چربی اشباع شده تاثیری غیرمنتظره بر تمرکز پس از هر وعده غذایی دارد
ایتنا - آنلیس مدیسون محقق ارشد این مطالعه این را یافتهای «قابل توجه» دانست که تنها یک وعده غذایی بتواند تاثیری قابل توجه بر سطح تمرکز داشته باشد.
تردیدی در این نیست که آنچه ما مصرف میکنیم تاثیری بزرگ بر زندگیمان دارد، از جمله بر میزان انرژیمان، تمرکزمان و چیزهای دیگر. مردم بیشتر تصور میکنند که قند و کافئین هستند که اثراتی بر روان انسان بر جا میگذارند، ولی مشخص شده است که چربی اشباع شده نیز میتواند تاثیر بزرگی بر ذهن شما داشته باشد.
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلشگیر، یک مطالعه جدید انجام شده در دانشگاه ایالتی اوهایو انجام شده به این نتیجه رسیده است هر وعده غذایی که حاوی چربی اشباع شده باشد میتواند تاثیری عمده بر توانایی شما بر تمرکز کردن داشته باشد.
چربی اشباع شده یک چربی موجود در رژیم غذایی است که معمولا نشات گرفته از گوشت، کره و لبنیات است، ولی در برخی از غذاهای گیاهبنیان، مانند روغن نارگیل، نیز میتوان آن را یافت. این چربی غالبا در سطوح بالا توسط افرادی مصرف میشود که از یک رژیم کمچربی استفاده میکنند یا یک رژیم غذایی معمول غربی را بدون توجه به سطوح چربی آن مصرف مینمایند.
در این مطالعه از شرکتکنندگان خواسته شده بود تا یک آزمایش بدهند، سپس یک وعده غذایی را بخورند و پس از آن آزمایش مجدد بدهند. به یکی از گروهها یک وعده غذایی مملو از چربی اشباعشده داده شد، و به گروه دیگر یک وعده پر از روغن آفتابگردان با چربی اشباعنشده داده شد. پس از خوردن این وعده، پژوهشگران دریافتند که گروهی که وعده غذایی مملو از چربی اشباع خورده بود عملکردی بدتر از گروهی داشت که چربی اشتباعنشده به آنها داده شده بود.
آنلیس مدیسون محقق ارشد این مطالعه این را یافتهای «قابل توجه» دانست که تنها یک وعده غذایی بتواند تاثیری قابل توجه بر سطح تمرکز داشته باشد. در مورد این مطالعه، یک وعده پرچربی وعدهای حاوی تخم مرغ، سوسیس بوقلمون، بیسکویت، و [سس] گریوی بود؛ گریوی، برای شرکتکنندههای مختلف، حاوی روغن اشباعشده و یا اشباعنشده بود.
این پژوهشگران میگویند که این وعدهها را به شکلی طراحی کردند که شبیه نوع غذایی باشد که یک فرد میتواند از یک مجموعه فستفودی، مثلا یک همبرگر و سیب زمینی سرخکرده، دریافت کند. دومین آزمایش عملکردی پنج ساعت پس از آنکه شرکتکنندگان وعده غذایی را خوردند ارائه شد. چند روز بعد، همین شرکتکنندگان حالت دیگر آن وعده را خوردند و نتیجه آن باری دیگر تست شد، که نهایتا به این جمعبندی رسید که چربی اشباع شده با کاهش توجه و تمرکز ارتباط دارد.