۰
plusresetminus
شنبه ۷ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۸

محدودیت‌های جدید دولت چین بر نرم‌افزار «وی‌چت»

ایتنا- به علت ارسال پیام‌های نامناسب و تصاویر غیراخلاقی توسط نرم‌افزار وی‌چت در چین فیلترگذاری روی این شبکه اجتماعی در چین آغازشد.
محدودیت‌های جدید دولت چین بر نرم‌افزار «وی‌چت»


نظارت بر نرم‌افزار «وی‌چت» در چین که ساخته و پرداخته این کشور است، پس از کاربردهای وسیع آن در بخش‌های مختلف از جمله مسائل مالی و نرم‌افزاری، از سوی دولت شدت گرفته است.


به گزارش ایتنا از ایرنا، «وی‌چت» یکی از محبوترین نرم‌افزارها در چین به شمار می‌رود که کاربران زیادی دارد و ضمن آنکه موجب آسایش شهروندان شده، ظاهرا مشکلات خاصی را نیز به همراه داشته است.

اولین مشکلاتی که با این نرم‌افزار بروز کرد مساله جابجایی پیام‌های ارتباطی نامناسب و تصاویر غیراخلاقی بود که متعاقب آن، فیلترگذاری فوری بر این نرم‌افزار در دستور کار قرار گرفت.

پس از انجام فیلترهای لازم بر روی این نرم‌افزار پرطرفدار در چین، اگرچه از دسترس خارج نشد اما با تمهیداتی که دولت پکن اندیشیده، کاربران دیگر نمی‌توانند برای مصارف غیراخلاقی از آن استفاده کنند.

در صورتی که مشترکی بخواهد اقدام به انتقال تصاویر و یا اطلاعات بی ربط و مستهجن و غیراخلاقی نماید شبکه وی‌چت فورا او را شناسایی و به کاربر تذکرات لازم را می‌دهد.

اگر کاربر بخواهد همچنان به این اقدام ادامه دهد خدمات دهنده وی‌چت، او را تا مدتی از دسترسی به این شبکه ارتباطی وسیع در کشور محروم می‌کند.

همین مساله موجب شده است که «وی‌چت» به عنوان یک نرم‌افزار سالم در دسترس عموم مردم قرار گیرد و محبوبترین شبکه برای مردم چین باشد.

آمار روزنامه «چاینا دیلی» هم نشان می‌دهد که بیش از ۶۵۰ میلیون نفر از مشترکان تلفن‌های همراه در چین از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند.

بخصوص آنکه به دلیل فیلترگذاری‌ها و مشکلاتی که برای شبکه‌های دیگر ارتباطی نظیر «وایبر» در چین وجود دارد و به دلیل کندی ارتباط با آنها استفاده از «وی‌چت» هر روز بیشتر می‌شود.

آنگونه که گزارش روزنامه چینی حاکی است، نزدیک به ۲۰ کشور در سراسر جهان از آسیا گرفته تا آمریکای لاتین از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند.

شرکت «ترسنت» که این نرم‌افزار را مورد پشتیبانی قرار می‌دهد، اعلام کرده است که کشورهای دیگر در صورت درخواست می‌توانند با این شرکت برای استفاده از «وی‌چت» وارد بحث و گفت وگو شده و توافقنامه امضا کنند.

پیش‌بینی می‌شود که شمار مشترکان «وی‌چت» با توجه به افزایش کاربران آن در کره جنوبی و هنگ کنگ به تدریج به چندین میلیون نفر در پنج سال آینده برسد.

همزمان یکی از دردسرهای بزرگ دیگر در کشور چین در استفاده از «وی‌چت»، به پرداخت‌های مالی و خرید و فروش‌های اینترنتی مربوط می‌شود که کاربران با آن انجام می‌دهند.

به تازگی در نرم‌افزار «وی‌چت» بخشی به نام «کیف پول» تعبیه شده است که در واقع محل پس‌انداز مشترک در این نرم‌افزار است.

در کنار این کیف پول، چندین بسته دیگر هم قرار دارد که به کاربرد اجازه می‌دهد هم خریدهای اینترنتی انجام داده و هم برای خرید بلیت هواپیما و یا قطار و حتی پرداخت اقساط بانکی و غیره از آن استفاده کند.

بیشترین بخشی که باعث نگرانی در چین شده، پرداخت‌ها و جابجایی‌های مالی است که با این نرم‌افزار انجام می‌شود.

به گونه‌ای که اکنون بسیاری از کاربران با استفاده از این خدمات اقدام به پرداخت قسط‌های بانک و قبوض آب و برق کرده و حتی رؤسای شرکت‌ها و مؤسسات نیز از همین شیوه حقوق کارکنان خود را می‌پردازند.

این موضوع باعث شده است تا مردم بتدریج به بانک‌ها مراجعه کمتری داشته باشند و حتی از رفتن به بانک‌ها به طور کلی منصرف شوند.

این مساله باعث شده تا بانک‌های چین به شرکت «ترسنت» در این‌باره اعتراضاتی مبنی بر این موضوع داشته باشند و از دولت بخواهند وارد عمل شود زیرا در غیر این صورت محاسبات مالی در بانک‌های چین به دلیل مراجعه نکردن مشتریان مشکلاتی را برای کشور ایجاد می‌کند.

به همین دلیل اکنون شرکت «ترسنت» محدودیت‌هایی را برای نرم‌افزار «وی‌چت» خود در نظر گرفته است و از ماه جاری میلادی مشترکان با نرم‌افزار وی‌چت نمی‌توانند ماهانه بیشتر از ۳ هزار دلار جابجا کنند.

با این وصف مشخص است که «وی‌چت» به دلیل محبوبیت فراوان آن در نزد مشترکان چینی و کابران اینترنتی به دلیل آنکه چین می‌خواهد شمار مشترکان آن افزایش یابد و آن را بتدریج جایگزین بسیاری از نرم‌افزارهای خارجی کند، محدودیت‌های لازم را برای مشترکان در نظر می‌گیرد اما همزمان خدماتی ارزنده به کاربران می‌دهد تا همچنان محبوبترین نرم‌افزار ارتباطی برای کاربران باقی بماند.

این نرم‌افزار افزون بر اینکه قابلیت نوشتاری به مشترکان می‌دهد، از حجم کمی برخوردار است. مشترکان می‌توانند مکالمات صوتی با آن انجام دهند و حتی با یکدیگر ارتباط تلفنی و تصویری داشته باشند.

با این حال فیلترگذاری‌های لازم برای جلوگیری از فعالیت‌های سیاسی و یا غیراخلاقی و پرداختن به موضوعات حساس در آن نکته‌ای است که از سوی دولت چین مورد توجه جدی قرار گرفته و به آن عمل می‌کند.

کد مطلب: 39494
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام