۲
۰
plusresetminus
شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۴

رگولاتوری و سرنوشت اپراتور چهارم

ایتنا - ای کاش رگولاتوری مشابه این اخطارها و قاطعیت با اپراتور مذکور را در خصوص سایر اپراتورهای ارتباطی و اینترنتی که ده‌ها میلیون کاربر را تحت پوشش داشته و تخلفات ریز و درشتی دارند را نیز به کار می‌گرفت.


علی شمیرانی - سه‌شنبه هفته قبل بود که شرکت ایرانیان‌نت یا همان اپراتور فیبرنوری که به نام اپراتور چهارم نیز شناخته می‌شود خبر از عقدتفاهم‌نامه‌ای برای پیاده‌سازی شبکه فیبرنوری در شهر شیراز داد.
درست سه روز بعد یعنی روز گذشته یکی از معاونان رگولاتوری از تذکر به این اپراتور خبر داده و اعلام می‌کند این اپراتور نسبت به تعهداتی که در پروانه دارد بسیار عقب است و تاکنون کار جدی روی این پروژه انجام نداده است.

این که چرا سه روز بعد از عقد یک قرارداد، رگولاتوری چنین موضعی می‌گیرد در نوع خود قابل تامل بوده اما موضوع این نوشتار نیست.

بدیهی است مماشات با هر موضوعی که باعث عقب‌ماندگی کشور در دسترسی به فناوری‌های تسهیل‌کننده و ارزان‌سازی ارایه خدمات متنوع شود، قابل قبول نیست.
از رگولاتوری نیز که یک نهاد نظارتی به شمار می‌رود، همواره انتظار قاطعیت در اجرای ماموریت‌هایش رفته و کسی خواستار هیچ‌گونه تعلل و سستی از ایشان نیست.

اما در خصوص پروژه فیبرنوری نکات مبهمی وجود دارد. مهمترین موضوع اینکه پروژه مذکور بی‌شک یکی از گران‌ترین و سنگین‌ترین پروژه‌های زیرساختی در کشور به شمار می‌رود که سرمایه‌گذاری عظیم طلب می‌کند و اتفاقا بازگشت سرمایه این پروژه نیز بلند مدت است.

اما حالا رگولاتوری با توجه به ابعاد بزرگ این پروژه، اعلام کرده که دوره انحصار اپراتور چهارم تابستان سال ۹۵ به اتمام می‌رسد و سایر اپراتورهای علاقه‌مند می‌توانند وارد عمل شوند.
پرسش اینجاست که اگر رگولاتوری تا این حد نسبت به عدم توفیق این پروژه در مدت باقی مانده اطمینان دارد، پس چه نیازی به تماشا، اتلاف وقت و متعاقبا عقب‌ماندگی می‌ماند؟

سوی دیگر ماجرا یعنی اپراتور مذکور نیز البته حرف‌هایی برای گفتن دارد که نشنیدن و نادیده گرفتن آنها قطعا سایر پیمانکاران را به همان مسیری می‌برد که اپراتور چهارم رفته است.

نکته آخر این که ای کاش رگولاتوری مشابه این اخطارها و قاطعیت با اپراتور مذکور را در خصوص سایر اپراتورهای ارتباطی و اینترنتی که ده‌ها میلیون کاربر را تحت پوشش داشته و تخلفات ریز و درشتی دارند را نیز به کار می‌گرفت.
 
کد مطلب: 34658
نام شما
آدرس ايميل شما


یوسف
feedback
Iran, Islamic Republic of
فیبرزوری! فقط یک وعده مثل سایر وعده های دولتهاست..... اینها اول پول ملت را هدر میدهند بعد میفهمند از فناوری روز دنیا عقبند و از اول باید روی فناوری دیگری کار میکردند!!!!!
در مملکتی که اینترنتش حجمی و سرعتش حلزونی است امید به پیشرفت، فقط یک خیال خام است
feedback
United States
کی گفته برگشت سرمایه بلند مدت هست ؟!!
سند و مدرک دارید یا حرف مفته
در کشوری با گران ترین اینترنت دنیا برگشت سرمایه سریع هست
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام