۰
plusresetminus
دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۵
به کمک بیت کوین در افغانستان و شماری از کشورها رقم خورد

جنبشی برای افزایش سواد دیجیتال زنان

ایتنا- ظهور بیت کوین برای کشورهایی همچون جنوب صحرای آفریقا می‌تواند به میلیون‌ها نفر کمک کند که پرداخت‌های مالی خود را انجام دهند.
جنبشی برای افزایش سواد دیجیتال زنان



این روزها ردپای فناوری را در ابعاد مختلف زندگی بشر می‌توان یافت تقریباً هیچ بخشی از زندگی وجود ندارد که از این حوزه، متأثر نباشد. فناوری، بیش از هر عرصه به مبادلات مالی و تجاری هم راه پیدا کرده است.


یکی از جدیدترین موارد ظهور فناوری در دنیای تجارت، پول‌های دیجیتال با اسامی مختلف و معروف‌ترین آن، بیت کوین است که حدود ۶سال از عمر آن می‌گذرد. هرچند بسیاری معتقدند این پول امنیت چندانی ندارد و می‌تواند برای موارد خلاف همچون پولشویی مورد استفاده قرار بگیرد ولی درمقابل، گروهی دیگر به این نکته اذعان دارند که این سکه، روی دیگری هم دارد و این پول و ارز دیجیتال، می‌تواند بویژه در کشورهای در حال توسعه، راه پیشرفت و توسعه را هموارتر کند.

بنیادی برای زنان
یکی از کشورهایی که به دلیل شرایط ویژه ازجمله جنگ‌های داخلی و حضور نیروهای طالبان از نظر فناوری نسبت به سایر کشورهای جهان عقب مانده، افغانستان است.

وضعیت زنان در این کشور در بسیاری موارد بویژه سواد دیجیتال به مراتب نامناسب‌تر از مردان است و همین موضوع سبب شد تا شماری از زنان کارآفرین افغان ازجمله فرشته فاروق و رؤیا محبوب، به دنبال راه انداختن جنبشی برای حل این مشکل باشند.

این دو کارآفرین با راه‌اندازی بنیاد Women’s Annex Foundation  (WAF) از سال ۲۰۱۲ تاکنون تلاش کرده‌اند تا با استفاده از بیت کوین، سواد دیجیتال زنان را نه تنها در افغانستان بلکه در کشورهای دیگری همچون مصر، پاکستان و مکزیک بالاتر ببرند.

این بنیاد فناوری زنان با حدود ۶۰هزار کاربر در این کشورها تلاش دارد تا زنان را با شبکه‌های اجتماعی ارتباط دهد. WAF سازمانی غیرانتفاعی است که علاوه بر راه‌اندازی ۱۱ لابراتوار رایانه در هرات و کابل و چند مرکز مستقل نیز در سایر کشورها ایجاد کرده است.

این بنیاد، زنان و کودکان را در این کشورها تحت پوشش قرار می‌دهد و به آنها کمک می‌کند با دسترسی به اینترنت و رایانه بتوانند محتوای مناسب همچون فیلم‌های ویدیویی آموزنده، عکس، طرح‌‌های گرافیکی و... ایجاد کنند یا در پژوهش‌های اینترنتی، وبلاگ نویسی و... مشارکت کنند و در مقابل، دستمزد خود را به صورت بیت کوین دریافت کنند.

وقتی دستمزد این کاربران جمع می‌شود می‌توانند با آن کارت‌های هدیه آمازون یا skype را خریداری کنند یا بیت کوین را به صورت مستقیم از حساب خود بیرون بکشند.

موضوع مهم این است در چنین مناطقی که بیشتر زنان از داشتن حساب بانکی محروم هستند و به دلیل خشونت‌های موجود علیه زنان چندان نمی‌توانند پول نقد با خود همراه داشته باشند این روش می‌تواند به استقلال مالی و توانمندتر شدن آنها کمک کند.

WAF به دختران جوان کمک می‌کند و آنها را تشویق می‌کند تا در محیطی امن، جهانیان را با عقاید خود آشنا کنند. این بنیاد همچنین مربیانی استخدام کرده است تا به دختران ۱۳ تا ۱۹ ساله کار با رایانه و طرز استفاده از سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مانند توئیتر، لینکدن، تامبلر، فیسبوک و همچنین پلتفرم Annex زنان را آموزش دهد.

۶هزار کاربر WAF در افغانستان
فرشته فاروق یکی از بنیانگذاران بنیاد WAFامیدوار است تا با استفاده از بیت کوین، به سواد دیجیتال دختران این کشور کمک کند و همچنین از کسب و کار آنها حمایت شود.

وی می‌گوید: ما می‌خواهیم به دختران آموزش دهیم که چگونه می‌توانند تحصیلات خود را با ابزاری که در اختیار دارند یعنی شبکه‌های اجتماعی و فناوری، ترکیب کنند تا در نهایت به اقتصاد پایدار دست یابند.

وی ادامه داد: کشورهای در حال توسعه با کمبود زیرساخت‌هایی مواجه هستند که برای شرکت در پروسه پول مجازی و سود بردن از بیت کوین به آن نیاز داریم. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۱ تنها ۳درصد جمعیت افغانستان به اینترنت دسترسی داشتند اما موضوع مهم این است که این روند، رو به رشد است.

فاروق افزود: هرچند دختران افغان از سال ۲۰۰۱ با پایان گرفتن حکومت طالبان وضعی بهتر پیدا کردند ولی هنوز هم از استانداردهای جهانی عقب هستند پس ما باید تمرکز خود را بیشتر بر زیرساخت‌ها و دختران دانش‌آموز قرار دهیم.

هرساعت استفاده از کافی نت در افغانستان حدود یک دلار هزینه دارد که برای بیشتر خانواده‌های افغانی، رقمی بالاست و توان پرداخت آن را ندارند و از سوی دیگر با توجه به اینکه جامعه، مردسالار است و دخترانی که به کافی نت‌ها می‌روند گاه مورد خشونت قرار می‌گیرند وجود یک مرکز برای زنان می‌تواند به آسایش آنها کمک کند.

این بنیاد تنها در افغانستان حدود ۶هزار کاربر دارد که هریک ماهانه پول مجازی و دیجیتال معادل حدود ۲۵۰ تا ۴۰۰ دلار درآمد کسب می‌کنند و این تعداد در کشورهای درحال توسعه همچون افغانستان، نشان از روند رو به رشد سواد دیجیتال مردم است و بنیانگذاران این بنیاد را دلگرم می‌کند.

این بنیاد که بیشتر از محل کمک‌های مردمی فعالیت دارد و تا پایان سال ۲۰۱۴ حدود ۳۰۰هزار دلار هدیه گرفته، با شعار «سیاست نه، فقط اینترنت» با سیاست کاملاً بیگانه است و کاربرانی که به زبان‌های انگلیسی، دری، پشتو، اردو، عربی، چینی و ایتالیایی صحبت می‌کنند می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

البته چنین جنبش‌هایی توسط استارتاپ‌هایی نظیر BlinkTrade در نیویورک که با سرمایه‌گذاری ۵/۹میلیون دلاری به تولید اپ‌های مربوط به بیت کوین کمک می‌کند هم دیده می‌شود.

بازار داغ بیت کوین در آفریقا
فناوری و تکنولوژی بیت کوین می‌تواند از طریق تجارت الکترونیک اقتصاد دیجیتالی را رونق بخشد و از این رو بسیاری معتقدند ظهور بیت کوین برای کشورهایی همچون کشورهای جنوب صحرای آفریقا که حدود ۷۵درصد مردم آن حتی یک حساب بانکی ندارند می‌تواند به میلیون‌ها نفر کمک کند که پرداخت‌های مالی خود را انجام دهند و در چرخه مالی وارد شوند.

در حالی که زنان حدود ۵۲درصد جمعیت و ۵۷درصد جمعیت کار کشاورزی این قاره را تشکیل می‌دهند تنها ۱۰درصد درآمد را در آفریقا به خود اختصاص داده‌اند پس اگر زنان از نظر مالی توانمندی بیشتری داشته باشند بهتر می‌توانند به بازار کار وارد شوند و در این میان، تنها پول مجازی یا بیت کوین پاسخگوست.

به عنوان مثال در بوتسوانای آفریقای جنوبی و نیجریه زنان آشنایی چندانی با اینترنت و فضای مجازی ندارند و حالا استفاده از بیت کوین سبب شده است تا زنان با اراده بیشتری به این دنیا قدم بگذارند و بخش عمده‌ای از نقل و انتقالات مالی در آفریقا به صورت بیت کوین باشد.

ورود شرکت‌های بزرگ فناوری به دنیای بیت کوین
آنچه مسلم است این که، حالا دیگر علاقه عمومی به بیت کوین در حال افزایش است و همین ظرفیت سبب شده است که Dell به عنوان سومین کارخانه بزرگ تولید رایانه‌های خانگی در جهان نیز به آن علاقه نشان دهد.

این کمپانی که فروش سالانه آن از مرز ۶۰میلیارد دلار معادل ۳۹میلیارد پوند نیز می‌گذرد، اعلام کرده است که از این پس مردم امریکا، کانادا و بریتانیا می‌توانند برای خرید رایانه‌ها و محصولات جانبی این شرکت، از بیت کوین استفاده کنند.

Paul Wals مدیر بخش اطلاعاتی این شرکت دراین باره گفت: وقتی متوجه شدیم در سراسر جهان مشتریانی داریم که خواهان خرید محصولات ما با بیت کوین هستند به این خواسته پاسخ دادیم و درنظر داریم این برنامه را در کشورهای بیشتری اجرا کنیم.

البته تنها شرکت Dell نیست که به دنبال استفاده از ظرفیت بیت کوین است و سال گذشته نیز یکی از غول‌های دنیای فناوری یعنی مایکروسافت این امکان را برای کاربرانش فراهم کرد.

حالا دیگر کاربران می‌توانند از بیت کوین برای افزایش مبلغ اکانت مایکروسافت خود استفاده کنند و هرچند نمی‌توانند کالایی مشخص از مایکروسافت خریداری کنند ولی این امکان برای آنها فراهم شده است که توسط بیت کوین، اپلیکیشن‌های مختلف، انواع بازی رایانه‌ای، ویندوز، ویندوزفون، بازی‌های ایکس باکس، Xbox Music و Xbox Video خریداری کنند.

روند رو به رشد استفاده از بیت کوین نشان می‌دهد این پول دیجیتال راه خود را در کشورهای مختلف باز کرده است و در صورتی که کشورها قانون‌های مشخصی برای جلوگیری از سوء‌استفاده‌های احتمالی وضع کنند می‌توان از این ظرفیت بیشترین بهره را برد.

منبع: روزنامه ایران
کد مطلب: 34953
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام