۳
۰
plusresetminus
دوشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۸

نقض کپی‌رایت = افت صنعت نرم‌افزار ایران

ایتنا- متاسفانه گاهی مصرف‌کننده فکر می‌کند که باید تولیدکننده را دور بزند و این موضوع حق اوست.
نقض کپی‌رایت = افت صنعت نرم‌افزار ایران



عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور درباره اجرا نشدن صحیح قانون کپی رایت در کشور گفت: کپی رایت لازمه نرم‌افزار است و نبود قانون آن باعث از بین رفتن این صنعت می‌شود.


به گزارش ایتنا از ایسنا، حمید صالحی اظهار کرد: متاسفانه نابه‌سامانی‌هایی که در صنعت نرم‌افزار کشور وجود داشته، دو فرهنگ را ایجاد کرده است اولین فرهنگ حقوق مصرف‌کننده است که بد نهادینه شده، به صورتی که در بعضی موارد مصرف‌کننده فکر می‌کند که باید تولیدکننده را دور بزند و این موضوع حق اوست.


او ادامه داد: فرهنگ دومی که بوجود آمده در تولیدکنندگان دیده می‌شود زیرا تولیدکننده نرم افزار زمینه مناسبی برای تولید برنامه نمی‌بیند و خلاء را در بازار نرم افزار احساس می‌کند اما برنامه‌های عمومی را بوجود نمی‌آورد.

وی همچنین به لطمه‌ی بزرگی که عدم رعایت قانون کپی رایت به کشور وارد می‌کند اشاره کرد و گفت: می توان گفت که بزرگترین لطمه در این مورد به خود مردم وارد می‌شود چراکه بحث نرم افزار از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که می توانیم بگوییم حتی در بعضی موارد می تواند مشکلات امنیتی را برای کشور به وجود آورد.

او علت این موضوع که تولید کننده به سمت ساخت نرم‌افزارهای عمومی نمی‌رود را اینگونه شرح داد: با توجه به نقض قانون کپی رایت در کشور تولیدکننده تمایل پیدا می کند تا قرارداد نرم افزار خود را با فردی حقوقی ببندد چرا که معمولا افراد حقوقی قانون کپی رایت را نقض نمی‌کنند. البته باید به این موضوع اشاره کرد که ما در کشور قانون تجارت الکترونیک و کپی رایت داریم اما متاسفانه این قوانین به درستی اجرا نمی‌شوند.

صالحی در ادامه یکی از بزرگترین مشکلات صنعت نرم‌افزار کشور را در تامین این بازار بوسیله دولت دانست و افزود: یکی دیگر از بزرگترین مشکلاتی که در صنعت نرم‌افزار در کشورهای جهان سوم دیده می‌شود این است که بازار نرم افزار و خدمات فن‌آوری اطلاعات را دولت تامین می‌کند. یعنی به نوعی خدمات و نرم افزار فاکتوری از عملکرد دولت به حساب می‌آیند.

این کارشناس تاکید کرد: اگر رویکرد دولت استفاده از فن‌آوری اطلاعات باشد نرم افزار نیز بهبود پیدا می‌کند. متاسفانه در هشت سال گذشته توجه دولت به فن‌آوری اطلاعات زیاد نبود و این موضوع سبب شد شرکت‌های نرم افزاری ضررهایی را پرداخت کنند.

این عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور افزود: مولفه دیگری که در بحث صنعت نرم افزار تاثیر خود را می گذارد، استراتژی بلند مدت یک کشور است. درحقیقت در استراتژی بلند مدت یک کشور رویکرد فن‌آوری اطلاعات آن نیز دیده می‌شود. درباره این استراتژی در ایران هم باید بگویم تفکر ما در زمینه فن‌آوری اطلاعات درست است اما این که چگونه در بعد اجرا می‌دهد موفق نبودیم.

وی در مورد عملکرد دولت در این حوزه عنوان کرد: دولت جدید در زمینه نرم افزار و فن‌آوری اطلاعات از بعضی از سازمانها حمایت

می‌کند و این برای صنعت فن‌آوری اطلاعات مفید است اما هنوز هم اتفاق ملموسی در صنف نرم افزار کشور دیده نشده است. رسانه‌ها باید این فرهنگ را که نقض قانون کپی رایت باعث ضرر خود مردم می‌شود در بین آن‌ها جا بیندازند در مقابل نیز تولیدکنندگان نرم افزار باید خدمات مطلوبی را به کاربرانشان ارائه دهند.
کد مطلب: 31294
نام شما
آدرس ايميل شما


علیرضا
feedback
Iran, Islamic Republic of
شما دلت برای نرم افزار ایران سوخته یا شرکت مایکروسافت که میخواهی نمایندگی شو بگیری. شما در ایران زندگی نمیکنید ایا کدام دانشجو پول داره پول به یک افیس6 میلیونی بده . شما بیشتر ازاینکه جوش ملت را بزنید به فکر دلال بازی هستید تا بازار نرم افزار راهم مثل خودرو نمایید .
علی
feedback
Iran, Islamic Republic of
1-دانشجو آفیس میخواد چیکار کنه ؟ آفیس برای افزودن ارزش به کار تجاری است که پول دربیاره شما باید با نوت پد کار بکنی.

2-ورژن خانگی آفیس بقیمت 100 دلار فروش میرود بگو اون 6 میلیون را از کجا آوردی ؟ اگه فول پکیج میخوای خوب پولشو بپرداز !!!!

3- عدم رعایت کپی رایت مثل تزریق سم به بخش تولید نرم افزار فقط باعث تنبلی و بی حرکتی تولید کنندگان نرم افزار میشود

4-اینهمه گفتند که اگه نرم افزار پولی میشه دانشجو ها پیش رفت نمی کنند !!! آره خیلی پبش رفت کردند !!! من بعد از 15 سال کا ر هر چی فارغ تحصیل کامپیوتر بعنوان همکار دیدم یکی از یکی بیشتر تو آفساید بودند.
feedback
Iran, Islamic Republic of
فکر نکنم با سالی 4000 دلار بشه قانون کی رایت رو رعایت کرد
ویندوز
آفیس
آنتی ویروس
نرم افزارهای مهندسی(اتوکد،تری دی مکس،ایتبس و....)
نرم افزارهای جانبی(پلیرها،دانلودر،..)
هزینه اینترنت
هزنیه ارتقاء کامپیوتر
... .
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام