۰
plusresetminus
چهارشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۴

دبیر مجمع فاوا: حرکت به سوی دولت هوشمند اجتناب‌ناپذیر است

ایتنا- حرکت به سمت دولت هوشمند و استفاده از اینترنت اشیا در فرآیندهای سازمانی اجتناب‌ناپذیر است که در نتیجه آن، دولت الکترونیک متحول می‌شود و مفهوم خود را از دست خواهد داد.
دبیر مجمع فاوا: حرکت به سوی دولت هوشمند اجتناب‌ناپذیر است


دولت الکترونیک یا دولت دیجیتالی به استفاده دولت از فناوری اطلاعات برای جابجایی اطلاعات بین مردم، سازمان‌ها و ارکان دیگر دولتی گفته می‌شود. هدف از دولت الکترونیک، بهبود بهره‌وری داخلی، ارائه خدمات عمومی و فراهم کردن روندهای مطلوب برای مردم است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که ایران به لحاظ شاخص‌های دولت الکترونیک در میان کشورهای جهان و حتی منطقه، جای کار زیادی دارد.


به گزارش ایتنا از ایرنا، اما دولت هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا است که دسترسی الکترونیکی آسان و مناسب مردم را به خدمات قابل ارائه ادارات دولتی، نهادها، موسسه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی خصوصی فراهم می‌کند.

مصطفی بهمن‌آبادی روز سه شنبه اظهار کرد: دست‌اندرکاران باید به اقدامات خود برای استقرار دولت هوشمند شتاب ببخشند و با برنامه‌ریزی مناسب می‌توان شاهد تحقق دولت هوشمند در کشور بود.

وی با اشاره به این که در دولت الکترونیک انسان‌ها فرآیندها را کنترل می‌کنند، بیان کرد: ولی با به کارگیری اینترنت اشیا، اشیاء با هم مرتبط می‌شوند. به طور مثال، پارکینگ به خودرو اعلام می‌کند که در چه مکانی پارک کند و راننده در این موضوع دخالتی نخواهد داشت.

دبیر مجمع فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور (فاوا) ادامه داد: موضوع دولت الکترونیک از لحاظ فناوری با دولت هوشمند کاملا متفاوت است. تعریف، ابزارهای دسترسی و ساختار این موضوعات با هم فرق می‌کند.

بهمن‌آبادی با اشاره به اینکه دیدگاه‌ها در مورد دولت الکترونیک و دولت هوشمند کاملا متفاوت است افزود: برخی کارشناسان معتقدند که از دولت الکترونیک نباید استفاده کرد و باید آن را کنار گذاشت و برخی دیگر می‌گویند هنوز دولت الکترونیک کامل نشده و باید آن را تکمیل کنیم.

دولت هوشمند را باید بر بستر اینترنت اشیا، پایه‌گذاری کرد

وی بر لزوم بهره‌گیری از کاربردهای فراوان اینترنت اشیا در زمینه‌های مختلف در کشور تاکید کرد و گفت: دولت هوشمند در کشور را باید بر بستر اینترنت اشیا پایه‌گذاری کرد .

بهمن‌آبادی با اشاره به این که باید از تجربیات سایر کشورها در این زمینه استفاده کنیم، افزود: ما برای رسیدن به دولت هوشمند باید از تجارب دولت الکترونیک بهره ببریم و نیز از ابزارهای هوشمندسازی شهری بر پایه اینترنت اشیاء استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه اغلب کشورهای دنیا به سمت تحقق دولت هوشمند حرکت کرده‌اند، اظهار کرد: برخی از کشورها به موفقیت‌هایی نیز در این زمینه دست یافتند.

بهمن‌آبادی گستردگی دامنه دسترسی عمومی به تلفن همراه را یادآور شد و گفت: با توجه به دسترسی اغلب مردم به تلفن همراه، خدمات مورد نیاز را می‌توان بر پایه اینترنت اشیا در این بستر فناوری در اختیار مردم قرار داد تا آنان از خدمات مطلوب‌تری بهره ببرند.

اینترنت اشیا (Internet of Things) فناوری پیشرفته‌ای است که در آن برای هر موجود قابلیت ارسال داده از طریق شبکه‌های ارتباطی اعم از اینترنت و یا اینترانت فراهم می‌شود. مهمترین مزیت همه‌گیر شدن اینترنت اشیا، قابلیت اتصال انواع اشیا و وسایل به دنیای مجازی است.

اینترنت اشیا به اختصار «آی.او.تی»(IOT)، برای نخستین‌بار در سال ۱۹۹۹ میلادی توسط کوین اشتون مورد استفاده قرار گرفت و جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، از جمله اشیا بی جان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند آنها را سازماندهی و مدیریت کنند.
کد مطلب: 41938
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام