۱
۰
plusresetminus
سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۹

فیلتر شبکه‌های موبایلی از جلسه فوق‌العاده تا مهلت وزارت ICT

ایتنا- مشاور رئیس جمهور: فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی موبایلی در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه فضای مجازی رأی نیاورد.
فیلتر شبکه‌های موبایلی از جلسه فوق‌العاده تا مهلت وزارت ICT


به نظر می رسد با طرح موضوع پالایش همان فیلترینگ هوشمند، بحث مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی موبایلی که زمانی مطرح شده بود به نوعی به این جا رسیده که بر سر نوع مواجهه با آن میان ارگانهای مربوطه اجماع حاصل شده و ارائه راهکارهایی برای کاهش مشکلات این شبکه‌ها از سوی مسوولان در حال پیگیری است.


به گزارش ایتنا از ایسنا، ماه‌های گذشته صحبت‌هایی مبنی بر فیلتر شدن برخی شبکه‌های اجتماعی موبایلی خارجی مطرح می‌شد. از سوی دیگر دولت تاکید داشت که حداقل به دلیل مسائل اقتصادی قصد مسدودسازی این شبکه‌ها را ندارد. در این میان گاهی نیز از سوی سازمانها و جناح‌های مختلف با استدلال‌های متعدد موضع‌گیریهایی در این زمینه انجام شد و حتی در برهه‌ای ضرب‌الاجل هایی نیز برای تعیین تکلیف این شبکه‌ها در نظر گرفته شد و از سوی قوه قضائیه اینگونه عنوان شد که لازم است وزارت ارتباطات یا به انسداد این شبکه‌ها اقدام کند و یا راهکاری برای کنترل و رصد محتوای غیر مجاز این شبکه ها در نظر بگیرد.

بر همین اساس وزارت ارتباطات بحث فیلترینگ هوشمند را مد نظر قرار داده و در این زمینه شرکت ارتباطات زیرساخت به امضای تفاهم نامه‌ای با پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت تا با بهره گیری از سامانه فیلترینگ هوشمند امکانی برای تفکیک محتوای سالم از ناسالم فراهم شود.

البته پس از این تصمیم همچنان اظهار نظرهای متعددی در این خصوص صورت گرفت. در این زمینه رمضانعلی سبحانی فرد - عضو کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه - اظهار کرد: بحث فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی نظیر وایبر و اینستاگرام مطرح نبوده و در کمیته فیلترینگ هم مطرح نشده است، اگر هم بحثی در این خصوص باشد مربوط به فیلترینگ هوشمند است.

مشاور رسانه‌ای رئیس‌جمهور نیز درباره آخرین تصمیمات در مورد فیلتر و پالایش شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های موبایلی از جمله وایبر اظهار کرده بود: موضوع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های موبایلی در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه فضای مجازی پیشنهاد شد ولی رأی نیاورد و به تصویب نرسید.

محمدرضا صادق درباره سرنوشت نامه محسنی اژه‌ای - معاون اول قوه قضاییه - به وزیر ارتباطات درباره فیلترینگ این شبکه‌ها نیز اینگونه اعلام کرده بود که تصمیمات جدیدی در این باره گرفته شده که به نحو مقتضی از طریق مراجع رسمی اطلاع‌رسانی می‌شود.

حال روز گذشته در هفتاد و سومین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه، محسنی اژه ای در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره‌ آخرین اقدامات انجام شده در رابطه با برخورد با مصادیق مجرمانه شبکه‌های مجازی اظهار کرد: دادستان تهران دارد اقداماتی انجام می‌دهد و در حال بررسی بعضی شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها است.

وی تصریح کرد:‌ در این رابطه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نیز دوشنبه دو هفته پیش یک جلسه فوق‌العاده داشت و در آنجا وزارتخانه ذیربط مهلت دیگری گرفت تا اقدامات لازم درباره برخی شبکه‌های اجتماعی را انجام دهند که هنوز این مهلت تمام نشده است.

البته گویا ظاهرا سخنگوی قوه قضاییه درباره زمان به پایان رسیدن این مهلت و این که به طور دقیق قرار است چه اقداماتی در این حوزه انجام شود توضیح دیگری ارائه نکرده است.

در این زمینه چندی پیش محمدعلی اسفنانی - عضو کمیته تعیین مصادیق –اینگونه اعلام کرده بود که در جلسه اخیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه این طور تصمیم‌گیری شد که مهلت دوماهه‌ای به وزارت ارتباطات داده شود تا این وزارتخانه مکاتباتی با مسوولان مربوطه داشته باشد و در صورتی که دسترسی امنیتی به این وزارتخانه بدهند و این وزارتخانه بتواند بخشی از داده‌های موجود در اینستاگرام را کنترل کند فیلتر آن منتفی است.

او همچنین گفته بود: اگر ظرف دو ماه این مشکل حل شد که هیچ اما در غیر این صورت جلسه‌ای برای تصمیم‌گیری درباره فیلتر یا فیلتر نشدن اینستاگرام تشکیل می‌شود و در صورتی که رای به فیلتر شدن اینستاگرام داده شود، ظرف ۴ ماه اینستاگرام فیلتر خواهد شد.

پیش از این رییس قوه قضاییه نیز در این زمینه خاطرنشان کرده بود: مسوولان عالی قضایی هیچ علاقه‌ای به مسدود سازی شبکه‌های اجتماعی ندارند و توصیه‌ی مشتاقانه دستگاه قضا این است که دستگاه‌های اجرایی مرتبط به پالایش این فضا کمک کنند.
کد مطلب: 33474
نام شما
آدرس ايميل شما


یوسف
feedback
Iran, Islamic Republic of
هیتلرینگ شبکه های اجتماعی باعث افزایش استفاده کاربران از هیتلرشکن! میشود و اینکار باعث دسترسیبه سایتهای خلاف اخلاق( پرنوگرافی) میشود که عواقبش خیلی وحشتناک تر از این شبکه هاست ...،
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام