۱
۰
plusresetminus
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۲

کلان داده (‌Big Data)

ایتنا - با انفجار داده ها، Big Data به یک واقعیت در بسیاری از سازمان ها تبدیل شده است.
کلان داده (‌Big Data)


همان طور که سازمان‌ها بزرگ می‌شوند، اطلاعات مرتبط با آنها نیز به صورت تصاعدی رشد می‌نماید و به تبع پیچیدگی‌های مرتبط با داده‌ها افزایش می‌یابد.

بسیاری از سازمان‌های بزرگ در برنامه‌های کاربردی متفاوتشان داده‌های زیادی در فرمت‌های مختلفی را دارند.
به همان میزان که داده‌ها گسترش می‌یابند، دسته‌بندی آنها با یک الگوریتم یا منطق مشخص بسیار دشوار می‌گردد.
سازمان‌های بزرگ در واقع با این چالش مواجه هستند که تمامی اطلاعات را در یک پلتفرم نگهداری نمایند و یک دیدگاه ثابت به آنها داشته باشند.
این چالش منحصر به فرد برای درک تمامی داده‌هایی که از منابع متفاوت به دست می‌آیند و استخراج اطلاعات علمی مفید از آنها، انقلاب Big Data جهانی نامیده می‌شود.

قابلیت گسترش سیستم‌های اطلاعاتی و سایر سیستم‌هایی که به محاسبات وابسته‌اند، به خوبی توسط قانون مور نشان داده می‌شود.
گُردن مور از موسسین شرکت اینتل در سال ۱۹۶۵ پیش بینی کرد که تعداد قطعات یا اجزائی که در مدارهای مجتمع مورد استفاده قرار می‌گیرند، هر سال دوبرابر می‌شود.

در طول پنجاه سال گذشته، رشدی که در واقع نمایی بود، با سرعت بسیار کمی کندتر شد.
به عنوان نمونه، تعداد ترانزیستورها در مدارهای مجتمع، هر سال دو برابر گردید. ظرفیت دیسک، عملکرد کامپیوترها در واحد هزینه و غیره نیز به همین ترتیب، با سرعت مشابه در حال رشد هستند.
در کنار این پیشرفت‌های فوق‌العاده در فناوری، مردم و سازمان ها بیش از پیش به دستگاه‌های کامپیوتری و منابع اطلاعاتی بر روی اینترنت وابسته می شوند.

مطالعه جهانی IDC در ماه می ۲۰۱۰ نشان دهنده رشد جالب داده هاست.
این مطالعه تخمین می زند که میزان اطلاعات دیجیتالی (نظیر اطلاعات رایانه شخصی، دوربینهای دیجیتالی، سرورها، سنسورها) بیش از یک زتابایت را ذخیره نموده است و پیش بینی می کند که "جهان دیجیتالی" در سال ۲۰۱۰ تا ۳۵ زتابایت رشد خواهد کرد.
مطالعه IDC مشخص می نماید که ۳۵ زتابایت را می توان به عنوان پشته ای از دی وی دی ها در نظر گرفت که نیمی از راه رسیدن به سیاره مریخ را پوشانیده اند و در واقع انفجار داده چیزی جز این نیست.

امروزه، Big Data به یکی از مباحثی تبدیل شده است که در روند توسعه تکنولوژی بسیار به آن پرداخته می شود.
در حقیقت چالش واقعی با سازمان های بزرگ دریافت حداکثر اطلاعاتی است که در حال حاضر در دسترس است و همچنین پیش بینی این موضوع که چه نوعی از داده ها در آینده جمع آوری می شود.
در واقع چگونه می توان به اطلاعات موجود، دست یافت و به آن معنا بخشید و به علاوه دستیابی به بینش دقیقی در مورد داده های گذشته یکی از نقاط کلیدی در بحث هایی است که در بسیاری از جلسات اجرایی در سازمان ها مورد انتظار است.

با انفجار داده ها، Big Data به یک واقعیت در بسیاری از سازمان ها تبدیل شده است.


تعریف Big Data
سه واژه هستند که کلان داده (Big Data) را تعریف می کنند: Variety (تنوع )، Velocity (سرعت) و Volume (حجم) که در اصطلاح عامیانه به آنها 3V گفته می شود.

Volume (حجم)
ما در دنیای حاضر شاهد رشد نمایی ذخیره داده ها هستیم. ما می توانیم در این ذخیره سازی انواع متفاوتی از داده ها نظیر ویدئو، موسیقی، تصاویر بزرگ را در شبکه های اجتماعی مشاهده کنیم. سیستم های ذخیره سازی با حجم ترابایت یا پتابایت در سازمان ها بسیار معمول هستند. همان طور که پایگاه داده رشد می کند، برنامه های کاربردی و معماری ساخته شده برای حمایت از داده ها نیز نیاز به بررسی مجدد دارند. گاهی اوقات داده های مشابه از زوایای گوناگون بایستی مورد بررسی قرار بگیرد . حجم زیاد داده ها نشان دهنده Big Data است.

Velocity (سرعت)
رشد داده ها و انفجار رسانه های اجتماعی، نگاه ما را به داده ها تغییر داده است. زمانی رسیده است که ما به عنوان استفاده کننده از داده، به این باور رسیده ایم که داده های دیروز داده های گذشته هستند. کانال های رادیویی و شبکه های خبری به شدت دچار تغییر شده اند چرا که به سرعت اخبار را در اختیار ما قرار می دهند.
امروزه مردم در شبکه های اجتماعی آخرین رخدادها را برای استفاده دیگران به روز رسانی می کنند. در شبکه های اجتماعی گاهی گذشت چند ثانیه منجر به قدیمی شدن یک پیغام می شود که دیگر مورد علاقه کاربران نیست. مردم اغلب پیام های قدیمی را دور ریخته و به موارد جدید علاقه و توجه نشان می دهند. این داده با سرعت بالا نشان دهنده Big Data است.

Variety (تنوع)
اطلاعات را می توان در فرمت های متعدد ذخیره نمود. به عنوان نمونه پایگاه داده، اکسل، اکسس یا حتی یک فایل متنی ساده را به کار برد. گاهی اوقات داده ها در فرمت های سنتی قرار نمی گیرند بلکه به شکل ویدئو، پیام کوتاه، فایل PDF و ... هستند. سازمان ها نیاز به این دارند که داده ها را سازماندهی نمایند و آن ها را در قالب معناداری قرار دهند. اگر تمامی داده ها دارای یک فرمت باشند کار بسیار ساده است اما این محدودیت در واقعیت وجود ندارد.جهان واقعی دارای داده های زیادی در فرمت های متفاوتی است و چالش اصلی رویارویی با این تنوع داده هاست. تنوع داده ها نشان دهنده Big Data است.

لازم به ذکر است، Big Data تنها به معنای تعداد زیاد داده ها نیست، در واقع مفهومی است که فرصتی را فراهم آورده است تا به داده های موجود در محیط پیرامون دیدی جدید پیدا کنیم.

منبع: پایگاه دانش BPM رایورز
کد مطلب: 37444
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
United States
یک 5 سالی دیر این رو نشر دادید !!
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام