۱
۰
plusresetminus
دوشنبه ۹ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۴۰

ابهامات نخستین مصوبه شورای عالی فضای مجازی

ایتنا - به نظر می‌رسد اختلافات زیاد اعضا در مورد انحلال شوراها به ویژه انحلال شورای عالی فناوری اطلاعات سبب شده اعضا به تصمیمی در این خصوص نرسند.


سرانجام در سومین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دوره جدید، نخستین مصوبه این شورا با عنوان «سیاست‌های و اقدامات کلان بازی‌های رایانه‌ای» بیرون آمد. این در حالی بود که دست‌اندرکاران صنعت بازی‌های رایانه‌ای در انتظار تصویب برنامه ملی بازی‌های رایانه‌ای بودند که ۲۰ جلسه در مرکز ملی فضای مجازی روی آن کار شده بود.

از سوی دیگر ابوالحسن فیروزآبادی وعده داده بود در این جلسه تکلیف انحلال شوراهای موازی ICT روشن شود که از آن مورد نیز همچون موارد دیگر خبری نیست.

در جلسه چه گذشت؟
اخبار مربوط به جلسه شورای عالی فضای مجازی صرفا از طریق نهاد ریاست جمهوری منتشر شده و حتی روابط عمومی شورا نیز خبر مستقلی تولید نمی‌کند.
بر اساس این خبر، در این جلسه‌ای که چهارشنبه شب گذشته به ریاست حسن روحانی رییس جمهوری تشکیل شد، پس از بحث و بررسی مواد و بندهای پیشنهادی توسط اعضای شورا، به منظور ساماندهی هر یک از اقدامات کلان در سطح کشور، متولیان مربوطه و دستگاه‌های همکار نیز تعیین شدند.

حمایت از بازی‌های رایانه‌ای داخلی شامل ارایه تسهیلات و تخفیف‌ها در خصوص تبلیغات این نوع بازی‌ها، حمایت از بازی‌های فاخر، نوآور و آنلاین و مبتنی بر تلفن همراه، همچنین حمایت‌های سرمایه‌ای و زیر ساختی، حمایت از تشکیل مراکز رشد و صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر، حمایت از صادرات بازی‌های رایانه‌ای، تربیت نیروی انسانی متخصص برای صنعت بازی‌های رایانه‌ای و فرهنگ‌سازی در زمینه فرصت‌ها و تهدیدهای بازی‌های رایانه‌ای و اصلاح و تنقیح قوانین مرتبط با مالکیت آثار از جمله اهم مفاد مصوبه سیاست‌ها و اقدامات کلان بازی‌های رایانه‌ای است.

به گزارش فناوران اما به نظر می‌رسد این سیاست‌ها با آنچه دست‌اندرکاران صنعت بازی منتظرش بودند متفاوت است. چرا که حسن کریمی قدوسی مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در خبری که روابط عمومی این نهاد منتشر کرده بود، دو روز پیش از برزاری جلسه شورا گفته بود: منتظر تصویب برنامه ملی بازی‌های رایانه‌ای هستیم. برای تدوین این برنامه بیش از ۲۰ جلسه در مرکز ملی فضای مجازی برگزار شده و همه مسوولان مرتبط با این حوزه نظرات خود را ارایه کرده‌اند تا این برنامه تدوین شود.

برنامه ملی بازی‌های رایانه‌ای در ابهام
با تصویب سیاست‌های کلان در شورا به جای برنامه ملی بازی‌های رایانه‌ای، عملا وضعیت این برنامه در‌هاله‌ای از ابهام فرو رفته است.

کریمی قدوسی در گفت‌وگو با فناوران در مورد تفاوت سیاست‌های کلان و برنامه ملی گفت: تفاوت این دو در کلان و جزیی بودن برنامه است.
مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای افزود: نکته مهم این است که معلوم شود محل تصویب برنامه ملی و چگونگی ابلاغ آن به دستگاه‌های مختلف چگونه است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با تصویب سیاست‌های کلان، عملا برنامه ملی در شورای عالی فضای مجازی بررسی نخواهد شد گفت: هنوز معلوم نیست.

ادغام شوراها چه شد؟
اما جنجالی‌ترین موضوعی که بسیاری منتظر نتیجه و خبر آن بودند، مساله انحلال شوراهای موازی با شورای عالی فضای مجازی بود. حتی به دلیل بررسی این طرح در شورا، کمیسیون صنایع نیز طرح انحلال شورای عالی فناوری اطلاعات را از دستور خود حارج کرده بود.

ابوالحسن فیروزآبادی نیز در نمایشگاه مطبوعات وعده داده بود نیمی از زمان جلسه به موضوع سیاست‌های کلان بازی‌های رایانه‌ای و نیمی دیگر به تصمیم‌گیری در مورد انحلال شوراهای موازی پرداخته شود.

اما عملا هیچ خبری از مطرح شدن این موضوع در شورا به بیرون درز نکرده است. این طور به نظر می‌رسد اختلافات زیاد اعضا در مورد انحلال شوراها به ویژه انحلال شورای عالی فناوری اطلاعات سبب شده اعضا به تصمیمی در این خصوص نرسند.
 
کد مطلب: 39559
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
فقط رقابت میتونه صنعت بازی رو زنده نگه داره و البته کپی رایت چون هیچ کدوم در ایران معنی نداره بهترینش بازی های آنلاین هست که اونم به دلیل سرعت اینترنت معنی نداره در کل این جلسات فقط برای رشوه غیر مستقیم به برخی افراد هست در غالب حمایت از شرکت های بخش خصوصی !
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام