۰
plusresetminus
يکشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۶

HTTPS به معنی امنیت کامل است؟

ایتنا - شاید شما هم وقتی قفل کوچک سبز رنگ را با نام "Secure" را ببینید تصور کنید در حال بازدید از وب سایت امنیتی هستید.
HTTPS به معنی امنیت کامل است؟



به گزارش ایتنا از کسپرسکی آنلاین، این تصور از زمانی آغاز می‌شود که وب‌سایت از یک اتصال امن یا یک URLای با پروتکل https استفاده کند. این روزها تعداد خیلی زیادی از وب‌سایت‌ها هستند که از http به https مهاجرت می‌کنند. اکثر آنها انتخابی ندارند. پس مشکل چیست؟

در اینجا رازی وجود دارد که ما می‌خواهیم آن را با شما در میان بگذاریم: چنین نمادهای "Secure" وب‌سایت‌ها را در برابر تهدیدات امن نمی‌کند. به عنوان مثال یک وب سایت فیشینگ می‌تواند به طور قانونی این قفل سبز را در کنار آدرس https خود نشان دهد. پس چگونه می‌توان امن را از ناامن تشخیص داد؟؟

اتصال امن به معنای وب‌سایت امن نیست
قفل سبز به این معنا است که وب سایت گواهی گرفته و یک جفت کلید رمزنگاری برای آن ایجاد شده است. چنین وب‌سایت‌هایی اطلاعات بین شما و سایتی که با آن مراوده دارید را رمزنگاری می کنند. این وب‌سایت‌ها با URLهای HTTPS آغاز می‌شوند و "S" آن ها به معنای امنیت بالای آنها خواهد بود.

مسلم است که رمزنگاری اطلاعات قابل انتقال ویژگی بسیار خوبی است. این بدان معنی است که اطلاعات بین مرورگر شما و وب‌سایت‌ها هرگز به دست اشخاص ثالث همانند ISPها، مدیران شبکه، مزاحمان و غیره نخواهد رسید. این امنیت به شما اجازه می‌دهد که رمزهای عبور یا اطلاعات کارت های اعتباری خود را بدون هیچ نگرانی وارد کنید. اما این را بدانید که قفل سبز رنگ و گواهی صادر شده تنها یک امنیت کلی است و هیچ تضمینی برای امنیت خود وب سایت و البته مشخصات آن نمی‌دهد.

یک صفحه فیشینگ به سادگی می‌تواند گواهی دریافت کند و تمامی ترافیک بین شما و وب سایت فیشینگ را رمزنگاری کند. این قفل کوچک به سادگی ضامن اطلاعات شما می شود و بیانگر این است که هیچ شخص سومی قادر به جاسوسی از شما نخواهد بود. اما در صورتی که وب‌سایت سکیور شده، فیشینگ باشد رمز عبور شما راهی برای فرار نخواهد داشت و می‌تواند توسط مجرمان به سرقت برود.

مجرمان امروزه به طور شایعی از پروتکل های امن HTTPS برای عملیات خرابکارانه ی خود استفاده می کنند. این در حالی است که دو سال پیش کمتر از 1 درصد از مجرمان از این موقعیت برای حملات خود استفاده می کردند. علاوه بر این بیش از 80% از کاربران معتقدند که حضور یک قفل کوچک و کلمه "Secure" در کنارURL به این معنا است که سایت امن است و مشکلی برای وارد کردن داده‌ها بوجود نخواهد آمد.

اگر رنگ قفل به رنگ سبز نباشد به چه معنا است؟
در صورتی که نوار آدرس بدون هیچ قفلی باشد به این معنا است که وب سایت از عملیات رمزنگاری برای داده های کاربران استفاده نمی‌کند و اطلاعات شما با مرورگر با پروتکل HTTP در تبادل است. گوگل کروم چنین وب سایت هایی را ناامن تلقی می‌کند و استفاده از آنها را توصیه نمی‌کند. اینگونه وب سایت‌ها ممکن است کار شما را راه بیندازند اما این را بدانید که ترافیک بین شما و سرور را به هیچ عنوان رمزنگاری نمی‌کنند. اکثر صاحبان وب‌سایت نمی‌خواهند که گوگل کروم از آنها پشتیبانی نکنند از همین رو است که اکثر آنها به HTTPS مهاجرت می‌کنند. در هر صورت ورود اطلاعات حساس در یک وب سایت HTTP کار غیر عقلانی است و هر شخص ثالثی می تواند از آنها جاسوسی کند.

نوع دیگری که ممکن است شما مشاهده کنید آیکونی است که خط‌های قرمز رنگ است و حروف HTTPS در آن با رنگ قرمز مشخص شده است. این رنگ به این معنا است که وب سایت دارای گواهینامه است اما گواهینامه تایید شده نیست. به عبارتی دیگر اتصال بین شما و سرور رمزنگاری شده است اما هیچ کسی نمی‌تواند تضمین کند که دامنه متعلق به شرکت نشان داده شده در وب‌سایت است. این سناریویی کاملا مشکوک است و این گواهینامه‌ها اغلب برای تست های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

متناوباً اگر گواهی منقضی شده باشد و صاحب آن مجاز به تمدید نشده باشد مرورگر صفحات را به عنوان نا امن و با قفل قرمز رنگ به صورت اخطار نمایش می‌دهد.
در هر صورت رنگ قرمز به عنوان یک هشدار محسوب می‌شود و بهتر است از این وب‌سایت‌ها اجتناب کنید و هرگز اطلاعات شخصی خود را در آنها وارد نکنید.

چگونه طعمه نشویم؟
به طور خلاصه حضور یک گواهی و قفل سبز به این معنا است که داده‌های ارسال شده بین شما و سایت مورد نظر رمزنگاری می‌شوند و گواهی توسط یک منبع معتبر ارسال شده است. اما این را یافتیم که HTTPS شرط لازم برای امنیت است ولی کافی نیست. HTTPS نمی‌تواند بیانگر قانونی بودن یک وب سایت باشد و می‌تواند به راحتی توسط مجرمان دستکاری شده باشد.
  • همیشه به هشدارها توجه داشته باشید؛ مهم نیست که در نگاه اول وب سایت قانونی به نظر می‌رسد، تشخیص این موضوع را به عهده وب بگذارید.
    هرگز گذرواژه‌ها، اعتبارنامه‌های بانکی یا هر گونه اطلاعات شخصی خود را در وب سایت هایی که به آنها اعتماد ندارید و آنها را کامل نمی‌شناسید، وارد نکنید. مگر اینکه از صحت آنها اطمینان داشته باشید. برای انجام این کار همیشه دامنه وب سایت خود را چک کنید و دقت کنید که نام وب سایت همانند همیشه باشد، تفاوت تنها در یک حرف به معنای جعلی بودن وب سایت است. در نهایت هم قبل از کلیک کردن از واقعی بودن لینک‌ها مطمئن شوید.
    همیشه قبل از اینکه در یک وب سایت ثبت نام کنید تمام موارد را در نظر بگیرید. مشکوک باشید و اطلاعات خود را راحت در اختیار یک وب سایت قرار ندهید.
     از محافظت شدن دستگاه‌های خود اطمینان حاصل کنید: اینترنت سکیوریتی کسپرسکی تمامی URL ها را در برابر دیتابیس وب سایت‌های فیشینگ و دیگر کلاهبرداری‌ها شناسایی می‌کند.
کد مطلب: 51803
برچسب ها: http سایت امنیت
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام