۰
plusresetminus
شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۰۵
ايران در توليد سي دي و دي وي دي گوي سبقت را از چين مي ربايد

واردات لوح هاي فشرده ۱۳ برابر کاهش يافت

ایتنا- رئیس اتحادیه صنایع لوح‌های فشرده: "قيمت تمام شده مواد اوليه توليد سي‌دي و دي‌ِوي‌دي براي توليدکنندگان اين حوزه بالا رفته و اين درحالي است که حمايت‌هاي وزارت صنعت، معدن و تجارت نيز از توليدکنندگان کاهش يافته است."


توليدکنندگان لوح‌هاي فشرده پس از تامين تقاضاي بازار داخلي، به دنبال افزايش توان صادراتي و پذيرش سفارش توليد براي کشورهاي مختلف هستند.

به گزارش ایتنا به نقل از عصر ارتباط، با افزايش توان کارخانه‌هاي ايراني براي توليد سي‌دي و دي‌وي‌دي، نه تنها بازار داخلي اين کالا به تصرف محصولات بومي درآمده بلکه فعالان اين بخش از افزايش توان صادراتي خود به خارج از کشور خبر مي‌دهند.

در حقيقت گسترش دامنه توليد لوح‌هاي فشرده که در ادامه حمايت‌هاي پيشين وزارت صنايع قوت گرفت، طي پنج سال گذشته باعث شد ايران به بزرگ‌ترين توليدکننده سي‌دي و دي‌وي‌دي در منطقه تبديل شود.

علاوه بر اين، نگاهي به روند نزولي واردات ديسک‌هاي نوري هم تأييد مي‌کند که حضور برندهاي خارجي در بازار کشور روز به روز کمتر از گذشته مي‌شود؛ چنانچه اتاق بازرگاني تهران اعلام کرد که حجم واردات انواع سي‌دي و دي‌وي‌دي طي ۱۰ماهه اخير سال جاري تا سيزده برابر نسبت به سال گذشته کاهش يافته است.

براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتحاديه صنايع لوح‌هاي فشرده، هم اکنون حدود ۲۱ کارخانه سي‌دي و دي‌وي‌دي در کشور وجود دارد که ميزان توليدات آنها روزانه به دو ميليون لوح فشرده خام و پر مي‌رسد و امسال با وجود بحران‌هاي اقتصادي، ميانگين اين توليد از مرز ۳۰۰ ميليون عدد لوح هم گذشته است.

کاهش صدور مجوز
در شرايطي که به نظر مي‌رسد بازار توليد ديسک‌هاي نوري اشباع شده وزارت صنعت، معدن و تجارت از کاهش صدور پروانه توليد دراين بخش خبر داد.
در واقع برخلاف سال‌هاي گذشته که وزارت صنايع تسهيلات ويژه‌اي براي واحدهاي توليدي سي‌دي و دي‌وي‌دي قايل بود، روند واگذاري اين پروانه‌ها از سال۸۹ تاکنون سير نزولي داشته است.
در همين رابطه دفتر سرمايه‌گذاري‌هاي وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که از ابتداي سال گذشته تاکنون، تنها به هشت واحد توليدي در زمينه سي‌دي، دي‌وي‌دي و ديسک‌هاي بلو‌-ري خام و پرشده مجوز فعاليت داده شده است.

علاوه براين درحال حاضر تنها واحدهايي مي‌توانند ازتسهيلات اين وزارت‌خانه براي توليد لوح‌هاي فشرده استفاده کنند که توليد آنها با هدف صادرات باشد چراکه طبق برآوردهاي کارشناسي شده وزارت صنعت، معدن و تجارت، از ميانگين لوح‌هاي فشرده توليد شده در هرسال، حدود سي ميليون عدد مازاد نياز داخل وجود دارد که قابليت صادرات به خارج از کشور را دارند.

از سوي ديگر اتاق بازرگاني، صنايع و معادن تهران هم در آخرين آمار خود، ارقام واردات و صادرات لوح‌هاي فشرده را اعلام کرد که طبق اين جداول، امسال در مجموع، حدود دو ميليون و چهارصد هزار دلار سي‌دي و دي‌وي‌دي وارد کشور شده که سهم غالب اين محموله‌ها به کشور امارات اختصاص دارد.
نکته قابل توجه اين است که اين حجم در مقايسه با رقم بيست و هفت ميليون دلاري واردات در سال گذشته تا سيزده برابر کاهش يافته است.

دربخش صادرات نيز بيشترين حجم لوح‌هاي فشرده که امسال به کشورهايي همچون ترکيه، تايلند، سنگاپور و امارات فرستاده شده، حدود چهار ميليون دلار برآورد شده که اين رقم درمقايسه با سال پيش از افزايش چهارصد درصدي حکايت دارد.

خودکفايي در عين محدوديت
جواد انصاري، رئيس اتحاديه صنايع لوح‌هاي فشرده با اشاره به موانع توليد و رونق بازار اين محصولات در سال جاري گفت: به دليل نوسان نرخ ارز و تحريم‌هاي اقتصادي‌، قيمت تمام شده مواد اوليه توليد سي‌دي و دي‌ِوي‌دي براي توليدکنندگان اين حوزه بالا رفته و اين درحالي است که حمايت‌هاي وزارت صنعت، معدن و تجارت نيز از توليدکنندگان کاهش يافته است.

انصاري به کاهش نسبي توليد لوح‌هاي فشرده طي سال جاري اشاره کرد و افزود: با وجود اينکه انتظار مي رفت در سال ۹۰ بتوانيم بيشتر از سال‌هاي قبل توليدات خود در زمينه لوح‌هاي فشرده را افزايش دهيم اما به دليل بحران‌هاي اقتصادي و همچنين کاهش تقاضا از سوي متقاضيان فيلم و سينما، آمار توليد ما تا حدودي با کاهش روبه‌رو شد.

او با بيان اينکه کارخانه‌هاي ايراني هنوز ظرفيت خالي براي توليد ديسک‌هاي نوري به ويژه دربخش لوح‌هاي خام دارند، گفت: براساس تعاملات صورت گرفته با مرکز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال وزارت ارشاد، قصد داريم تا از کشورهاي همسايه همچون پاکستان، افغانستان، هند و ساير کشورها براي توليد سي‌دي و دي‌وي‌دي سفارش بگيريم. اميدواريم از اين طريق بازدهي کاري اين کارخانه‌ها مانند قبل افزايش يابد.

رئيس اتحاديه صنايع لوح‌هاي فشرده با اشاره به اينکه هزينه تمام شده لوح‌هاي خام و پر شده در ايران به نسبت ساير کشورها پايين‌تر است، ادامه داد: طبق بررسي‌هاي صورت گرفته و با توجه به پتانسيل بالايي که در کارخانه‌هاي توليدي ما وجود دارد، تلاش مي‌كنيم از اين تقاضا براي گسترش صادرات لوح‌هاي فشرده استفاده کنيم؛ درواقع کل هزينه‌هاي توليد اين محصولات در ايران در مقايسه با توليدات چيني هم ارزان‌تر تمام مي‌شود بنابراين مي توان بازار بزرگي براي صادرات سي‌دي و دي‌وي‌دي در سال‌هاي آينده متصور بود.

او رويکرد مجموعه جديد مرکز رسانه‌هاي ديجيتال نسبت به افزايش صادرات لوح‌هاي فشرده را مثبت خواند و گفت: طي جلساتي که اتحاديه براي تسهيل فرايند صادرات با مديران اين مرکز داشته ، احساس کرديم نظرکلي اين مرکز براي باز شدن فضاي توليد و صادرات لوح‌هاي فشرده با توليدکنندگان کاملاً همگراست و اميدواريم قول‌هاي آنها در رابطه با نظارت بر بازار نرم‌افزار و لوح‌هاي فشرده تحقق يابد.

انصاري ادامه داد: در زمينه يکپارچگي نظارت بر حوزه لوح‌هاي فشرده، ما پيشنهاد داديم که از ظرفيت‌هاي صنفي اتحاديه صنايع لوح‌هاي فشرده و همچنين انجمن توليدکنندگان محصولات سينمايي استفاده شود چراکه اعتقاد داريم اعضا اين مجامع دغدغه‌هاي صنفي بيشتري براي رصد بازار دارند، بنابراين وزارت ارشاد هم مي‌تواند به عنوان متولي در اين طرح وظايف خود را به درستي انجام دهد.
 
کد مطلب: 20900
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام