صفحه اصلی
  درباره ايتنا  
  تماس با ايتنا  
  دريافت سرخط اخبار  
  ارسال مطلب  
  آگهی در ايتنا  
 



 
 
   















ابزار وب



نشريه اينترنت



CCW Magazine's Weblog


عناوين برگزيده

Iranian Emails

Google و بيم و اميد كاربران
پنجشنبه، ۱۵ شهریورماه ۱۳۸۶


آزاديخواهان از كنار آمدن Google با سانسورهاي اعمال شده بر وب‌سايت اين شركت در چين، ناراضي هستند در حالي كه محافظه‌كاران با عرضه ويدئوهاي بدون سانسور توسط اين وب‌سايت مخالفند. با اين همه همچنان نگراني‌ها براي نقض قانون كپي‌رايت، توسط كاربران Google وجود دارد.










Google و بيم و اميد كاربران
دنياي اقتصاد- همه تلاش‌ها براي بزرگ شدن است. بزرگ مي‌شوي و پرقدرت هم، غافل از آنكه بزرگ‌تر شدن دردسر هم دارد. ممكن است ترسناك شوي براي ديگراني كه با بزرگ شدنت، كوچك مي‌شوند.
اين قاعده هيچ استثنايي ندارد، دنياي حقيقي و مجازي و همه متعلقاتشان با اين جريان درگيرند. در دنياي ما اين قاعده هر روز در الگوهاي كوچك و بزرگ، تكرار مي‌شود. در دنياي مجازي اما مشهودترين و مهم‌ترين نمونه اين جريان، همان اتفاقاتي است كه در سال‌هاي اخير براي ابرقدرت فضاي مجازي يعني Google افتاده است. كمتر پيش مي‌آيد كه شركتي بتواند به اين سرعت مسير رشدش را طي كند، اما Google توانست، پرطرفدارترين موتور جست‌وجوي اينترنتي دنيا شود.

موج موفقيت‌ها و مخالفت‌ها
تعداد كاربراني كه هر روز اخبار موردنظرشان را در اين وب‌سايت جست‌وجو مي‌كنند، ارزش بازار و درآمد سالانه، تعداد آگهي‌دهندگان و نفوذ هرچه بيشتر عكس‌هاي ماهواره‌اي Google تا همسايگي و حتي باغچه‌خانه‌ها، همه و همه نشانه‌هاي خوبي براي تاييد موفقيت اين شركت است. تمام اينها اما براي برانگيختن حس نگراني و ترس از Google كافي هستند. شبكه‌هاي تلويزيوني، منتشركنندگان كتاب و صاحبان روزنامه‌ها معتقدند Google با استفاده از اطلاعات و محتويات آنها رشد كرده است بدون آنكه هيچ مبلغي براي آن بپردازد.

از طرفي شركت‌هاي مخابراتي مانند AT&T و Verzon هم چندان دل‌خوشي از موفقيت‌هاي پي در پي Google ندارند، چون معتقدند اين شركت از پهناي باند رايگان عرضه شده توسط آنها بهره مي‌برد. اين موج نارضايتي، حتي شركت‌هاي كوچك را هم با خود همراه كرده است. دليل هم مشخص است، اين شركت‌ها براي ارتقاي رتبه خود در رتبه‌بندي‌هاي بين‌المللي، چشم به فرمول‌ها و الگوهاي جست‌وجوي Google دوخته‌اند. حتي سياستمداران هم با اين جريان همراه شده‌‌اند.

آزاديخواهان از كنار آمدن Google با سانسورهاي اعمال شده بر وب‌سايت اين شركت در چين، ناراضي هستند در حالي كه محافظه‌كاران با عرضه ويدئوهاي بدون سانسور توسط اين وب‌سايت مخالفند. با اين همه همچنان نگراني‌ها براي نقض قانون كپي‌رايت، توسط كاربران Google وجود دارد.

نگهباني براي اطلاعات شخصي
Google اغلب با غول نرم‌افزار دنيا يعني Microsoft مقايسه مي‌شود، اما تفاوت عمده آن با Microsoft در گستره اطلاعات ذخيره شده در آن است. در واقع Google مثل يك بانك يا موسسه مالي، اطلاعات شخصي و مالي بسياري از كاربران را در اختيار داشته و به‌مثابه يك نگهبان براي اين اطلاعات عمل مي‌كند. اين همان چيزي است كه GOOGLE را از رقباي ديگرش مانند YAHOO و MICROSOFT متمايز مي‌كند و از طرفي نگراني بسياري از شركت‌ها و موسسات بين‌المللي را درباره امنيت اين اطلاعات برانگيخته است.

همان قاعده‌اي كه هيچ كس و هيچ چيز را از آن راه گريزي نيست. بزرگ‌ شدن و دردسرهاي آن. به اين ترتيب GOOGLE، در نظر كاربران منبعي براي ايجاد حس توام با بيم و اميد در هنگام كار با وب‌سايت آن است. مزايا در مقابل ضررهاي احتمالي همان چيزي است كه نگراني كاربران GOOGLE را افزايش مي‌دهد. با اين همه GOOGLE موفق است و اين موفقيت نشان‌دهنده غلبه و برتري مزاياي آن نسبت به معايب احتمالي‌اش است.

بهاي موفقيت
حتي اعداد و ارقام هم سندي بر موفقيت GOOGLE هستند. در كشمكش موافقان و مخالفان GOOGLE اما استراتژي خودش را در پيش گرفت تا آنجا كه ارزش سهام اين شركت از زمان تاسيس آن كه 85 دلار براي هر سهم بوده با رشد 500 درصد امسال به 156 دلار براي هر سهم افزايش پيدا كرده است. اين در حالي است كه آمار نشان مي‌دهد سهم Google از بازار جست‌وجوي اينترنتي در آمريكا در حدود 50درصد و در جهان به 70درصد مي‌رسد. در مقابل اما Microsoft به سهم 90 درصدي خود از بازار جهاني نرم‌افزار اميدوار است تا جايي كه يكي از مديران اين شركت اعلام كرده است كه براي افزايش ارزش سهام Microsoft و گسترش تعداد طرفداران آن در سطح دنيا، تصميم داريم استراتژي جديدي را دنبال كنيم.

در اين حال Google نمي‌تواند شانس چنداني در مقابل Microsoft داشته باشد وقتي اين استراتژي به نتيجه برسد، چون اين جهش Microsoft با افزايش چشمگير نارضايتي‌ها و نگراني‌هاي جهاني درباره عملكرد Google همراه شده است، با اين همه هنوز هيچ واكنش قابل توجهي از سوي مسوولان Google در مقابل اين مدعاها ابراز نشده است. از طرفي كارشناسان موسسه تحقيقاتي Mercury معتقدند Google راه خود را در پيش دارد و صرف‌نظر از اتهامات كوچك و بزرگي كه به عملكرد آن وارد مي‌شوند، محبوبيت خود را حفظ كرده و موفقيت‌هاي بيشتري را در چشم دارد.


 
نسخه قابل چاپ | ارسال‌به‌دوستان
آخرين عنوان‌هاي مرتبط:
27/12/85 » گوگل عرصه را بر مایکروسافت و یاهو تنگ می‌کند
26/6/85 » Google Earth به‌روز شد
20/4/85 » کلمه Google وارد واژه‌نامه وبستر شد
29/3/85 » گوگل همه دنیا را به‌نمایش می‌گذارد
19/3/85 » Google.com در چین مسدود شد
آرشيو
  خبر اول
اخبار
مقاله
گزارش
مصاحبه
امنيت
فناوري شخصي
مخابرات
تنظيم مقررات
جامعه اطلاعاتي
اخبار شرکت‌ها و سمينارها
اسناد و قوانين
 
جديدترين اخبار
 
جستجو در ايتنا
 

 

Home AboutContactHead LineSend ArticleAds
Copyright 2003-2007 ITNA © All Right Reserved  نقل مطالب ايتنا با ذکر منبع و مشخصات کامل بلامانع است. CMS: MT 2.661