۲
۰
plusresetminus
دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۷
داستانی آشنا در کشورهای در حال توسعه

من با فیس‌بوک کار می‌کنم ولی نمی‌دانم اینترنت چیست!

ایتنا – فیس‌بوک هووی اینترنت شده است!
من با فیس‌بوک کار می‌کنم ولی نمی‌دانم اینترنت چیست!


شاید قدری عجیب به نظر برسد ولی در کشورهای در حال توسعه، تعداد قابل توجهی از کاربران فیس‌بوک نمی‌دانند که به‌کارگیری این سرویس مترادف با استفاده از اینترنت است.

برخی آمارها و گزارش‌ها حاکی از آن است که در کشورهای رو به رشد، بسیاری از افراد معتفدند فیس‌بوک چیزی جدا از اینترنت است.

در واقع آنها از این حقیقت که فیس‌بوک فقط بخش کوچکی از اینترنت و صرفاً یک سرویس شبکه اجتماعی است، بی‌اطلاعند.


به گزارش ایتنا به نقل از الجزیره، بسیاری از این کاربران می‌گویند: «ما در عمر خود از اینترنت استفاده نکرده‌ایم»، در حالی که آنها هر روز به فیس‌بوک مراجعه می‌کنند.

بر اساس این گزارش، فیس‌بوک و ابزار پیام‌رسان آن واتس‌اپ، در کشورهای در حال توسعه از رشد بسیار بالایی برخوردار است و هر روز به تعداد کاربران این سرویس‌ها افزوده می‌شود.

گفتنی است اکنون فیس‌بوک بیش از یک میلیارد و چهار صد میلیون کاربر دارد، و می‌توان آن را یک کشور مجازی پرجمعیت به شمار آورد.
 
کد مطلب: 34841
نام شما
آدرس ايميل شما


ایلیا
feedback
Iran, Islamic Republic of
...بله در سطح جهانی این حرف درسته، اما در ایران این نه فیس بوک یا واتس اپ، بلکه وایبر است که هووی اینترنت شده است.

رشد انفجاری و خارق العاده وایبر در ایران در سال 2014 که بخش اعظم آن در کمتر از چند ماه رخ داد، بدون شک ضریب نفوذ اینترنت در ایران را در مدّت کوتاهی چند ده درصد افزایش داد، اینترنت را که پیش از آن در ایران تا حد خیلی زیادی در انحصار افراد زیر سی و خرده ای سال بود، به یار 24 ساعته و نان شب 40 ساله ها، 50 ساله ها، 60 ساله ها، و این اواخر حتی سالمندان و سالخوردگان ایرانی! تبدیل کرد و به گونه ای باورنکردنی همه این اتفاقات تنها در عرض چند ماه و فقط به کمک اپلیکیشنی به نام وایبر رخ داد که تعداد کاربران آن در ایران از همه جای دنیا بیشتر است!

سالمندان و سالخوردگان ایرانی نیز عموما سواد آی تی بسیار اندکی دارند و به احتمال زیاد بسیاری از آن ها نیز وایبر را چیزی جدا و البته بسیار مهم تر (!) از اینترنت می دانند...

طبق مشاهدات شخصی خودم، وایبر در ایران در این مدت موجب شده که بسیاری از اصطلاحات و مفاهیمی که سالیان دراز است نزد نوجوانان و جوانان ایرانی به طور گسترده ای کاربرد دارد برای اولین بار به گوش و چشم نسل های قدیمی تر برسد و آن ها را شوکه کند! می توان بدون هیچ شکی گفت که وایبر موجب کاهش شکاف نسل در ایران می شود...

بد نیست به این فکر کنیم که کل تاریخ اجتماعی ایران را میتوان به دو دورۀ قبل از وایبر (قبل از 2014) و بعد از وایبر (بعد از 2014) تقسیم کرد!

شک نکنید که وایبر و امثال آن که به زودی جای آن را خواهند گرفت پیامدهای اجتماعی بزرگی در ایران خواهند داشت که تاکنون تنها بخش ناچیزی از آن آشکار شده است...
MR.Farahi
feedback
France
سلام بهتره بگیم فیس بوک رو نمیدونن بخشی از وب هست؛ زیرا اینترنت حاوی پروتکل های زیادی هست و یک زیر ساخت برای حمل و جابه جایی اطلاعات به شمار می آید در صورتی که وب معماری سازماندهی و دسترسی به اطلاعات توزیع شده در سطح جهان است و یا وب به عبارتی یک ابزار بر روی اینترنت هست، که بعدش باید بحث بشه وب ابزرای از اینترنت هست بی خیال اصلا، همه چی در هم شده همه اینترنت رو در مرورگر های وب خلاصه کردن
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام