۴
۰
plusresetminus
دوشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۳۶

اینترنت برای ۵ میلیارد نفر از محرومان جهان

ایتنا- زاکربرگ، این جوان ماجراجو این‌بار قصد دارد اینترنت را برای 5میلیارد انسان محروم از اینترنت، به ارمغان بیاورد.
اینترنت برای ۵ میلیارد نفر از محرومان جهان


از جمعیت هفت میلیارد نفری جهان٬ اکنون بیش از دو میلیارد نفر به اینترنت دسترسی دارند و آنلاین کردن پنج میلیارد نفری که هنوز به اینترنت دسترسی ندارند٬ رؤیایی است که بنیان‌گذار فیس‌بوک در حال پردازش آن است.


به گزارش ایتنا از ایسنا، هنوز۳۰ سالش هم نشده٬ اما کمتر کسی در جهان به اندازه او امکان تحقق رویاهای بلندپروازانه را دارد.

مارک زاکربرگ٬ بنیان‌گذار فیس‌بوک٬ حالا قصد دارد با راه‌اندازی پروژه‌ای که اهداف‌اش آینده‌نگرانه و جاه‌طلبانه است٬ با افزایش ضریب نفوذ اینترنت در جهان٬ دنیایی به‌هم‌پیوسته‌تر بسازد.

اینترنت و سرویس‌های جاری در فضای مجازی آن‌قدر با زندگی آفلاین ما گره خورده‌اند٬ که گاهی تصور زندگی بدون اینترنت محال می‌شود. ما آن‌قدر به اینترنت خو گرفته‌ایم که وجود این پدیده را تضمین‌شده می‌پنداریم٬ اما در همین جهان امروز٬ کسر بزرگی از ساکنان کره زمین هرگز امکان بهره‌گیری از اینترنت را نداشته‌اند.

بر اساس آمار بانک جهانی بیش از چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر در جهان٬ بدون اینترنت زندگی می‌کنند.

مارک زاکربرگ حالا با پروژه خود به نام internet.org می‌خواهد زندگی کسانی که به اینترنت دسترسی ندارند را متحول کند. این کمپینی است که زاکربرگ ۲۹ ساله به تازگی راه انداخته و قصد دارد با همکاری دیگر غول‌های جهان تکنولوژی اهداف آن را محقق سازد.

زاکربرگ درباره این پروژه به سی‌ان‌ان گفت: ما می‌خواهیم شرایطی ایجاد کنیم که مثلا حتی یک نوجوان هندی که در روستایی دورافتاده زندگی می‌کند و هرگز کامپیوتری هم در اختیار نداشته٬ بتواند با خریدن یک موبایل ساده به دنیای آنلاین متصل شود و از همه پدیده‌های موجود در اینترنت که ما ستایش‌شان می‌کنیم استفاده کند.

مارک زاکربرگ که فیس‌بوک با یک میلیارد کاربر فعال٬ از مهم‌ترین تولیدات ذهن‌اش بوده٬ معتقد است جهانی که در آن همه افراد قابلیت برابر برای به‌اشتراک‌گذاری دیدگاه‌ها و بیان آزادانه عقایدشان داشته باشند٬ جهان بهتری برای زندگی کردن است.

او اتصال به اینترنت را از حقوق اساسی بشر می‌داند و حالا می‌خواهد با این کمپین افراد بیشتری را از این حق بهره‌مند سازد.

به گزارش شبکه خبری دویچه وله، مارک زاکربرگ بیش از یک میلیارد دلار به این پروژه اختصاص داده و امیدوار است در آینده نزدیک بودجه بیشتری را هم صرف اهداف آینده‌نگرانه خود کند. تمرکز این پروژه بر دسترسی به موبایل است. موبایل آینده وب است و فیس‌بوک هم بخش بزرگی از استراتژی توسعه خود را بر روی تجهیزات موبایل متمرکز کرده است.

شرکت‌های نوکیا٬ سامسونگ و کوالکام تا کنون به دعوت زاکربرگ برای پیش‌برد اهداف این کمپین پاسخ مثبت داده‌اند. غیر از فیس‌بوک٬ شرکت‌های دیگری هم هستند که این روزها کاستن از شکاف دیجیتال و افزودن ضریب نفوذ اینترنت در سراسر جهان را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

شرکت گوگل که از مهم‌ترین رقبای فیس‌بوک در دنیای تکنولوژی است٬ با پروژه "لون" قصد دارد با بهره‌گیری از بالون‌های مخصوص٬ زمینه دسترسی افراد بیشتری به اینترنت را فراهم کند.

شرکت آلکاتل هم با بهره‌گیری از تکنولوژی ارزان "لایت‌رادیو" قصد دارد امکان اتصال به اینترنت در مناطق روستایی را افزایش دهد و در کنار این ابتکارها٬ کمپانی‌های تولیدکننده گوشی‌های هوشمند هم با تولید گوشی‌های ارزان‌قیمتی که گاه با ۱۵ دلار هم قابل خریداری است٬ می‌خواهند شکاف موجود میان کاربران اینترنت و محرومان از اینترنت را از میان بردارند.



مارک زاکربرگ می‌گوید از پیش‌برد این پروژه بلندپروازانه٬ هدفی جز ساختن جهانی بهتر ندارد. اگر قصد ما صرفا افزایش درآمدهای کمپانی‌مان بود٬ باید بدانید که مجموع دارایی‌های همین یک میلیارد کاربر فعال فیس‌بوک از مجموع دارایی‌های همه شش میلیارد نفر دیگری که به آن دسترسی ندارند٬ بسیار بیشتر است. این عادلانه نیست٬ اما واقعیت موجود است. ما معتقدیم که اتصال به اینترنت حق همه است و همه انرژی‌مان را روی تامین این حق متمرکز کرده‌ایم.
کد مطلب: 27300
نام شما
آدرس ايميل شما


امیر رجائی زاده
feedback
امیدمون به شماست سیاست مدارای خودمون که کاری نمی کنند
شاید از شر گران ترین -کم سرعت ترین و پر فیلتر ترین اینترنت جهان رها شیم.
نیما
feedback
گل گفتی
amir
feedback
France
نوجوان هندی در روستا!!!
الان سرعت در هند به280mb(megabit) میرسه به فکر شهر های ایران باش!!!!!
ماهواره o3b
www.o3bnetworks.com
و بالن های گوگل و طرح زاکربرگ!!!!!
اینترنت داره فراگیر میشه در جهان اگه اینترانت هم بذارین یا محدود کنین قطعا مردم به سمت این ها میرن اونوقت برین گوسفند بچرونین حالا خود دانی!!!!
feedback
خوبه بیاد به مدیران ارشد و نیمه ارشد و کم ارشد و غیره ما درس بده
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام