۰
plusresetminus
يکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۳۰

پیش‌بینی رشد مخارج ICT بر اساس کشورها

ایتنا- بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده بخش نرم‌افزار با رشد ۴/۴ درصدی سریع‌ترین رشد درآمد در دنیای فناوری اطلاعات دارد.
پیش‌بینی رشد مخارج ICT بر اساس کشورها


بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده، بیشترین رشد در مخارج ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور ترکیه ۳/۳ درصد و کمترین آن در روسیه ۲/۳ درصد اعلام شده است.


به گزارش ایتنا از ایسنا، پیش‌بینی درآمد جهانی فناوری اطلاعات و ارتباطات تا سال ۲۰۱۹ از رشد درآمد صنعت تلفن همراه حکایت دارد؛ به نحوی که برآورد می‌شود این صنعت، ارزش افزوده اقتصادی معادل ۴۹۲ میلیارد یورو به وجود آورد.

چندی پیش پیش‌بینی موسسه تحقیقاتی ITCandor از وضعیت درآمدی ارتباطات و فناوری اطلاعات جهان منتشر شد که به سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۹ مربوط می‌شود و نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۵ درآمد ICT در آمریکا ۶/۰ درصد، در کشورهای EMEA (اروپا، خاورمیانه و افریقا) حدود ۸/۱ درصد و در منطقه آسیا - اقیانوسیه ۴/۲ درصد رشد داشته‌اند این در حالی است که منطقه آسیا - اقیانوسیه بیشترین کاهش درآمدی را در فصول اخیر در این حوزه به خود اختصاص داده‌اند.

درحالی که درآمد جهانی همه بخش‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۲۰۱۴ با ۲/۰ درصد کاهش همراه بوده است، در بخش نرم‌افزار برای سال ۲۰۱۵ حدود ۱۶ درصد رشد درآمد به ارزش ۷/۶ تریلیون دلار پیش‌بینی شده که دلیل این پیش‌بینی خوش بینانه وجود نشانه‌های خوب از اهداف سرمایه‌گذاری برای سازمان‌های اصلی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام شده است.

در این ارزیابی از لحاظ طبقه‌بندی، بخش نرم‌افزار با رشد ۴/۴ درصد به رشد سریعتر خود نسبت به بخش‌های دیگر ادامه خواهد داد و ۳ دسته خدمات مخابراتی و سخت‌افزار هریک با ۱/۱ درصد و خدمات فناوری اطلاعات از جمله رایانش ابری با ۲/۱ درصد رشد در مکان‌های بعدی قرار دارند.

بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده، بیشترین رشد در مخارج ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور ترکیه ۳/۳ درصد و کمترین آن در روسیه ۲/۳ درصد اعلام شده است، این درحالی است که با وجود درگیری‌های منطقه‌ای، ترکیه به سرعت در حال مدرن شدن و آرزوی پیوستن به اتحادیه اروپا را دارد، درحالی که روسیه از تغییرات سخت اقتصادی به دلیل کاهش قیمت نفت و تحریم‌هایی که به دلیل فعالیت نظامی در اوکراین و کریمه داشته است رنج می‌برد.

همچنین، کاهش مخارج ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشورهای یونان، فرانسه، رومانی، اسپانیا، بلغارستان و ایتالیا پیش‌بینی می‌شود و انتظار رشد در دیگر کشورهایی چون چین با ۱/۳ درصد، هند با ۳ درصد، ژاپن با ۹/۲ درصد و سوئیس با ۷/۲ درصد دیده می‌شود که به کشور ترکیه در بالای این فهرست می‌پیوندند.

پیش‌بینی‌ها حاکی از رشد جهانی مخارج ICT در بخش صنعت به ویژه آموزش با ۶/۸ درصد و سلامت ۱/۸ درصد است و در بخش حمل و نقل، آب و برق، ارتباطات با ۷/۱ درصد، شدیدترین کاهش، نشان داده شده است.

در این رتبه‌بندی، آموزش و پرورش بخش کلیدی در بهره‌برداری از مزایای عمده‌ای از جمله ارائه دروس و تعامل از طریق فناوری است و حوزه سلامت نیز برای مقابله با چالش‌های پژوهش بطور فزاینده‌ای در فناوری سرمایه‌گذاری می‌کند اما در بخش حمل و نقل، آب و برق و ارتباطات فرصت‌های مکانیزه شدن کمتر از سال‌های قبل برآورد می‌شود.

پیش‌بینی‌ها تا سال ۲۰۱۹ حاکی از پیشگام ماندن بخش نرم‌افزار در سوددهی است، اگرچه خدمات فناوری اطلاعات در نهایت به آن سطح می‌رسد که به عنوان خدمات رایانش ابری هزینه فروشندگان را کاهش می‌دهد.

در همین حال، براساس این چشم‌انداز سهم اقتصادی از صنعت تلفن همراه در دهه جاری به ویژه در اروپا افزایش خواهد یافت و تخمین زده شده که تا سال ۲۰۲۰ این صنعت، ارزش افزوده اقتصادی معادل ۴۹۲ میلیارد یورو در قالب حقوق، سود و پرداخت مالیات به وجود بیاورد. این درحالی است که این رقم در سال ۲۰۱۳ حدود ۴۳۳ میلیارد یورو برآورد شده است.

اما با توجه به محدودیت چشم‌انداز رشد برای اپراتورها و اکوسیستم، رشد سهم اقتصادی صنعت تلفن همراه در نرخ پایین‌تری نسبت به رشد بقیه بخش‌های اقتصادی اتفاق خواهد افتاد و سهم صنعت تلفن همراه به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی در طول این دوره از ۱/۳درصد در سال ۲۰۱۳ به ۸/۲ درصد در سال ۲۰۲۰ کاهش خواهد یافت.

با وجود این روند، تعداد کل مشاغل در طول این دوره تا سال ۲۰۲۰ پایدار خواهد ماند. از طرفی اگر حجم اطلاعات و 4G بیشتر از انتظار فعلی رشد کند، سهم زیادتری از ارزش افزوده از هر دو طریق، رشد بالاتر کارایی در اقتصاد گسترده‌تر و سهم مستقیم بیشتری از اپراتورها و اکوسیستم می‌تواند به دست آید.

با حرکت رو به جلو، صنعت تلفن همراه به افزایش سهم خود در فعالیت‌های اقتصادی و اشتغالزایی در منطقه ادامه خواهد داد.

تا سال ۲۰۲۰، تخمین زده شده که اکوسیستم تلفن همراه ۱۶۱ میلیارد دلار در اقتصاد منطقه مشارکت خواهد داشت؛ این درحالی است که این سهم در سال ۲۰۱۳ به ارزش ۱۲۲میلیارد دلار برآورد شده بود.

بر اساس اطلاعات سایت شرکت ارتباطات زیرساخت با وجود رشد زیاد در صنعت ارزش افزوده تلفن همراه در کشورهای حوزه خلیج فارس، انتظار آن می‌رود سهم نسبی این صنعت در منطقه در تولید ناخالص داخلی در طول این دوره با حدود ۴/۴ درصد نسبتا پایدار باقی بماند.

طبق رشد پیش‌بینی شده سهم تولید ناخالص داخلی طی این دوره، تعداد افراد شاغل در این صنعت رشد قابل توجهی خواهند داشت و تا سال ۲۰۲۰ به ۴/۱ میلیون نفر می‌رسند؛ از طرفی اگر نرخ‌های مالیاتی در سطوح فعلی باقی بماند سهم بودجه عمومی فناوری اطلاعات و ارتباطات تا سال ۲۰۲۰ به ۱۸ میلیارد دلار خواهد رسید.
کد مطلب: 38361
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام