۰
plusresetminus
دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۳

تهدید‌ها و فرصت‌های رسانه‌های اجتماعی

ایتنا- رسانه‌های اجتماعی با توجه به این‌که محتوایی را ارائه می‌دهند که با چارچوب‌های فرهنگی، عرفی و قانون کشور مطابقت ندارد تهدید‌هایی را ایجاد می‌کنند.
تهدید‌ها و فرصت‌های رسانه‌های اجتماعی


دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به فرصت‌های رسانه‌های اجتماعی برای همکاری‌های جمعی گفت: این رسانه‌ها با توجه به این‌که محتوایی را ارائه می‌دهد که با چارچوب‌های فرهنگی، عرفی و قانون کشور مطابقت ندارد تهدید‌هایی را ایجاد می‌کند.


به گزارش ایتنا از ایسنا، محمدحسن انتظاری در همایش بین‌المللی فضای مجازی پاک با اشاره به این‌که در شورای عالی فضای مجازی طرحی با عنوان «طرح جامع توسعه فضای مجازی سالم، مفید و ایمن» مطرح شده است، گفت: در مرکز ملی فضای مجازی کارگروهی برای فضای اجتماعی تشکیل شده که این طرح در آن به تصویب رسیده است.

وی با اشاره به این‌که فضای مجازی زندگی واقعی مردم است و ابزار به حساب نمی‌آید، گفت: رسانه‌های اجتماعی با توجه به این‌که از لحاظ محتوایی و جذب کاربر رشد زیادی داشته است فرصت‌هایی را برای همکاری‌های جمعی اطلاع‌رسانی، آموزش با هدف ارتقاء، کسب‌وکار، اشتغال و تولید ثروت ایجاد کرده است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به تهدید‌های رسانه‌های اجتماعی برای جامعه تصریح کرد: از سوی دیگر رسانه‌های اجتماعی با توجه به این‌که سنخیتی با چارچوب‌های عرفی، فرهنگی و قانونی ما ندارد می‌تواند تهدید‌هایی را ایجاد کند.

انتظاری ادامه داد: این رسانه‌ها با هدف جهانی‌سازی تلاش به حذف مرزهای بین کشور‌ها می‌کند و برای مباحث سیاسی خصمانه به صورت هدفمند استفاده می‌شوند و می‌توانند گروه‌های مخالف با اخلاق و امنیت عمومی را از این طریق ایجاد کنند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: همچنین رسانه‌های اجتماعی باعث کاهش روحیه مسئولیت‌پذیری، تضعیف اعتقادات، توسعه سطحی‌نگری فکری، افزایش شکاف بین نسل‌ها و در نهایت چالش‌های اجتماعی شود.

وی با اشاره به این‌که در حال حاضر موبایل که جزیی از انسان تبدیل شده است، گفت: بنابراین رسانه‌های اجتماعی موبایلی زمینه‌ از بین رفتن روح جمعی، گسترش فردگرایی و خانواده‌گریزی را موجب شده است.

انتظاری ادامه داد: همچنین رسانه‌های اجتماعی باعث ایجاد شکاف اجتماعی و در نهایت شکاف بین حاکمیت و مردم می‌شوند که باید جلوی این امر گرفته شود.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به این‌که در حوزه سیاسی امکان محدود‌ کردن و کنترل محتوای رسانه‌های اجتماعی کم است، ادامه داد: این امر باعث افزایش ظرفیت اعمال سلیقه شده و در نهایت موجب گسترش شبکه‌های اجتماعی خارجی در کشور شده است.

وی با اشاره به طرح فضای مجازی سالم و مفید از سوی شورای عالی فضای مجازی گفت: این طرح به کاربران این امکان را می‌دهد که بتوانند به فضای مجازی سالم از طریق شبکه ملی اطلاعات دسترسی داشته باشند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: این رویکرد یک رویکرد ایجابی است و با رویکرد‌های فردی که در گذشته به صورت گسترده استفاده شده متفاوت خواهد بود.

انتظاری ادامه داد: رویکرد‌های فردی در گذشته به دلیل ضعف مشارکت‌های مردمی و ضعف سواد کاربران در دسترسی به خدمات و محتوای سالم بوده است.

وی با اشاره به این‌که در دنیا بحث اینترنت هم در سطح بین‌المللی مطرح می‌شود، گفت:‌ در ایران نیز اسناد بالا‌دستی از جمله حکم تشکیل شورای عالی فضای مجازی به این نکته اشاره کرده است.

او با اشاره به این‌که در فرآیند طرح فضای مجازی سالم مفید و ایمن از نظرات متخصصان حوزه استفاده شده است، گفت: براساس این طرح کاربران در آینده می‌توانند براساس ویژگی‌هایی چون سن، جنس، تحصیلات، شغل به محتوای مورد نظرشان دسترسی پیدا کنند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: با توجه به شرایط مسئولیت‌پذیری کاربران در این طرح بخش‌های خصوصی و دولتی در آن با یکدیگر همکاری می‌کنند و در حال حاضر نیز با بخش خصوصی مذاکره کردیم و این بخش آمادگی بالایی برای فعالیت در این حوزه دارد.
کد مطلب: 35064
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام