۱۷
۰
plusresetminus
سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۲
پاسخ وزارت ارتباطات به انتقادات پیرامون جست‌وجوگرهای ملی:

جهانگرد: ما فقط از راه‌اندازی جست‌وجوگرها حمایت کردیم موفقیتشان با خودشان است

ایتنا - جهانگرد: اینکه آیا پیش از سرمایه‌گذاری برروی چنین پروژه‌هایی نمی‌شد میزان استقبال مردمی آن را پیش‌بینی کرد حرف‌ بی‌ربطی است!
جهانگرد: ما فقط از راه‌اندازی جست‌وجوگرها حمایت کردیم موفقیتشان با خودشان است


« پارسی‌جو»، «گرگر» یا «یوز»؛ نامش هرچه که باشد، به نظر می‌رسد کاربران بدون آنکه به آنها سر بزنند یک پیش داوری دارند که معلوم نیست از کجا نشات می‌گیرد.


به گزارش ایتنا از ایسنا، مسئولان وزارت ارتباطات اعلام کرده‌اند که هدف از پروژه‌هایی که اخیرا با نام موتور جست‌وجو رونمایی می‌شود، رقابت با گوگل نیست.
حتی برای افزایش استقبال مردم از موتورهای داخلی این وزارت‌خانه تصمیم ندارد از هیچ‌گونه ابزار فشاری استفاده کند بلکه قرار است که این جست‌وجوگرها مزیت‌هایی داشته باشند که بلاخره سد مقاومت در مقابل آن‌ها شکسته شود و مخاطب ایرانی با رغبت به یکی از این موتورها مراجعه کند.

اما در مقابل این ایده‌ دولتی، برخی از کارشناسان حوزه IT نیز معتقدند که سرمایه‌گذاری‌های هنگفت روی طرح‌هایی مانند موتور جست‌وجو درست نیست و این دست طرح‌ها محکوم به شکست در بازار رقابت می‌شوند.
در کنار چنین پیش‌بینی‌هایی، برخی نیز اشکالات فنی به پروژه‌ها وارد می‌کنند و به نقاط ضعفی از جمله فیلترینگ داده‌ها در جست‌وجوگرهای ایرانی اشاره دارند اما معاون وزیر ارتباطات به شرح علل سرمایه‌گذاری و حمایت از پروژه
من در چند روزه اخیر دیدم که در فضای مجازی مدام به موتورهای جست‌وجوی ایرانی متلک انداخته می‌شود و مارک‌های مختلفی می‌زنند؛ این نشان دهنده ضعف شخصیت است
موتور جست‌وجو و پاسخ‌گویی به انتقادات فعالان حوزه ارتباطات پرداخت.

نصرالله جهانگرد درباره این که با وجود عدم استقبال کاربران از موتورهای جست‌وجوی ایرانی چرا برروی چنین پروژه‌هایی سرمایه‌گذاری می‌شود؟‌ گفت: اساسا استقبال کاربران نه به توصیه دولت و نه به مخالفت مخالفان اتفاق می‌افتد بلکه این امر تابعی از کارآیی موتور جست‌وجو است.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات اظهار کرد: وزارت ارتباطات از چهار شرکتی که چهار موتور جست‌وجو را راه‌اندازی کرده بودند حمایت کرده و حالا این که این موتورها موفق هستند یا خیر، به کارآیی آنها بستگی دارد.

وی این حرف را که موتورهای جست‌وجوی ایرانی نمی‌توانند در رقابت با گوگل پیروز شوند را رد کرد و افزود:‌ این حرف به این معناست که حالا که گوگل دارد در زمینه جست‌وجو فعالیت می‌کند ما باید رو به قبله بخوابیم؛ این اشکال تفکری عده‌ای از فعالان حوزه IT است.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات تصریح کرد: ایران نیز در زمینه موتور جست‌وجو تلاش می‌کند و اگر موفق شد می‌تواند مزیتی را خلق کند؛ مگر موتورهایی مانند گوگل چطور به این موفقیت‌ها دست پیدا کرده‌اند.

جهانگرد درباره اینکه آیا پیش از سرمایه‌گذاری برروی چنین پروژه‌هایی نمی‌شد میزان استقبال مردمی آن را پیش‌بینی کرد، گفت: این حرف جزو حرف‌های تئوری بی‌ربط است؛ ما برای سرمایه‌گذاری برروی چنین طرحی پیش‌بینی می‌کنیم، آن را طراحی می‌کنیم و سپس برروی آن سرمایه‌گذاری می‌شود.
وی ادامه داد: پس از آن طرح وارد فضای کار می‌شود
وزارت ارتباطات از چهار شرکتی که چهار موتور جست‌وجو را راه‌اندازی کرده بودند حمایت کرده و حالا این که این موتورها موفق هستند یا خیر، به کارآیی آنها بستگی دارد
و رشد می‌کند و اگر توانست کیفیت را رعایت کند مورد استقبال جامعه قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات در این باره به سایت‌های فروش اینترنتی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر چندین سایت مختلف در زمینه فروش اینترنتی فعالیت می‌کند که دو یا سه تا از این سایت‌ها مورد استقبال بیشتری قرار می‌گیرند اما بقیه سایت‌ها نیز کارشان را ادامه می‌دهند.
جهانگرد افزود: موتور جست‌وجو نیز درست مانند همین سایت‌های فروش اینترنتی است اما مشکل اینجاست که ما عادت کرده‌ایم خودمان را تحقیر کنیم و دست کم بگیریم که چرا با وجود گوگل، ایران برروی چنین پروژه‌هایی کار می‌کند.

وی همچنین درباره سیستم برنامه‌نویسی موتورهای جست‌وجو اظهار کرد: بعضی‌ها برای نقد موتورهای جست‌وجوی ایرانی می‌گویند الگوریتم آن مانند گوگل است با این که الگوریتم تمام برنامه‌های مشابه شبیه یکدیگر است درست مثل قوانین ریاضی اما معلوم است که جست‌وجوگرهای ایرانی چیزی متفاوت است گوگل خواهند بود.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات همچنین درباره این که آیا فیلتر شدن اطلاعات و طبقه‌بندی آن باعث می‌شود که مخاطب ایرانی سراغ جست‌وجوگرهای ایرانی نرود تصریح کرد: حتی اگر فرض کنیم چنین اتفاقی نیز می‌افتد آیا شما مطمئن هستید که گوگل چنین فیلتری و طبقه‌بندی را در ارائه نتایج جست‌وجو اعمال نمی‌کند؟
وی در این باره خاطرنشان کرد: فضای سیاست‌زده باعث شده که همواره انگ طبقه‌بندی و فیلترینگ را به برنامه‌های ایرانی بزنیم.

جهانگرد با اشاره به این که موتور جست‌وجوی مانند گوگل
این حرف که موتورهای جست‌وجوی ایرانی نمی‌توانند در رقابت با گوگل پیروز شوند به این معناست که حالا که گوگل دارد در زمینه جست‌وجو فعالیت می‌کند ما باید رو به قبله بخوابیم؛ این اشکال تفکری عده‌ای از فعالان حوزه IT است
نیز برای ارائه نتایج جست‌وجو طبقه‌بندی و فیلترینگ اطلاعات را اعمال می‌کند اظهار کرد: کافی است که یکبار یک کلمه را با استفاده و بدون استفاده از فیلترشکن در گوگل جست‌وجو کنید، آن وقت معلوم می‌شود که خروجی اطلاعاتی که در اختیار کاربر ایرانی قرار داده می‌شود، متفاوت است وقتی چنین اتفاقی به این وضوح می‌افتد چرا باید چنین مارک‌هایی را به خودمان بزنیم.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات درباره اظهارنظرها درباره ساخت و راه‌اندازی موتورهای جست‌وجویی مانند پارسی‌جو و یوز در فضای مجازی تصریح کرد: من در چند روزه اخیر دیدم که در فضای مجازی مدام به موتورهای جست‌وجوی ایرانی متلک انداخته می‌شود و مارک‌های مختلفی می‌زنند؛ این نشان دهنده ضعف شخصیت است.
وی نقد فنی از موتورهای جست‌وجو ایرانی را امری لازم دانست و افزود: نقد فنی خوب باعث رشد این گونه موتورها می شود، این که کارشناسان بگویند موتورهای جست‌وجوی طراحی شده چه ضعف‌هایی دارد ما را خوشحال می‌کند زیرا باعث پیشرفت محصول ایرانی می‌شود.

جهانگرد افزود: عده‌ای فکر می‌کنند ما می‌خواهیم با چنین برنامه‌ها و موتورهای جست‌وجویی یک عده‌ای را شکار کنیم اما وزارت ارتباطات به دنبال این گونه کارها نیست.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات در پاسخ به این سؤال که چرا به جای یک طرح موتور جست‌وجو روی چندین طرح مشابه سرمایه‌گذاری می‌شود، گفت: زمانی که طرح راه‌اندازی موتور جست‌وجوی ایرانی مطرح شد، چندین دانشگاه طرح‌های مختلف خود را با وزارت ارتباطات ارائه دادند و این وزارتخانه نمی‌تواند بدون هیچ دلیلی برخی را رد یا انتخاب کند. بنابراین ما نیز از تمام این طرح‌ها استقبال کردیم.
وی افزود:‌
آیا شما مطمئن هستید که گوگل فیلتری و طبقه‌بندی را در ارائه نتایج جست‌وجو اعمال نمی‌کند؟
پروژه‌های این دانشگاه‌ها مورد حمایت قرار گرفت، رشد کرد و عده‌ای نیز با آنها زندگی کردند و حالا به بازار عرضه شده و باید در رقابت با یکدیگر قرار گیرند.

جهانگرد با اشاره به این‌که دولت باید از پروژه پژوهشگران ایرانی حمایت کند، اظهار کرد: پروژه‌هایی مانند موتور جست‌وجوگر درواقع پروژه‌هایی هستند که در عمل -LEARNING BY DOING - پیشرفت می‌کنند و موتور جست‌وجو طی کار درست می‌شود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات همچنین خاطرنشان کرد: اگر از این موتورهای جست‌وجوی ایرانی استفاده و کلمه‌های بیشتری در آن سرچ شود، نقاط ضعف و باگ‌های آن پیدا شده و پیشرفت می‌کند.

وی با تاکید بر این‌که نباید فعالان حوزه IT خودشان را در این حوزه کوچک بشمارند تصریح کرد: این گونه علوم در همه دنیا بر مبنای تقسیم اطلاعات است و همه کشورها از این اطلاعات مشترک استفاده می‌کنند.

جهانگرد با اشاره به این‌که موتورهای جست‌وجوی ایرانی قابل رقابت با جست‌وجوگرهای بزرگی مانند گوگل نیستند، تصریح کرد: اما این موتورها در بازار کارشان را می‌کنند و اصلا هم قرار نیست با سایت‌هایی مانند گوگل رقابت حجمی کنند. بلکه باید در این زمینه رقابت کیفی داشته باشند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات اظهار کرد: رقابت کیفی به این معناست که موتورهای جست‌وجوی ایرانی مزایایی در فضای فارسی ایجاد کنند که کاربر داخلی احساس کنند که اگر کلمه‌ای را با آنها جست‌وجو
اگر بخواهیم تمام بخش‌های کشور را با چنین نگاهی بررسی کنیم آن وقت باید بگوییم فوتبال ایران نیز ارزش تماشا کردن ندارد
کند، نتایجی را به دست می‌آورد که مثلا در گوگل نمی‌تواند آنها را پیدا کند و البته هنوز این موتورها به این سطح از کیفیت نرسیده‌اند.

وی درباره نگاه جامعه به موتورهای جست‌وجوی ایرانی اظهار کرد:‌ اولین چیزی که مردم در مواجه با برنامه‌های دولتی احساس می‌کنند این است که فکر می‌کنند این برنامه‌ها برای انجام مداخلات طراحی شده و هرچه دولت آن را تائید کند به درد نمی‌خورد.
جهانگرد در پاسخ به چنین اتهاماتی تصریح کرد: هیچ کدام از این موتورهای جست‌وجو از سوی دولت طراحی نشده بلکه دانشگاه‌ها آن را طراحی کرده و ما تنها از آنها تشکر کرده‌ایم.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات افزود: اگر کسانی که به چنین پروژه‌هایی نقد بی‌رحمانه می‌کنند، مسئول آنها بودند نیز باز هم خودشان در مورد خودشان این گونه اظهار نظر می‌کردند؟

وی با تاکید بر این‌که وزارت ارتباطات به خودی خود هیچ پروژه برنامه‌نویسی را ندارد، گفت: ما تنها از پروژه‌هایی که دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش بنیان و پژوهشگاه‌ها مطرح می‌کنند حمایت می‌کنیم.
جهانگرد ادامه داد: بنابراین لازم است همه از این سرمایه ملی مواظبت کنند و آن را مورد نقد قرار دهند. همان گونه که دوست خود را نقد می‌کنند چراکه این نقد با ارزش است.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات در پایان تصریح کرد:‌ اگر بخواهیم تمام بخش‌های کشور را با چنین نگاهی بررسی کنیم آن وقت باید بگوییم فوتبال ایران نیز ارزش تماشا کردن ندارد.
 
کد مطلب: 34837
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
دقیقا دنبال شکار هستید و در ضمن گوگل فیلترینگ نمیکنه نتایج مرتبط با شما رو نشان میده که با وی پی ان این شخصی سازی نتایج از بین میره
اسماعیل
feedback
Iran, Islamic Republic of
مسئله این است اگر شما اینترنت ملی داشته باشی گوگل نمی تونه موتور جستجوت باشه یک چیزی باید داشته باشی مثل گرگر و ...
رضا
feedback
Iran, Islamic Republic of
اینکه شما باید قبل از خرج کردن یک ریال از بودجه تحت اختیارتان حتما بررسی کنید تا پول رو دور نریزید حرف بی ربطی است؟ یعنی پول مردم برای شما هیچ ارزشی ندارد؟ حق خرج کردن میلیاردی آن را از کجا آورده اید؟
از آقای روحانی متاسفم با این مدیرانی که براحتی به منتقدانشان اهانت می کنند.
feedback
Iran, Islamic Republic of
اقای معاون وزیر
شرکت ما هم چند پروژه دارد که در جهت منافع کشور است و بودجه لازم آن کمتر از یکصدم بودجه این موترهای جستجوی بی خاصیت.
لطفا ا ما هم حمایت بی قید و شرط کنید بعدش ما تلاش می کنیم مردم از آن استفاده کنند. اگر هم استفاده نکردند که شما مقصر نیستین.
من
feedback
Iran, Islamic Republic of
دوست عزیز من از نزدیک در جریان هر دو موتور بودم چیزی که برای هر دو جویشگر خرج شده تقریبا همین یک صدمی هست که شما میفرمایین. یه مقداری هم سخت افزار خرید شده که اونا هم همیشه بصورت فیزیکی موجود هستند.
feedback
Iran, Islamic Republic of
پس ما هم چیزی بیشتر از شما نمیخواهیم. هر دو برابریم. پس حتما از ما هم باید حمایت بشه مگر اینکه رابطه ای نداشته باشیم مثلا.
راهش رو به ما و بقیه هم بفرمایین.
علی
feedback
Iran, Islamic Republic of
من نام شرکتی رو که این موتورجستجو رو ساخته بود توی اینترنت سرچ کردم، هیچی پیدا نکردم. حتا توی موتور خودشونم هیچ نتیجه ای نداشت!
یعنی یک شبه میتوان موتور جستجو نوشت بدون هیچ سابقه و رزومه ای؟ و براحتی هم به آدم اطمینان میکنن؟
نظام صنفی هیچ ببرسی و اظهار نظری نمیکنه اینجاها؟
فرشاد
feedback
Germany
یعنی شما میفرمایید هزینه ای که داشته یک صدم هزینه ایه که داشته ؟ ! ! !
feedback
Iran, Islamic Republic of
اتفاقا اخباری منتشر شده بود که دو تا از این جستجوگرها مشکوک میزنن و در واقع یکی هستن.
شما هم که تصادفا از هر دو تاش باخبرین.
یک پروژه با دو هزینه؟
جوینده
feedback
Iran, Islamic Republic of
من هم یک جوان هستم که ایده‌ها و طرح‌های زیادی دارم البته مطمئن نیستم به جواب برسه ولی حتی جرات ندارم طرحم رو جایی ارایه بدم چون ممکنه کپی بشه میشه بفرمایید چطور میشه ما هم از این پولهای بی زبون بهره مند بشیم و موفق هم نشدیم خب نشدیم. نه شما مسوولید نه من. خواهش میکنم من به این پول نیاز دارم
feedback
Iran, Islamic Republic of
این حرفش کاملا درسته:
ولین چیزی که مردم در مواجه با برنامه‌های دولتی احساس می‌کنند این است که فکر می‌کنند این برنامه‌ها برای انجام مداخلات طراحی شده و هرچه دولت آن را تائید کند به درد نمی‌خورد
feedback
Iran, Islamic Republic of
اگر بپرسیم چرا قبل از مطالعه اومدین و چند صد میلیارد پول بی زبون رو دادین و حمایت کردین اونوقت حرف بی ربط زدیم؟
این است رسم ادب و پاسخ دادن به مردم؟
ادب مرد به ز دولت اوست
feedback
Lithuania
کسی که اینجوری حرف میزنه معلوم الحال است
feedback
Iran, Islamic Republic of
من هم امید و آرزو دارم به من هم از این پول بدهید.
هر موتوری که بخواهید براتون میسازم
feedback
Iran, Islamic Republic of
بیاید ماکت گوگل رو هم بسازیم...
feedback
United Kingdom
به این جمله دقت کنید
"کافی است که یکبار یک کلمه را با استفاده و بدون استفاده از فیلترشکن در گوگل جست‌وجو کنید، آن وقت معلوم می‌شود که خروجی اطلاعاتی که در اختیار کاربر ایرانی قرار داده می‌شود، متفاوت است"
یعنی آقای جهانگرد نمیدانند که گوگل نتایج را بر اساس محل کاربر سفارشی سازی میکند؟
ظاهراً ایشون از یکی از مزایای مهم گوگل که سفارشی سازی نتایج جستجو بر اساس سوابق جستجوی قبلی فرد، محل فرد، تنظیماتش و ... است بی خبر هستند و یکی باید ایشون را در جریان امکانات گوگل بگذاره
feedback
Iran, Islamic Republic of
در بهترین شرایط و به فرض آنکه فساد مالی در کار نباشد، کارشناسی پروژه های بزرگ دولتی به دست کارمندان ضعیفی انجام میشود که از فیلترهای سرکوب کننده استخدامی گذشته اند. طبعاً کارشناسی درستی انجام نمیشود و شرکتهای پیمانکار هم فقط میخواهند قرارداد بگیرند و برایشان مهم نیست که کاری که انجام میدهند سودی برای مملکت دارد یا خیر.
مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام