره عید و مراسم شادی و جشن و سرور تبریزی ها دارد و بخشی از فرهنگ آن ها به شمار می رود. برای تهیه بلیط اتوبوس و یا خرید بلیط هواپیما از خدمات فلایتیو استفاده کنید. جالب است بدانید که این شیرینی در کشورهای اروپایی مثل ایتالیا هم تهیه می شود. همچنین کمپانی اندروید در سال 2016 میلادی نام اندروید هفت را اندوید نوقا گذاشت!   قرابیه تبریز قرابیه یکی از شیرینی های سنتی و گران قیمت تبریز به شمار می رود. این شیرینی کلوچه مانند از آرد، شکر، وانیل، تخم مرغ و … درست می شود روی آن پر از مغز پسته و بادام است. معمولا تبریزی ها از این شیرینی برای پذیرایی از میهمانان ویژه خود استفاده می کنند. قرابیه در طعم های مختلفی در بازار وجود دارد که از میان آن ها می توان به قرابیه پسته ای، نارگیلی، گردویی و ... اشاره کرد.     باقلوای تبریز باقلوا، این شیرینی خوشمزه و دلچسب در کشورهای مختلف مثل ترکیه، آسیای میانه و ... هم یافت می شود و آن چه که ما به عنوان باقلوای تبریز می شناسیم دقیقا همان باقلوای کشور ترکیه است که با خمیر ورقه ای، کره، مغز گردو، پسته و شیره که ترکیبی از آب، شکر، آبلیمو، گلاب و ... است تهیه می شود. باقلوا تبریزی در طعم های متفاوت پسته ای، نارگیلی و بادامی تهیه و در اشکال مختلف مربعی، لوزی و لوله ای عرضه می شود.   اریس | سوت شیرنی سی بین شیرینی های سنتی تبریزی، اریس یکی از معروف ترین هاست که برای پخت آن از شیر، شکر، وانیل، پسته، کاکائو و … استفاده می شود و انواع مختلفی به نام تسبیحی و کاکائویی دارد. اریس را می توانید در بازار به رنگ های کاکائویی و پرتقالی پیدا کنید. نوعی دیگری از اریس نیز وجود دارد که به آن اریس شیری کشی می گویند که در دو طعم پسته ای و وانیلی تهیه می شود.   باسلوق باسلوق، راحت الحلقوم یا لوکوم همان طور که از نامش پیداست بافتی نرم و لطیف دارد و به اصطلاح مثل قند در دهان آب می شود و خوردنش خیلی راحت است. این شیرینی معروف در کشور ترکیه با نام لوکوم شناخته می شود که کمی با نوع ایرانی اش یعنی باسلوق فرق دارد. برای تهیه این شیرینی از شکر، آب، گلاب، جوهر لیمو، آرد، پودر ژلاتین و ... استفاده می کنند. جوهر لیمو و پودر ژلاتین در نوع ایرانی این شیرینی استفاده شده و باعث سفت تر شدن بافت آن می شود. باسلوق را در پودر نارگیل غلت می دهند و روی آن را با گرود تزیین می کنند. این شیرینی در ایران معمولا در آجیل شب یلدا استفاده می شود.   شیرینی کنجدی  از دیگر شیرینی های محبوب و معروف تبریز و به طور کلی آذربایجان شرقی، شیرینی کنجدی است. این شیرینی از زرده تخم مرغ، شکر و مقدار بسیار زیادی کنجد تهیه می شود و در جشن ها، مهمانی ها و شب نشینی ها جایگاه خاصی دارد.   حلوا بَزَرَک | زَرَه حلواسی حلوای بزرک یکی دیگر از شیرینی های مخصوص شهر تبریز است که از دانه روغنی به نام برزک تهیه می شود و رنگ تیره ای دارد. این حلوا به خاطر وجود دانه بزرک که از خانواده کتان است برای دردهای استخوانی بسیار مفید است. حلوای برزک را هم در شیرینی فروش و هم در عطاری پیدا خواهید کرد.   شیرینی لطیفه تبریز لطیفه، از انواع شیرینی های خامه ای و بسیار پرطرفدار است که در بسیاری از نقاط کشور پخته می شود؛ اما در شهر تبریز عطر و طعم آن متفاوت است.   ایشلی کوکه | نان روغنی اگر در شهر تبریز قدم بزنید مغازه های نان پزی زیادی را خواهید دید که همیشه در حال پخت نان هابای محلی و تازه هستند. یکی از این نان های محبوب ایشلی کوکه است. این شیریی لذیذ از ترکیباتی مثل شیر، آرد، زنجبیل، تخم مرغ، ماست و ... تهیه می شود. این نان خوشمزه را بهتر است داغ بخورید و اگر می خواید تازه آن گیر تان بیاید حتما صبح زود به نان پزی بروید.   شیرینی پیچ انگشتی | پفک گردویی  پیچ انگشتی یا پفک گردویی از شیرینی های خوشمزه تبریز است که بیشتر در نوروز برای پذیرایی از مهمانان استفاده می شود. تهیه این شیرینی راحت است و برای پخت آن از زرده تخم مرغ، گردوی خرد شده، وانیل، پودر شکر و پسته استفاده می شود.   چوروتمه | ریس خشک چوروتمه، یکی از شیرینی های بسیار قدیمی تبریز است که طرز تهیه آن شباهت زیادی به اریس دارد اما تفاوت آن ها در بافت شان است. چوروتمه کمی سفت تو و خشک تر است و این روزها کمتر در بازارهای تبریز پیدا می شود.   لوز زعفرانی تبریز لوز شیرینی است که نام آن را در یزد هم می شنوید؛ اما لوز یزدی تفاوت زیادی با لوز تبریزی دارد. در لوز تبریزی مقدار بسیار زیادی زعفران و پودر بادام، کرم کارتا، آب و شکر و کمی مغز پسته برای تزیین استفاده می شود. تبریزی ها این شیرینی خوشمزه را بیشتر برای عید نوروز تهیه می کنند.