صفحه اصلی
  درباره ايتنا  
  تماس با ايتنا  
  دريافت سرخط اخبار  
  ارسال مطلب  
  آگهی در ايتنا  
 



 
 
   













ابزار وب



نشريه اينترنت



CCW Magazine's Weblog


عناوين برگزيده

Iranian Emails

بیش از نیمی از بازار مانیتورها در تسخیر LCD ها
سه شنبه، ۱۶ مردادماه ۱۳۸۶

ايتنا - محمدجواد مفیدرام- بعد از مدت زمان زیادی که مانیتورهای CRT بازار را به طور کامل در اختیار خود گرفته بودند گویا کم کم نوبت LCD ها شده است تا جدی تر از گذشته به رقابت ادامه دهند و با فشار بیشتری حکم به خروج این فناوری از بازار ICT دهند.


طبق آخرین نظرسنجی انجام گرفته از سوی باشگاه فعالان ICT ، مانیتورهای CRT 17" که مدت‌ها بیشترین تقاضا را در بازار داشتند، بعد از افت سهم 10 درصدی در فاصله تابستان گذشته تا زمستان، هم اکنون با 5 % افت از زمستان تا به امروز با 39 % دوران نزولی خود را ادامه می‌دهند اما با این وجود همچنان در صدر شاخص قرار گرفته‌اند.
از طرف دیگر، LCD ها که 3 رتبه بعدی را در سایزهای 17،15 و19 اینچ به خود اختصاص داده‌اند با مجموع 52 درصد، بیش از نیمی از بازار را در اختیار گرفته‌اند و با توجه به آمار پیش‌بینی می‌شود که در آینده روند صعودی خود را به راحتی طی کنند.

هم اکنون در آمار کلی LCD ها 56 و CRT ها 44 درصد از سهم شاخص بازار ایران را در اختیار دارند.
بنا بر پیش‌بینی iSuppli ارگان جمع‌آوری و تحلیل آمار، در بازار جهانی درآمد حاصل از فروش مانیتورهای LCD تا آخر سال 2007 از 62 به 65 میلیارد دلار و تا سال 2011 این درآمد در LCD های با سایزهای بزرگ‌تر به 102 میلیارد دلار نیز خواهد رسید.
این ارقام گویای پتانسل بالقوه بازار آتی LCD ها خواهد بود که بالطبع بر اساس تقاضای موجود و ادامه روند تقاضا، برآورد شده است.

بنا بر نظرسنجی مذکور بعد از 17 CRT ها ،LCD های 17 اینچ با 28 درصد سهم قرار دارند که نشان‌دهنده رشد تقاضای هر چند کم این دسته از مانیتورهاست.
این LCD ها که در زمستان گذشته در تهران و شهرستان سهم یکسانی را در اختیار داشتند با تثبیت سهم شهرستان‌ها و با 6 % افزایش سهم تهران توانستند در مجموع 2% رشد آماری را در شاخص اخیر به نمایش بگذارند.


sandp-860516.jpg


بنا بر بررسی iSuppli تقاضای کارخانه‌ها برای تولید LCD بعد از رشدی که در ماه مارس گذشته داشت هم اکنون در ماه اخیر ثابت مانده است. ضمن اینکه با توجه به این بررسی تقاضای کاربر نهایی برای LCD های 17 اینچ نیز در ماه اخیر ثابت مانده است.
از طرف دیگر عرضه کنندگان محموله پنل های 17 اینچ، به رشد قوی تقاضا در ربع دوم سال میلادی و کسب درآمد بالاتر از این پنل‌ها در صورت افزایش قیمت اشاره کرده‌اند. البته این توجه نیز داده شده است که به علت میزان تقاضای بالا در ربع سوم سال میلادی یعنی تابستان، بازار ممکن با خطرعرضه بیش از حد نیز مواجه شود که این امر در صورت کنترل نشدن قیمت‌ها می‌تواند به طور بالقوه از میزان تقاضا نیز بکاهد.

اما در رتبه سوم بعد از LCDهای 17 اینچ، LCDهای 15 اینچ قرار دارند که در بین این دسته از مانیتورها تنها دسته‌ای هستند که با توجه به شاخص از زمستان گذشته 5 درصد کاهش سهم داشته‌اند.
15 اینچ‌ها که در فاصله تابستان گذشته تا زمستان شاهد 6 % افزایش سهم در شاخص بازار بودند هم اکنون در حالی 16% از این سهم را در اختیار دارند که به نظر می‌رسد تقاضای بازار به سوی LCDهای بزرگ‌تر رفته‌رفته بیشتر می‌شود.
مصداق این قضیه نیز 4 برابر شدن سهم شاخص بازار LCD های 19 اینچ از شاخص گذشته تا به امروز است. این سری از LCD ها که در زمستان گذشته 2% از سهم شاخص بازار را در اختیار داشتند هم اکنون هم در تهران و هم در شهرستان 8% از این سهم را در اختیار گرفته‌اند که بر رشد و ثبات این تقاضا در کل کشور اشاره دارد.

از طرفی بنا بر پیش‌بینی iSuppli ، انتظار می‌رود تعداد مانیتورهای با سایز بزرگ تا پایان سال به 350 میلیون دستگاه برسد که این رقم نشانگر رشد 24 درصدی این تقاضا نسبت به سال گذشته میلادی است.
با توجه به آمار ارائه شده از سوی این نهاد و تطبیق آن با آمار به دست آمده از اعضای باشگاه فعالان ICT ایران به نظر می‌رسد که در مدت زمان نزدیکی از طرفی شاهد افزایش مضاعف تقاضای بازار برای LCDهای 19 خواهیم بود و از طرف دیگر شاهد کاهش تقاضا برای LCDهای 15 اینچ.

اما نکته دیگری که در این میان نباید از یاد برد، خارج شدن مانیتور های CRT 15 از دور پرفروش‌های بازار است که سال‌ها پرفروش‌ترین و پرتقاضاترین کالای این بازار بودند. اما به هر حال این قدرت تکنولوژی است که همچنان می‌تازد و نسل آتی مانیتورها خیلی سریع و همگام با سرعت پیشرفت تکنولوژی پا به عرصه ظهور خواهد گذاشت کما اینکه مانیتورهایی که از تکنولوژی OLED بهره‌مند هستند شاید خیلی سریع‌تر از زمانی کهLCD ها توانستند بازار را به کنترل خود در بیاورند، بتوانند بر بازار حکومت کنند.

CRT ها اولین بودند و با اینکه بزرگ بودند کارآیی عالی داشتند.LCD ها که پس از آنها آمدند بسیار باریک‌تر بودند و البته گران‌تر ولی در عین حال کارآیی آنچنان عالی نداشتند و آنهایی که داشتند نیز از قیمت بالاتری برخوردار بودند.
حال تصور کنید صفحه نمایشی باریک تر، با وضوح بالاتر و ارزان‌تر از قبلی‌ها.

شاخص S&P نتیجه آمارگیری هفتگی درباره موضوعات و اقلام مختلف از اعضای باشگاه فعالان ICT کشور می‌باشد.
آرای اعضای این باشگاه که متشکل از حدود 2000 واحد فعال در امر توزیع و فروش محصولات رایانه و ارتباطات می‌باشد، به صورت آنلاین در پرتال www.sandp.ir ثبت، جمع‌آوری و به صورت نمودارهای آماری ارائه می‌گردد. بدون هرگونه ادعای مربوط به میزان جامعیت شاخص ارائه شده، این آمار به تفکیک تهران و شهرستانها و نمودارهای مقایسه‌ای آن و نیز تحلیل های مرتبط با هر شاخص و آرشیو شاخص‌ها در سایت www.sandp.ir برای دسترسی عموم موجود می‌باشد.


 
نسخه قابل چاپ | ارسال‌به‌دوستان
آخرين عنوان‌هاي مرتبط:
8/5/86 » نگاهی به بازار پخش‌کننده‌های موسیقی
9/4/86 » رقابت تنگاتنگ در بازار كارت‌هاي گرافيك
3/4/86 » اعتراض ماديران به آمار S&P
13/3/86 » فعاليت ايران در بازار IT آفريقا بررسي مي‌شود
5/3/86 » ساخت صفحات نمايش به قطر كاغذ
آرشيو
  خبر اول
اخبار
مقاله
گزارش
مصاحبه
امنيت
فناوري شخصي
مخابرات
تنظيم مقررات
جامعه اطلاعاتي
اخبار شرکت‌ها و سمينارها
اسناد و قوانين
 
جديدترين اخبار
 
جستجو در ايتنا
 

 

Home AboutContactHead LineSend ArticleAds
Copyright 2003-2007 ITNA © All Right Reserved  نقل مطالب ايتنا با ذکر منبع و مشخصات کامل بلامانع است. CMS: MT 2.661