۱
plusresetminus
جمعه ۲۴ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۲:۴۰

ناگفته‌های مدیر تلگرام پس از مهاجرت به دبی

ایتنا - دوروف ۳۳ ساله از سال ۲۰۱۴ که مجبور شد سهم باقی مانده‌اش در بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی روسیه یعنی VK را به یکی از میلیاردرهای نزدیک به کرملین بفروشد، زندگی‌اش با فناوری عجین شده و از آن زمان روی تلگرام متمرکز شده است.
ناگفته‌های مدیر تلگرام پس از مهاجرت به دبی
  پاول دوروف که بسیاری او را به نام دفاع کننده از حریم خصوصی روس می‌شناسند، بعد از سه سال سرگردانی در دنیا و مهاجرت از کشوری به کشور دیگر، سرانجام در دبی ساکن شد.

به گزارش ایتنا وی در گفت‌وگو با بلومبرگ اعلام کرد به هیچ عنوان قصد ندارد این کسب و کار را که ارزش آن به پنج میلیارد دلار افزایش یافته به کسی واگذار کند، وی افزود حتی در برابر پیشنهاد ۲۰ میلیارد دلاری تسلیم نمی‌شود.

خبرنگار بلومبرگ در طبقه بیست و سوم آسمان خراش مدیاسیتی در مراسم افتتاحیه دفتر تلگرام در دبی، از دوروف درباره پیشنهاد واتس‌اپ و اسکایپ برای خرید تلگرام پرسید که وی با صراحت اعلام کرد تلگرام فروشی نیست. وی ارزش فعلی تلگرام را بین سه تا پنج میلیارد دلار اعلام و تاکید کرد حتی اگر 20 میلیارد دلار هم پیشنهاد دهند، آن را نمی‌فروشم، این یک تضمین مادام‌العمر است. تا آن جا که سرمایهگذاریهای دوروف نشان می دهد؛ آدم اهل ریسکی نیست و به غیر از چند تصمیم استراتژیک، کمتر علاقه‌مند به خرید بوده است.

او قبلا گفته بود که چهار سال پیش هر کدام از بیت‌کوین‌هایش را ۷۵۰ دلار خریداری کرد و حالا سرمایه یک و نیم میلیون دلاری‌اش ۳۵ میلیون دلار ارزش دارد.
وی همچنین برای دریافت حق شهروندی در دو جزیره حوزه دریای کارائیب سرمایه‌گذاری خوبی کرد.

دوروف در صحبت‌هایش آینده بیتکوین را مثبت ارزیابی کرد و آن را «طلای دیجیتالی» خواند.
وی دلیل نقل مکان کردن به دبی را آزاد بودن شرکت از پرداخت مالیات اعلام کرد و گفت: مردمان زیادی در کشورهای غربی نمی‌دانند که مالیات تا چه اندازه گزینه‌های پیش رویشان را محدود می‌کند. در برخی کشورها حتی ممکن است مجبور باشید نیمی از درآمدتان را به عنوان مالیات پرداخت کنید و این یعنی شما در واقع ۱۸۰ روز از سال را برای دولت کار میک‌نید. اما من فکر می‌کنم می‌توانم پولی را که درمی‌آورم، به شیوه‌های بهتری خرج اجتماع کنم.

البته خود دوروف هم باور دارد که زندگی در جامعه‌ای محافظه‌کار مانند امارات، محدودیت‌هایی هم برای وی دارد، به ویژه آن که دوروف شخصیتی به شدت متناقض دارد. دوروف متولد سال ۱۹۸۴ میلادی در روسیه به یک اسطوره در این کشور تبدیل شد؛ وقتی در برابر درخواست دولت روسیه برای ارائه اطلاعات کاربران شبکه اجتماعی‌اش یعنی VK ، مقاومت کرد و با شجاعت و جسارت تمام آنها را به سخره گرفت.
دوروف ۳۳ ساله از سال ۲۰۱۴ که مجبور شد سهم باقی مانده‌اش در بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی روسیه یعنی VK را به یکی از میلیاردرهای نزدیک به کرملین بفروشد، زندگیاش با فناوری عجین شده و از آن زمان روی تلگرام متمرکز شده است.
پیام‌رسان رمزگذاری شده وی، تلگرام، که به اعتقاد خودش ضدهک ساخته شده، حالا ۱۸۰ میلیون کاربر دارد که ۴۰ میلیون نفرشان در ایران هستند و روزانه بیش از نیم میلیون نفر دیگر به این جمعیت اضافه میشوند.
وی می‌گوید انگیزه‌اش از بررسی نحوه استفاده از تلگرام در ایران ارضای حس کنجکاوی است. به گفته دوروف بسیار جالب است که بدانیم عملکرد تلگرام در ایران به عنوان محبوب‌ترین شبکه اجتماعی چگونه است. این پیام‌رسان متن باز که هم از طریق تلفنهای همراه و هم سیستم‌های دسکتاپی قابل استفاده است، حدود ۵۰۰ هزار کانال فارسی را میزبانی می‌کند.

دوروف تلگرام را نوعی حرکت خیریه می‌داند که تازه از اوایل سال آینده به درآمدزایی می‌رسد، البته این سود تنها به مقداری خواهد بود که بودجه لازم برای توسعه تلگرام را فراهم کند.(مشخص نیست که این اظهارات مدیر تلگرام به معنای پولی شدن برخی سرویس‌های این شبکه است یا خیر).

دوروف و برادر بزرگ‌ترش نیکولای که ریاضیدانی برجسته و برنامه‌نویس رایانه است، تلگرام را به تدریج توسعه دادهاند در حالی که برای این که طعمه دستگاههای اطلاعاتی دولتی مانند افبیآی نشوند، دایم از کشوری به کشور دیگر نقل مکان میکنند. پاول دوروف مدعی است افبیآی تلاش کرده بود یکی از برنامهنویسانش را در سانفرانسیسکو با رشوه تطمیع کند. حتی محل نگهداری سرورهای تلگرام نیز مخفی نگه داشته شده است و نام بسیاری از کارکنان تلگرام که این روزها میلیونر شده اند، مشخص نیست.

تلگرام به تازگی فعالیت های خود را به دفتری در طبقه 23 آسمان خراشی در دبی منتقل کرده است. وی با اشاره به مقر جدید فعالیت هایش در دبی می گوید: من عاشق این مکان هستم. همه چیز خیلی سریع در حال توسعه است؛ دقیقا مانند یک استارت‌آپ.
وی که روسیه را با 300 میلیون دلار پول و دو هزار بیت کوین ترک کرده بود این روزها قصد دارد خلاقیت های تازه ای به خرج دهد. دوروف که تولد و دوران کودکی اش در سن پترزبورگ روسیه گذشته، اعلام کرد در سال جدید میلادی «خبر بسیار مهمی» را اعلام می کند.
دوروف رابطه نزدیکی با دو تن از مخالفان کلیدی دولت آمریکا یعنی جولیان آسانژ و ادوارد اسنودن دارد. بنیان گذار ویکی لیکس پیش‌تر فناوری رمزگذاری تلگرام را تایید کرد و دوروف نیز در سال ۲۰۱۳ و بعد از حضور افشاگر سازمان امنیت ملی آمریکا در روسیه شغلی را به وی پیشنهاد کرد.

در انتها بد نیست به نکته جالبی اشاره کنیم که دوروف نیز بسیار به آن می بالد؛ یکی از سری ترین دولت های دنیا یعنی کرملین نه تنها از تلگرام استفاده می کند بلکه آن را علنا تمجید می کند. چندی پیش سخنگوی پوتین از طریق تلگرام اعلام کرد: تلگرام بسیار کاربردی است و ما از آن برای اطلاع رسانی عمومی استفاده می کنیم اما نه اطلاع‌رسانی غیرعمومی زیرا دیگر هیچ کجای اینترنت امن نیست.
(منبع: کاریار ارقام)
کد مطلب: 51322
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام