۰
plusresetminus
سه شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۱

جویشگر هیئتی

ایتنا - ما ایرانی‌ها عادت کرده‌ایم که دولت‌ها بیایند، برنامه‌هایی اجرا کنند و بعد، بی‌آنکه غم داوری نتیجه عملکرد داشته باشند، مسئولیت را تحویل دهند.


ایمان بیک
دبیر شورای راهبردی جویشگر ملی، با اعلام تصویب حمایت از ۳ موتور بومی جست‌وجوی متنی، گفته است که ۱۵ متقاضی راه‌اندازی سرویس‌های مختلف جست‌وجو، بهتر است ادغام شوند.

حتما چنین است که مسئولان طرح حمایت از جویشگر، اطلاعات دقیقی از روندهای بازار جهانی دارند و تحقیقات علمی گسترده‌ای در این باره کرده‌اند. این مسئولان لطفا بیایند و یک بار، شفاف و مستدل به سوالات انباشته شده رسانه‌ها و مردم هم پاسخ دهند.

البته طبیعی است که در این مقال، همه سوالات نمی‌گنجد. پس خلاصه می‌کنم:

۱- حضورغیر طبیعی دولت و حمایت از موتورهای «خاص»(و نه یک موتور جست‌وجوی ملی) چه توجیهی دارد؟ آینده و آثار این دستکاری و دخالت در بازار و رقابت به دقت احصا شده است؟

۲- روش هیئتی «همه ادغام شوند» را آیا مدلی اقتصادی هست که توصیه یا پشتیبانی کند؟ شرکت‌هایی که سرویس ویژه‌ای از جست‌وجو را توسعه داده‌اند، با چه مدلی به تسهیم درآمد و منافع می‌پردازند؟ برندشان چه می‌شود؟

۳- در توجیه سرمایه‌گذاری دولتی روی جویشگرهای بومی معمولا گفته می‌شود که همه جای دنیا! جویشگر بومی(ملی) خود را دارند(و به عنوان سند، همیشه نمونه‌های چین و روسیه ذکر می‌شود) در مورد اخیر می‌توان گفت که همه جای دنیا! هم جست‌وجوگرهای خاص در بخش خصوصی توسعه داده شده و دولت هم نیامده همه را در هم کند. توجیه این تصمیم چیست؟

۴-سوال آخر. ما ایرانی‌ها عادت کرده‌ایم که دولت‌ها بیایند، برنامه‌هایی اجرا کنند و بعد، بی‌آنکه غم داوری نتیجه عملکرد داشته باشند، مسئولیت را تحویل دهند. بد نیست که یک بازه زمانی مشخص، اعلام و نتیجه این حمایت‌های دولتی سنجیده شود. آیا مسئولان طرح جویشگر بومی حاضرند در آن مهلت مقرر، با ارایه بیلانی در مورد میزان موفقیت اقدامات‌شان مورد قضاوت قرار گیرند؟
 
کد مطلب: 40680
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام